СРАМНО ОБРАЋАЊЕ МИЛА ЂУКАНОВИЋА

SRAMNO OBRAĆANJE MILA ĐUKANOVIĆA

6 septembra 2021

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović na sraman način je prokomentarisao današnje ustoličenje mitropolita Joanikija, ne navodeći pravi razlog zbog kojeg je čin ustoličenja tako održan.S obzirom da navodi da bi „samo čovek bez dostojanstva sebi dozvolio da helikopterskim desantom na crnogorsku prestonicu i pod zaštitom pancirskih ćebadi bude uveden u Cetinjski manastir“, crnogorski predsednik koji je, kako mediji navode u međuvremenu pobegao sa Cetinja, zaboravio da objasni i zašto je patrijarh Porfirije uopšte na Cetinje morao da dođe helikopterom.

Njegovo obraćnje prenosimo u celosti:

„Danas smo na Cetinju svedočili velikoj sramoti SPC i Vlade Crne Gore, sramoti nezapamćenoj u dugoj istoriji crnogorske države, i jednako tako u istoriji ukupnog pravoslavlja. Brutalnom zloupotrebom državnih resursa, prije svega vojske i policije, i potpuno neprimerenom upotrebom sile protiv mirno okupljenih građana u crnogorskoj prestonici, Vlada Crne Gore je obezbedila nasilnu intronizaciju mitropolita Joanikija, protivno volji ogromne većine građana Cetinja i značajnoj broja građana Crne Gore. Samo čovek bez dostojanstva bi sebi dozvolio da na takav način helikopterskim desantom na crnogorsku prestonicu i pod zaštitom pancirskih ćebadi bude uveden u Cetinjski manastir, i da na taj način osramoti tron Sv. Petra Cetinjskog.

Cetinje je još jednom bilo na visini zadatka kao i mnogo puta u istoriji Crne Gore. Mirno okupljeni građani Cetinja su na odlučan i odgovoran način štitili čast i dostojanstvo svog grada i svoje države. O tome najbolje svedoči da bez obzira na značajne provokacije koje su trpeli, okupljeni građani sebi nijesu dozvolili ni jednog trenutka da ugroze mir i stabilnost prestonice i Crne Gore, i da ugroze život i zdravlje bilo kog od okupljenih građana uključujući i pripadnike organa bezbednosti Crne Gore.

Pirova je ovo pobeda Vlade koja i dalje besprizorno služi velikodržavnim interesima i SPC kao udarnoj pesnici velikosrpskog nacionalizma protiv Crne Gore. Prije bi se moglo kazati da je ovo kraj poštovanja kojeg je SPC do sada uživala i u crnogorskoj Prijestonici i u našoj državi. Tako su i zvona koja su se mogla čuti nakon intronizacije i koja su trebala biti zvona u čast novog mitropolita SPC na Cetinju, zapravo prije bila zvona upokojenja misiji SPC i cetinjske mitropolije u crnogorskom prijestonom gradu“, navodi se u obraćanju Đukanovića.

KOMENTARI19 komentara

 1. Radojko says:

  svi ti mirni gradjani koji nisu sa cetinja, sa tvojim markovicem, trebalo bi da su vec dislocirani sa u spuzu. a tamo natr...

 2. Za Srbiju says:

  Nije vredan ni komentara.

 3. Gardista says:

  Sta lupeta strani placenik.

 4. Vuk says:

  govno bio govno osto 100% il to bese reklama za stocnu hranu

 5. padre says:

  Mogao si da mu pozajmiš ona tvoja blindirana kola!A da, nemaš ga više!

 6. padre says:

  Danas je to moda, što si veći idiot i što više gluposti izustiš, to si bolji političar!

 7. 1389 says:

  Sotona Milo, u paklu će ti biti milo...

 8. Darko says:

  E moj Milo Nek ti je dragi Bog na pomoći. Zamisli koliko moraš da budeš necovek da radiš to sto ti radiš. Ja tebi i tvojoj porodici želim sve najbolje bez obzira na sve šta ti i tvoja porodica radite. Bog je spor ali pravedan.

 9. Si Ju Leter Aligeder says:

  Naravno, od kakvog je čoveka komentar on je i sraman ali i besraman jer nema osjećaja srama i stida. Ako mu je smetao desant i napad iz vazduha što ga nije čuvao, mogao je od braće talibana da nabavi kakvu zolju ili bazuku pa da poskida leteće kante, tako bi im pomogao i Joanikiju i Porfiriju da se odmah ustoliče na nebesima kao sveti Božiji, ali Bogu ovi trebaše na zemlji. Sve ima svoje vreme i mjesto. Milo je stari komunista zamaskiran u crnogorskog socijalistu ali svako drvo ćete po svom rodu poznati. Tako i ovaj Milo, nepresano sam sebi presuđuje sve dok i Bogu ne dosadi ali ga Bog drži tu kao primer otvorenog zla ljudskog.

 10. Nedeljko says:

  Od ludaka koji je s uma sišo i ne očekuje se nikakva drugačija izjava. Pre svega, taj isti ludak, umišlja da autokefalnost crkve može jedino on da verifikuje po svom nahođenju, što samim tim sebe stavlja kao vrhovnog autokrate na svom guvnu koje je od 1945. godine ateističko - vidi čuda sada je od jednom postalo versko jer ga je autokrata takvim vizijama zla i razdora izjedalo. Meni, kao posmatraču i verniku pravoslavne vere, dovodi do razmišljanja da ustoličenje Patrijarha pravoslavne crkve ne bi trebalo da bude, kao što je to vekovima bivalo, u Pećkoj patrijaršiji već u nekoj od crkava u Beogradu, jer po tvrdnjama ludaka Patrijarh se sedištem nalazi u Beogradu. Navedenom ludaku preporučujem da se, pre svega dobro informiše, koje su nadležnosti i ovlašćenja predsednika države i ulogu verskih objekata u državi, ulogu i delatnost crkve i nadležnosti verskih velikodostojnika, nadležnosti državnih predstavnika vlasti i mešanja nadležnosti u verskim delovanjima. Stiče se utisak da Takozvano Kosovo preuzima verske objekte i prisvaja jer se nalaze na teritoriji samoproklamovanog Kosova, Hrvatska naporima nastoji da registruje hrvatsku pravoslavnu crkvu, pa samim tim i Milo hoće pravoslavlje Crne Gore po, nekom, svom nahođenju i svojim kanonima. Ne čudi me takvo njegovo narko razmišljanje jer me njegove izjave i delovanje uveravaju da je u dubokoj narko-komi. No, raduje me da veliki broj ljudi na prostorima Crne Gore trezveno razmišlja koračajući putevima: tolerancije, razumevanja, suživota sa komšijama ne vodeći računa o verskoj pripadnosti i pomirenju. Bratskim narodima na prostoru Crne Gore želim mir, slogu i blagostanje. S poštovanjem.

 11. Beli Orao says:

  Sve što je rekao je njegova slika i prilika , predstavio se u svom najboljem svijetlu , od mene kratko i jasno LUDI ĐU-KONJINA !!!

 12. milorad5 says:

  mrtva kokoška:)izdao je SVE oko sebe i šire,lik je sazreo za berbu.

 13. sava says:

  ovo je priznaje i umesanost u organizaciju drzavnog udara. to su i nato saveznici osudili. nezamislivo je zanraniti svesteniku da bude unapredjen.. to je mogao da bude i budista i hodza i ma ko..

 14. Gagi says:

  A, sto sramno, kako sramno. On je odrod Srpskog roda jos odavno,nije katolicki komunista mogao da bude Vatikanski kadar ako se nije dokazivao i dokazao u hipnotisanju i laganju Srpskog naroda. Ima tu nesto mnogo ozbiljnije, njega je kao perspektivnog kadra podrzavao Milosevic, kada su dobili nalog da se C.Gora osamostali, onda su se kao pokokali i "vise" nisu bili prijatelji. Kasnije je otisla Krajina, pa pola Srpske BiH a onda stize KiM. Lepo to i sinhronizovano rade katolicki komunisti, mozda nisam u pravu, pogledajte cija deca danas najbolje i prestizno zive. Kojim patriotskim intelektom su to zasluzili, da nisu stvaranjem kulturnih septickih jama u kojima najgorim robovskim metodama muce Srpsku decu. Neshvatljivo mi je da se Srpski narod divi ovoj inkviziciji i da to gleda, za utehu, nismo gori od Engleskog naroda koji je sve to gledao u zivo.

 15. Karital says:

  Vi nikako da shvatite, da nigdje među pravoslavnim hriščanima, niti jedan do sada mitropolit nije dovezen helikopterom do crkve, te pod pancirkom od strane policije sproveden u hram na ustoličenje.To se dešava samo "srpskom svetu".Ovo je pirova pobjeda koja će ojačati još više Mila Đukanović i Crnogorske suvereniste.Jedan narod, jedna religija, jedna država neće proći kod Crnogoraca.

  • vlado says:

   znate hrvoji koji tako misle sto je vas problem. nikada necete imati papu, jer vas katolicki svet smatra konvertitima... i to je svuda tako..nikada necete bitiza stolom vec ispod njega..

   • Karital says:

    Jedini od pravoslavnih naroda koji su promijenili vjeru su Srbi.Bili ste katolici a potom ste konvertirali na pravoslavlje.Jednog dana ćemo imati svog Papu među katoličkim svijetom.Jesi vidio koliko su močniji naši svećenici od vaših?Ako to neznaš, proguglaj kraj drugog rata pa ćeš da vidiš što su u stanju napraviti Hrvatski fratri.Nasilnim ulaskom u hram koji nije vaš, učinili ste medvjeđu uslugu sebi.Živite i dalje u deluziji!

  • Gagi says:

   Karital... Zaista se vi krvati pokvareni i zlonamerni. Doduse, to vec znaju i ptice na grani. Ima li onaj vas papak papkomobil sa blind staklima, kakve jos sve druge pancirke ima vas papak. Pogledaj prvo sebe a onda pisi o drugima, da kada bi ti to mogao od zla koje posedujes u sebi.

 16. vlado says:

  policijski piloti odbili da ih voze na cetinje. dajte bagri otkaz nek namestaju lezaljke u novembru i decembru na moru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *