SRAMNO: Za tri smrti dobio osam godina robije

SRAMNO: Za tri smrti dobio osam godina robije

5 septembra 2014

stradaliApelacioni sud u Kragujevcu potvrdio je presudu Višeg suda u Požarevcu, kojom je Miloš S. (22) iz Smoljinca osuđen na osam godina zatvora i tri godine zabrane upravljanja motornim vozilom, jer je pre dve godine izazvao udes u kojem su poginule tri osobe. Prema navodima optužnice, Miloš je automobilom „audi A6“ na mestu udesa usmrtio Petra Cvejića (20) i Nenada Obradovića (48), dok je treći pešak, Vlada Jović (21) kasnije podlegao povredama u beogradskom Urgentnom centru.

Na visinu kazne koju je izrekao požarevački Viši sud žalili su se i viši javni tužilac i optuženi, ali je Apelacioni sud ovu presudu potvrdio.

– Do nesreće je došlo 27. avgusta 2012. u zoru, oko 3.30, nakon što su trojica Požarevljana izašla iz noćnog kluba „Džipsi najt“. Dok su se kretali desnom stranom puta, idući ka Požarevcu, na njih je naleteo Miloš svojim automobilom. Usled teških povreda, na licu mesta stradali su Cvejić i Obradović, dok je Jović prebačen za Beograd, gde je preminuo nakon 26 dana – navedeno je u optužnici.

Alkotestiranjem je utvrđeno da je vozač imao 0,96 promila alkohola u krvi i da je vozio od 40 do 60 kilometara iznad dozvoljene brzine, koja je bila ograničena na 80 kilometara na sat. Nakon hapšenja i određenja pritvora, on je optužen za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, za koje je zakonom zaprećena kazna do 12 godina zatvora.

KAJANjE

TOKOM sudskog postupka, optuženi je izrazio kajanje. Porodicama nastradalih izjavio je saučešće i obavezao se na plaćanje odštete.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *