СРАМОТА – ПОНИЖАВАЊЕ СРБИЈЕ: Цео свет га јури и тужи, а код нас је саветник!

SRAMOTA – PONIŽAVANJE SRBIJE: Ceo svet ga juri i tuži, a kod nas je savetnik!

8 jula 2016

IMG_00000798_edit-620x350Prvo bombarduje, pa savetuje Srbiju, objavio je britanski „Gardijan“ početkom prošle godine šokantnu vest da je bivši britanski premijer Toni Bler dodao Srbiju na listu zemalja koje mu plaćaju za njegove savete, uprkos tome što je bio jedan od glavnih zagovornika njenog bombardovanja.

Ovaj Britanac koji je dva puta krojio istoriju Srbije, 1999. kao agresor i 2015. kao savetnik Vlade Srbije, sada je i zvanično razotkriven kao inicijator svrgavanja predsednika Iraka Sadama Huseina, razaranja te zemlje i sa rukama u krvi od ubijenih 179 britanskih, 4.500 američkih vojnika i 100.000 Iračana.

Bler je bio ključni čovek za nagovaranje Zapada da krene u bombardovanje i SR Jugoslavije i Iraka, podseća analitičar Cvijetin Milivojević i kaže da se on time i javno hvalio, pa su Vlada Srbije i Vučić znali koga uzimaju za savetnika.

– To govori koliko nemaju samopoštovanja ni ličnog, što je njihov problem, ali ni prema funkciji koju obavljaju, pa tako ni prema državi Srbiji – ističe Milivojević u izjavi za „Vesti“.

Ukazuje da je Blerovo savetovanje Vlade na nivou interne komunikacije bilo prodaja magle, pošto Vlada već plaća na stotine stručnjaka koji se bave time.

– Govorilo se da je neko platio, da su to investitori iz Emirata bitni Srbiji, ali ako ne košta Vladu, košta državu, jer je savetnik glavni lobista bombardovanja, pa je bilo i nedostojno i suludo angažovati ga – kaže Milivojević.

Kao jednog od najodgovornijih za izuzetno brutalne, zločinačke akcije u Iraku, ali i prema SR Jugoslaviji 1999, Blera vidi i vojni analitičar i poslanik naprednjaka Milovan Drecun.

– Bler je bio i najglasniji ratnohuškač agresije na obe države, odgovoran za njihovo razaranje i pogibije ljudi, ali i za smrt britanskih vojnika. Svesno je radio na obmani međunarodne zajednice i pripremi bombardovanja SRJ – kaže Drecun za „Vesti“.

On ukazuje da se ne sme zaboraviti da su od iračkog rata profitirale upravo britanske firme, jer se u tamošnjoj štampi pojavljivao podatak da su u prvih godinu dana obnove Iraka prihodovale 600 miliona dolara.

Zaštita moćnika

Milovan Drecun sumnja da će Toni Bler odgovarati za zlodela, bez obzira na objavljeni izveštaj „Istraga o Iraku“ koji potvrđuje njegovu odgovornost. To, kaže, zavisi od političke zaštite onih s kojima je krenuo u rat.

– Bio bi presedan da neko poput Blera sedne na optuženičku klupu i odgovara za zločine, s obzirom da je bio marioneta geopolitičkog uređivanja Bliskog istoka onih struktura koje su izazivale ratove da bi preuređivale teritorije i otimale nacionalne resurse – kazao je Drecun.

Radi ko šta hoće

– Pre nekoliko dana se srpski premijer zaklinjao u nemačku kancelarku Angelu Merkel iako je i njena zemlja učesnik u bombardovanju SRJ i zagovornik otimanja 15 odsto teritorije iz sastava Srbije. On ne sme da se zaklinje ni u Vladimira Putina iako priličan broj građana Srbije pokazuje simpatije za Rusiju, ali kada nema kriterijuma javnog mnjenja, radi ko šta hoće – ocenio je Cvijetin Milivojević.

(Vesti-online)

KOMENTARI7 komentara

 1. Ziko-Zupski says:

  Pa bio i nestao... Zaboravit ga i u zatvor ako nekom uspe da ga otera!!!

 2. Milenko Višnjić says:

  Izgleda da je ova farsa oko Blera, jedini način da se "dokaže" i Vučićeva veleizdaja!? Nažalost, izgleda da je tako, pošto smo mi nemoćni da učinimo bilo šta.

 3. VUK says:

  svaka rupa trazi zakrpu spram sebe tako i nas premijer

 4. Beli Orao says:

  I jednog i drugog na konopac nek se klate , svijet i Srbija biće srećni da ih nema i da ne zagađuju ovu planetu!

 5. ja says:

  Ono za šta je angažovan obavio je fantastično: Vladajuća stranka nikad popularnija, a opozicija gotovo i ne postoji (svedeni na po 5%)

 6. Danko B. Marin says:

  Srbija dodatno uništena do granice neobnavljanja- ne postoji opozicija... Monstrum je monstruma dobro savetovao!

 7. ralence says:

  Sa Kim si takav Si. Kaze Narod. Vucica biraj drustvo,da bi imao I malo kredebiliteta Kod Naroda I sveta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *