SRAMOTA – Poplavljenima i samohranim majkama seku struju

SRAMOTA – Poplavljenima i samohranim majkama seku struju

2 jula 2014

eko-struja1128267369Nastradalima u poplavi stigli su računi za utrošenu struju u maju, iako je iz EPS-a poručeno da se to neće desiti.

Stigli su i radnici „Elektrodistribucije“ koji su vlasnicima oštećenih kuća pre tri dana isekli struju.

Vlasnik kuće u naselju Vrapčane Stefan Despotović je ozbiljno shvatio obećanja iz „EPS snabdevanja“ da poplavljeni neće imati obavezu da plate struju utrošenu u maju.

– Pre tri dana su i nama, kao i mnogim drugima u naselju, isekli struju. Stigao nam je i račun za maj, koji je, iako smo bili bez struje, skoro isti kao aprilski – kaže za Stefan Despotović, otac deteta od dve i po godine i bebe od dva meseca.

Isključeni su i lokali koji zbog oštećenja nisu mogli da rade. Vlasnica frizerskog salona “Ožula” Ursula Martinović prošle nedelje je isključena. Slično se desilo i Bojanu Cariću, koji kaže da se to događa u celom Paraćinu. I Hristina Vasić u samom centru sedi u mraku. Ova samohrana majka petogodišnjeg deteta kaže da je verovala da će biti obzira prema svima koji su izgubili veliki deo onoga što su godinama sticali.

Svi su dobili račune za maj, iako je EPS obavestio da “neće naplatiti struju potrošenu u maju kupcima kojima je poplava uništila kuće, stanove i brojila“. Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović  kaže da su svi u Paraćinu dobili majske račune bez obzira na to da li su iz poplavljenih delova.

– I ja sam dobio majski račun u istom iznosu kao aprilski, iako u Paraćinu nedelju dana nije bilo struje – kaže Paunović.

U „EPS snabdevanju“ priznaju da je odlukom Nadzornog odbora određeno da se kupcima iz kategorije domaćinstva čija su merna mesta i objekti oštećeni u poplavama ne šalje račun za maj. – Oni koji spadaju u tu kategoriju a dobili su račun mogu da ga reklamiraju – rečeno je juče “Blicu” u „EPS snabdevanju“.

(Blic)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *