SRAMOTA – Srbi u skupštini stali uz čoveka koji se proslavio ubijajući Srbe

SRAMOTA – Srbi u skupštini stali uz čoveka koji se proslavio ubijajući Srbe

18 jula 2014

skupstina kosovaOčekivano, konstituisanje okupatorske šiptarske skupštine pretvorilo se juče u pravu dramu, kojoj su doprinos dali i Srbi.

Iako su poslanici Srpske liste najavljivali da će ostati neutralni do utvrđivanja koja od albanskih stranaka ima većinu, ipak su juče dali podršku koaliciji okupljenoj oko stranke Ramuša Haradinaja, LDK, stranke Fatmira Ljimaja, a koje podržava lider ekstremnog Samoopredeljenja Aljbin Kurti.

Izgleda da je taj scenario bio dogovoren, pojedini članovi Srpske nakon neočekivanog obrta, komentarisali su da se sve dešava “upravo po planu”, ostavljajući dilemu da li je to bila tema nedavnog razgovora iza zatvorenih vrata u Beogradu.

Da bi se proceduralno izabrao novi predsednik okupatorskog parlamenta u Prištini iz redova albanske koalicije, predsedavanje parlamentom u Prištini je nakon pauze preuzela najstarija poslanica iz redova Srpske Milka Vuletić iz Leposavića, kadar Pokreta socijalista.

Celokupna drama je počela u 10 sati, da bi nakon početnog koškanja oko raspodela sedenja u šiptarskoj okupatorskoj skupštini došlo do protesnog napuštanja sednice.

Razlog je taj što je predsedavajuća najstarija poslanica Fljora Brovina, članica stranke Hašima Tačija (PDK), na dnevni red stavila glasanje za novog predsednika skupštine, odnosno samo kandidata svoje stranke – Agima Alijua.

Prvi su salu napustili poslanici koalicije okupljene oko AAK Ramuša Haradinaja, zatim Samopredeljenje Aljbina Kurtija, da bi za njima krenuli i poslanici Srpske liste.

Kad je Brovina proglasila kraj sednice, a Tačijevi napustili salu, svi ovi poslanici su se vratili, glasali za rezrešenje Brovine, a na njeno mesto postavili Milku Vuletić. Za nju su od 83 glasala 82 poslanika.

Vuletićeva je ekspresno vodila sednicu, i u roku od 20 minuta, sa sve obraćanjem novoizabranog predsednika parlamenta, sednica je završena.

Ramuševa koalicija brojnija

Tačijeva stranka smatra da njoj pripada pravo da predlože predsednika okupatorske šiptarske Skupštine Kosova, ali se sa tim nije složila Ramuševa koalicija koja ukupno ima 47 poslanika, 10 više od Tačijeve. Pokret Samoopredeljenje ima 16 poslanika, a Srpska lista devet.

(Vesti-online.com)

KOMENTARI3 komentara

  1. m.trajkovic says:

    polako ljudi sta ste se uzrujali svemu polako doje kraj kad tad i njima ce dolaze kina i rus ali za njih tada nesrecni

  2. Sale says:

    Mamicu im njihovu...koji sljam...FUJ!....Kad dodje vreme pozvati ih na krivicnu odgovornost zbog saucesnistva sa neprijateljem...

  3. Selo Grizime says:

    IZDAJNICI I SAMO IZDAJNICI.VUČIĆU LEPO SI IH NAUČIO,A OVA NAŠA IZDAJNIČKA BAGRA NA SRPSKOME KOSOVU,ZBOG LIČNOG BOGAĆENJA OCRNIĆE SAV SRPSKI NAROD NA KOSOVU.ZABORAVILA SU ĐUBRAD DA JE KOSMET SRPSKA TERITORIJA.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *