СРАМОТА: Србија за геј параду дала 300 хиљада евра ! (ВИДЕО)

SRAMOTA: Srbija za gej paradu dala 300 hiljada evra ! (VIDEO)

26 januara 2016

Sinisa-Mali-Majkl-KirbiGej lezbejski info centar (GLIC) saopštio je da je obezbeđenje Parade ponosa, u oktobru 2015. godine, građane Srbije koštalo nešto više od 300.000 evra.

Na poslovima obezbeđenja Parade ponosa bilo je angažovano 6.150 policajaca.

U saopštenju se navodi da je GLIC, nakon izveštaja u pojedinim medijima o visokoj ceni obezbeđivnja parade, od MUP-a Srbije tražio informaciju o tome koliko je novca potrošeno za tu namenu i koliko je policajaca angažovano.

MUPu je naveo da procena ukazuje da je za obezbeđenje parade potrošeno oko 37,5 miliona dinara, odnosno oko 305.000 evra, a da je angažovano 6.150 policajaca.


„GLIC je ove podatke zatražio jer su se nakon Parade ponosa u pojedinim medijima pojavile informacije da je obezbeđivanje ovog događaja građane Srbije koštalo milion i po evra, dok je premijer Aleksandar Vučić saopštio da je u pitanju cifra od 800.000 evra. Takođe, pojedini mediji su saopštili da je 10.000 policajaca obezbeđivalo Paradu ponosa. Podaci koje je MUP dostavio demantuju ove tvrdnje“, dodaje se u saopštenju.

Ta nevladina organizacija je navela da ne treba objavljivati neproverene i senzacionalističke podatke o tome koliko je obezbeđivanje Parade ponosa koštalo jer doprinose povećanju homofobije u društvu, naročito u trenutku kada je država u ekonomskoj krizi.

„Predlažemo da MUP za Paradu ponosa koja je zakazana za 18. septembar 2016. godine drastično smanji broj pripadnika koji je obezbeđuju jer, kako praksa pokazuje, za tim nema više potrebe“, dodaje se u saopštenju.

(Oslobođenje)

KOMENTARI3 komentara

  1. Krajisnik says:

    Nije ni skupo. Koliko nas tek kostaju ovi pederi iz vlade?

  2. Derim says:

    Za te pare ja bi definitivno rešio pitanje pedera u Srbiji. Kada su Turci nabijali pedera na kolac on se osmehnu. He,he,he za početak i nije tako lose. Vidis Krajisnik kako je malo potrebno da budu srećni oni i mi.

  3. Ruske zakone sto pre says:

    Moramo i mi, kao sto je to i Rusija uradila, da zakonom zabranimo sve zapadno finansirane "domace" NVO koje promovisu homoseksualizam maloletnima, homoseksualne brakove i homoseksualno usvajanje dece ili homoseksualno kloniranje dece uz pomoc tzv "surogat majki". Sto pre!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *