SRAMOTA – Tadićeva vlada uvela sankcije Belorusiji, a oni nama šalju pomoć

SRAMOTA – Tadićeva vlada uvela sankcije Belorusiji, a oni nama šalju pomoć

19 maja 2014

belorusija-pomocIz Belorusije stigao nov kontingent humanitarne pomoći, a istim avionom je došao i zamenik ministra za vanredne situacije Aleksandar Nikolajevič Gončarov.

Kako je saopštila Informativna služba počasnog konzula Belorusije u Beogradu Dragomira Karića, na apel premijera Srbije Aleksandra Vučića, bratskoj Srbiji je iz Minska stigla nova količina pomoći avionom “iljušin 76″.

U Srbiju su prethodno iz Belorusije stigla dva helikoptera i četiri spasilačke ekipe ronilaca, podsetio je Gončarov i dodao da je večeras dopremljena humanitarna pomoć dogovorena sa Vladom Srbije i da je sada potrebna pomoć u saniranju posledica.

“Reč je o četiri velikih agregata od po 100 kilovata, 20 prenosivih generatora, 30 motornih pumpi za ispumpavanje vode, 20.000 konzervi mesnih prerađevina, 5.000 vunenih ćebadi, 20 šatora sa po 20 mesta za spavanje i drugim potrepštinama”, navedeno je u saopštenju.

Na aerodromu “Nikola Tesla” pomoć su dočekali ambasador Belorusije u Srbiji Vladimir Čušev i narodni poslanik i počasni konzul Belorusije u Beogradu, Dragomir Karić.

“Ovo nije prvi put. Mnogo su nam Belorusi pomagali i tokom bombardovanja. To je velika pomoć koju mi nikada nećemo i ne možemo da zaboravimo. Hvala predsedniku Belorusije i čitavom beloruskom narodu”, poručio je Karić u izjavi za belorusku državnu televiziju.

KOMENTARI4 komentara

 1. Miloš says:

  Ovo sve govori koliki je kreten bio i ostao Boris Tadić ! Hvala braći iz Bjelorusije !!

 2. mladen says:

  ma on podrzava pozadince ,to sve govori o njemu,zato nije dobio drugi mandat,a i zavrsio je politicku karijerujel on i ceda se sastaju dogovaraju kako da dpodju do vlasti a u srbiji katastrofa u kojoj je on i cvetkovic verovatno doprineo sa dozvoljavanjem postavljanja antena za HARP naRakovici

 3. miraspira says:

  Tadic,nesreca belosvetska......

 4. PRVOTIMAC says:

  Ko s đavolom tikve sadi o glavi mu se obiju-tako je prošao, a i tek će,i Tadić.Jeddostavno neki ljudi ne umeju da budu zahvalni...oko oslobađanja Beograda poginulo je 9000 RUSA,za nekog je to malo,valjda je trebala cela RUSIJA da strada da bi neko to znao da ceni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *