SRAMOTA ZA SRBIJU: Beba umrla bez kiseonika?

SRAMOTA ZA SRBIJU: Beba umrla bez kiseonika?

14 januara 2014

hro-Nikolina-Tadic_620x0Šesnaestomesečna Nikolina Tadić iz Guče preminula je u utorak u Dečjoj klinici u Tiršovoj, nakon što je šest dana bila u dubokoj komi usled gušenja koje je nastalo kad je progutala zrno pasulja. Roditelji nesrećne devojčice tvrde da u sanitetskom vozilu, koje je Nikolinu 8. januara, kada je došlo do gušenja, prevozilo od Guče do Čačka, nije bilo dovoljno kiseonika, zbog čega joj je mozak otkazao, što je izazvalo komu. Sa druge strane, lekari tvrde da je dete sve vreme bilo pokriveno kiseonikom.

Otac Milanko Tadić, skrhan bolom, seća se tragičnog dana i kaže da je devojčica poplavila, a potom joj je pena krenula na usta. Tvrdi da je bila sigurno 15 minuta bez kiseonika. Majka Dragojla je bez reči, nema, u strašnom bolu.

– Neko će morati da odgovara za smrt našeg deteta. Neću stati, boriću se do kraja da dokažem da su oni krivi. Učiniću sve da se ovakve stvari u Dragačevu više ne ponove, da više nijedan roditelj ne doživi našu sudbinu – kazao nam je Milanko, koji je u utorak iz klinike preuzeo telo ćerke.

Niko još ne može da poveruje šta se dogodilo maloj Nikolini. Pričaju da je bila veselo dete, puno života. Tragičnog dana se igrala u kući, kada je pronašla zrno pasulja na podu i progutala ga. Tada je krenulo gušenje… Prevezena je kolima Hitne pomoći do čačanske bolnice, a odatle hitno u kliniku u Tiršovoj.

Direktor Doma zdravlja u Guči dr Nikola Kovačević u telefonskom razgovoru nam je rekao da nije ovlašćen da daje izjave za medije. Nezvanično smo u ovoj ustanovi saznali da lekari tvrde da nije istina da je dete ostalo bez kiseonika, već da je sve vreme na putu do Čačka bilo pokriveno kiseonikom.

O ovome smo hteli da više saznamo od direktora Zdravstvenog centra dr Radoslava Miloševića, u čijoj nadležnosti je i Dom zdravlja u Guči, međutim, rečeno nam je da je on u poseti Ministarstvu zdravlja, dok direktorka čačanske bolnice dr Jelena Bošković nije odgovarala na telefonske pozive.

(Novosti)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *