SRB: Hrvatska Srbiji treba da pripremi pakao

SRB: Hrvatska Srbiji treba da pripremi pakao

23 januara 2014

danijel_srb_25Da bi podržao evropski put Beograda Zagreb treba da iskoristi pregovore Srbije sa Evropskom unijom i da joj isporuči niz zahtijeva kad je već u mogućnosti da uslovljava, smatraju neke desničarski orijentisane hrvatske stranke.

Hrvatska u pristupnim pregovorima Srbije i EU mora da otvori pitanje ratne odštete i osude svih koji su počinili zločine u Hrvatskoj, što uključuje i osobe iz političkog vrha Srbije ,,odgovorne za otvaranje logora, kao i odgovornost vrha JNA za rat u Hrvatskoj“, smatra predsjednik Hrvatske stranke prava Danijel Srb, koji uz to dodaje da Hrvatska treba da Srbiji pripremi pakao.

Lider HSP-a smatra da oko pristupnih pregovora Srbije i EU mora postojati ,,strategija hrvatske diplomatije“, jer, kako on kaže: ,,Jedino dobro što Hrvatska može da ima od EU jeste prilika da Srbiji ispostavi zahtjeve i da ne popušta. Hrvatska ne smije da prokocka ovu priliku“.

HSP je svojevremeno dugo bila u vladajućim strukturama u Hrvatskoj a njeni članovi su godinama na skupovima nosili crna odijela i otpozdravljali ustaškim pozdravima.

Ali to nije ništa čudno, jer ljudi sa krizom identiteta uvijek se trude da što ekstremnije podcrtaju identitet koji grade. Sigurno je da nije lako biti Srb u Hrvatskoj, pa neko sa tekvim prezimenom, da bi se dokazao i bio prihvaćen pribjegava svakom ekstremizmu u pokušajima da bude veći Hrvat od Hrvata.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *