СРБИ ДРЖЕ KЉУЧ БАЛKАНА, ДОГОВОРИТЕ СЕ СА ЊИМА! Орбан послао поруку Бриселу и Западу, ХОЋЕ ЛИ ГА ПОСЛУШАТИ?!

SRBI DRŽE KLJUČ BALKANA, DOGOVORITE SE SA NJIMA! Orban poslao poruku Briselu i Zapadu, HOĆE LI GA POSLUŠATI?!

21 decembra 2021

Mađarski premijer Viktor Orban je na današnjoj maratonskoj konferenciji za novinare govorio o važnosti Srba i Srbije za stabilnost Evrope.– Balkan se ne može stabilizovati bez Srba i bez Bosne, a Bosna se ne može stabilizovati bez bosanskih Srba. Srpski narod je ključan na Balkanu – rekao je Orban novinarima na konferenciji koja je trajala čak četiri sata.

Orban je govorio o svojim bliskim vezama sa Miloradom Dodikom, ali i o važnosti našeg regiona za Mađarsku, čija je južna granica udaljena 70 kilometara od granice BiH.

– Kada je počeo rat u Jugoslaviji, na desetine hiljada ljudi je prošlo kroz našu zemlju. Ako tamo dođe do sukoba, oni će se sledećeg jutra pojaviti i u Mađarskoj – rekao je on.

Orban je govorio i o odbrani od korona virusa, ekonomskom rastu posle pandemije, kao i energetskoj krizi – ističući da bez korišćenja nuklearne energije nije moguća zaštita životne sredine.

Današnja konferencija nije prvi put da Orban zastupa interese Srbije pred Evropom, pre svega Briselom.

Tako je u julu ove godine objavio autorski tekst pod nazivom „O budućnosti Evropske unije“ gde je u sedam tačaka izneo sopstveni plan za „spas“ EU. Jedna od tih sedam tačaka je glasila „Srbiju treba primiti u članstvo Evropske unije“​.

KOMENTARI3 komentara

 1. Crbija cveta says:

  Što jes, jes, ali ga poslušati neće jer je Mujo bolan otišo sa Fatom na Balatno jezero da proslave novaka kod svojih prijatelja.

 2. Sremac says:

  Mlogo orban jede pasulj corban.

  • Ivana says:

   Idiote usraški mrš u Srijem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *