СРБИ ИМ КРИВИ ЗА СВЕ! КОЛИНДА ПОНОВО УЦЕЊУЈЕ СРБИЈУ! Хрватска нам опет витла ратом пред носом!

SRBI IM KRIVI ZA SVE! KOLINDA PONOVO UCENJUJE SRBIJU! Hrvatska nam opet vitla ratom pred nosom!

31 avgusta 2018

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović poručuje da je sudbina nestalih ključna za normalizaciju odnosa sa Srbijom, kao i da će Zagreb usloviti podršku ulasku Srbije u Evropsku uniju rešenjem sudbine nestalih.Hrvatska traga za 1.922 osobe nestale u tzv. Domovinskom ratu, rečeno je u četvrtak na obeležavanju Međunarodnog dana nestalih osoba u Karlovcu. Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović naglasila da je to „veliki nerešen životni, humanitarni i politički problem“, prenosi Hina.

– Velikosrpska agresija zadala je Hrvatskoj mnogo rana, ali rana nestalih najveća je od svih. Materijalne štete smo obnovili, žrtve smo dostojno pokopali i možemo im s poštovanjem iskazivati počast, ali sudbinu nestalih još nismo rešili. Taj moralni dug našim nestalima i njihovim porodicama kao država još nismo ispunili – naglasila je Grabar Kitarović.

Ona je dodala da je sudbina nestalih ključna za normalizaciju odnosa sa Srbijom i da je zato toga insistirala na obnovi političkog dijaloga sa Srbijom i pozvala u Hrvatsku srpskog predsednika Aleksandra Vučića. Poručila je da će i dalje insistirati na sudbini nestalih kao ključnom elementu daljeg dijaloga i pune normalizacije odnosa dveju država, kao i hrvatske podrške ulasku Srbije u Evropsku uniju, jer je „istina o nestalima politički minimum ispod kojega niko u Hrvatskoj ne sme da ide“.

(Tanjug)

KOMENTARI11 komentara

 1. kiki_ ćeraćemo se says:

  Pa ti vaši nestali su u stvari naši Srbi koje ste učinili da nestanu. Počev od masovnih grobnica po Hrvatskoj, probajte da kopate i po Jasenovcu možda nabasate na nešto što niste znali. Kolinda je partizanka Mara, trebalo bi da dođe u kuću cveća da se pokloni spomen ploči njenog tate Broza.

 2. Kulak says:

  Treba znati da rvati u skladu sa njihovom šovinističkom tradicijom ne govore o nestalim osobama već isključivo o "nestalim hrvatima".A zapravo je nestalih Srba više,to je dobro poznato.

 3. Portopranco says:

  Ovu čokolindaru proglasiti nepoželjnom i zabraniti joj ulazak u Srbiju.

 4. Dane Radakovic says:

  nema nis, samo srbi moraju nestati sa balkana zato je RUSIJA u okruzenju nata pakta

 5. doktrina soka says:

  KGK igra igru sa AV,njiov covek,ali na taj volej se Srbi vise ne pale,glavnim glumcima Balkana su reziseri napisali glupe role,pozoriste je prazno publike vise nema,samo sto to core ne vide.

 6. milorad says:

  KOJI SU TO BOLESNICI U ZAGREBU , A ŠTO SE TIČE RATA BOLJE DA NE RAZMIŠLJAJU O TOME , MISLIM BOLJE ZA NJIH.

 7. rajko says:

  Aha, razumem. Na kraju Kolinda poziva AV u Hrvatsku da se dogovore. Znači u tom zecu grmi čuč. Ona to pomaže AV da sprovede šta je naumio, a ona će tu uslugu naplatiti ogrebavši se još malo o Srbiju. Ona ovoj vlasti služi kao ona ruka kojom madjioničar maše iznad glave da skrene pažnju sa druge kojom mulja po džepovima. To je stara, otrcana fora kojom više nikog ne mogu da zavaraju.

 8. Deda Micko says:

  Nije li ono Vucko, ne tako davno, hodao preko mosta da se na sredini istog sretne sa Kolindicom i kao poltron Zapada pokloni joj kitu cveca??? Srbi su poltroni koji pregovaraju sa albanskim teroristima, hrvatskim nacistima, a posle kukaju. A sto kukate, sto uopste izlazite ne izbore. Ne glasati NI ZA KOGA, sve je vec rezirano, osim ono sto nije rezirano. A to je u vama, ako ga uopste ima.

  • Velika Metla says:

   Deda Mićko,cveće joj je dao,a kitu je zadržao za sebe,kao svaki ponosni LGBT-ovac!

  • rajko says:

   A ko ti kaže da je AV Srbin, da su to bili svi koji su vladali i vladaju Srbijom? To je sve ustšija prerušena u Srbe, brale!

 9. progorelic says:

  Mamo,pa kazi sad, ne`lisi za ......?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *