СРБИ НА КОСОВУ НА УДАРУ! Албанци спремају освету за Харадинаја

SRBI NA KOSOVU NA UDARU! Albanci spremaju osvetu za Haradinaja

13 februara 2017

Haradinaj Kosovo Albania 334

Specijalno tužilaštvo Kosova potvrdilo je prištinskim medijima na albanskom da postoje nalozi za hapšenje 57 osoba, a sumnja se da je reč o Srbima osumnjičenim za navodne ratne zločine na KiM.

Prištinski mediji su, kako navodi list, preneli da su nalozi za hapšenje izdati pre mesec dana, odnosno odmah posle hapšenja Ramuša Haradinaja po poternici Srbije u Francuskoj.

Ove osobe su osumnjičene za navodne ratne zločine protiv civilnog stanovništva počinjene tokom 1998. i 1999. godine a međunarodni zahtevi za njihovo hapšnje izdati su posle odluke sudija Euleksa.

Optužnice podignute na osnovu tajnih spiskova pišu „Večernje Novosti“.

– Pretpretresne sudije u okviru sudova izdale su 57 lokalnih i međunarodnih naloga. Oni su izdati na zahtev Eulekosvih tužilaca – potvrdila je Ljiridona Kuzmaći, portparolka Specijalnog suda Kosova, ne precizirajući koje su nacionalnosti optuženi, navodi list.

Informaciju da se na spisku traženih nalaze isključivo Srbi danas nije mogao da potvrdi niko od srpskih advokata sa KiM ali kažu da postoji opravdana bojazan da je to tačno, pišu Novosti, navodeći izjavu Ljubomira Pantovića, advokata iz Kosovske Mitrovice, koji podseća da je još pre godinu dana, kada je Osnovni sud u Peći raspisao poternice za 12 Srba iz Kline za navodni ratni zločin, “upozorio na mogućnost da Srbi budu hapšeni po optužnicama koje stoje u nekim fiokama“.

(Večernje Novosti)

KOMENTARI3 komentara

  1. kuka says:

    Jesu li o ovoj mogućnosti obaveštene medjunarodne institucije? Sad je poslednji čas da se deluje, da se pošalju upozorenja i apeli kako bi se sprečile zloupotrebe vlasti koja je Albancima neopravdano poklonjena, bezakonje, tiranija, etničko čišćenje itd.

  2. opet ja says:

    Ma uletimo im dole i za dve nedelje smo u Tirani.

  3. tigar says:

    Očekivalo se to,isti šablon,pa kako ova vlast to nevidi!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *