СРБИ, НЕ ИДИТЕ У ЦРНУ ГОРУ НА МОРЕ! Ево шта вам се може десити

SRBI, NE IDITE U CRNU GORU NA MORE! Evo šta vam se može desiti

22 maja 2020

Ovih dana, baš kao i prethodnih meseci, srpske zastave, ikone i krstovi nisu bili poželjni u Crnoj Gori, i ne samo to, ti simboli su zabranjivani od strane podgoričkih vlasti. Neki drugi simboli se više cene, simboli kojima se tera inat i kontra svemu što je srpsko u Crnoj Gori.

Tako su ovih dana u albanskim sredinama okačeni simboli Albanije, zastave ove zemlje se vijore zajedno sa crnogorskim zastavama, dok se srpske zastave spaljuju, skidaju i cepaju, a tamo gde su grafiti, čak i ruše buldožerima.Prethodnih dana iznad ulica u Ulcinju vijorile su se albanske i crnogorske zastave, kojim se proslavlja „Dan neovisnosti Crne Gore“ – 21. maj. Na ovaj dan, 2006. godine prestala je da postoji Državna zajednica Srbija i Crna Gora (2003-2006), naslednica Savezne Republike Jugoslavije (1992-2003).

Da podsetimo, referendum o nezavisnosti Crne Gore je bio referendum o državnoj nezavisnosti Republike Crne Gore. Održan je 21. maja 2006. godine. Prema zvaničnim rezultatima, većina građana koji su izašli na referendum opredelila se za nezavisnost Crne Gore. Od ukupno 484,718 građana sa pravom glasa, na referendum je izašlo 419,236 (86.49%). U prilog nezavisnosti se izjasnilo 230,711 građana, što je predstavljalo 47,5% u odnosu na ukupno biračko telo, odnosno 55,5% u odnosu na ukupan broj važećih glasova.

Referendumsko pitanje je glasilo: „Želite li da Republika Crna Gora bude nezavisna država sa punim međunarodno-pravnim subjektivitetom?“. Ponuđeni odgovori su bili: DA ili NE. Za prvu opciju su se zalagale stranke okupljene oko „Bloka za nezavisnu Crnu Goru“, dok su se za drugu opciju zalagale stranke okupljene oko „Bloka za očuvanje Državne zajednice Srbije i Crne Gore“.

Za legitimnost referenduma bila je neophodna izlaznost od preko 50% upisanih birača, a za donošenje odluke o nezavisnosti bilo je potrebno da ta opcija premaši posebnu većinu od 55% važećih glasova. Konačni obračun procenata vršen je u odnosu na ukupan broj važećih glasova, a ne u odnosu na ukupan broj građana koji su izašli na glasanje, pošto su od broja izašlih odbijani nevažeći glasovi, koji nisu uzimani u obzir prilikom konačnog obračuna procenata.

Prema zvaničnim rezultatima, izlaznost je bila veoma visoka (86.49%), a opcija za nezavisnost je dobila 55,5% važećih glasova, tako da je referendum proglašen uspešnim, a Crna Gora je 3. juna proglašena za samostalnu i suverenu državu. Pripremu i sprovođenje referenduma pratile su brojne kontroverze koje su se odnosile na prava i položaj srpskog naroda u Crnoj Gori.

Tokom sprovođenja referendumskog procesa, došlo je do brojnih nepravilnosti, usled kojih je legitimitet zvanično saopštenih rezultata bio doveden u pitanje, a dodatne sumnje u regularnost referenduma su bile izazvane odnosom Republičke referendumske komisije prema brojnim prigovorima, koji su svi do jednog sumarno odbijeni.

Prema prethodnom dogovoru, Srbija je kao pravna naslednica Državne zajednice Srbije i Crne Gore nasledila članstvo u međunarodnim organizacijama, kojima je Crna Gora pristupila kao potpuno nova država. Ovo je bio drugi referendum o državnom statusu Crne Gore, dok je prvi referendum iz 1992. godine imao suprotan rezultat, sa 95,96% glasova za zajedničku državu.

(Alo)

KOMENTARI14 komentara

 1. Za Srbiju says:

  Dva sata pre zatvaranja biračkih mesta, kada su evropski posmatrači shvatili da im neće uspeti referendum da se Crna Gora odvoji, povukli su se sa biračkih mesta i dali otvorene ruke Đukanoviću da preduzme sve potrebne mere da se završi projekat odvajanja. Tako je izborna komisija dobila đakove glasačkih listića, koji nisu videli biračka mesta. Sve drugo je poznato.

 2. Za Srbiju says:

  Što se tiče odmora, odavno sam shvatio da me more zamara i da sav smlaćen dolazim sa godišnjeg. Od kada odlazim na odmor u naše planine, vraćam se odmoran i pun energije.

 3. Slobodanka says:

  Samo budale i prodane duše ove godine otići će na more u Crnu Goru. Imamo mi i takvih. Zato treba uvesti da iz Srbije u Crnu Goru ne može preći bez pasoša. Kad im treba srpski ,pardon srbijanski, turista onda može i lična karta, a kad laju po nama pljuju do neba i preko neba u svemir. Dvolični su do koske. Može se uvesti i obavezan depozit za one koji krenu na letovanje u Crnu Goru: 1000 EUR po glavi pre prelaska granice ili na aerodromu pre početka leta, sa rokom vraćanja 6-12 meseci. U letnjim mesecima uvesti za sve koji idu put Crne Gore, sem ako pokažu nalog za službeni put.

 4. Miraš says:

  Nije više vreme za fino i strpljivo taktiziranje sa malom Crnom, a ona dvolična i pokvarena do guše. Ovo više nisu samo verbalne pretnje, pogledajte kakva nedela već su sproveli. I ko zna šta će još uraditi. Vučuć će samo da pozira kao maneken, a neće preduzeti ništa jer ko zna u kakvim je on privatnim aranžmanima sa Milašinom i svitom. Taj naš drveni lutak, ma koliko da je krakat, itekako sluša zapadne centre moći.Zbog toga su njegove reakcije mlitave, kobojagi reakcije da nam zamaže oči. Narode osvesti se.

  • Rista says:

   Potpisujem i nemam šta da dodam. Kratko i jasno.

 5. Slobodanka says:

  U strukturi noćenja stranih turista u Crnoj Gori, u 2018. godini, najviše noćenja ostvarili su turisti iz Rusije (25,1%), Srbije (24,5%), Bosne i Hercegovine (9,1%), Ukrajine (3,9%), Njemačke (3,6%), Francuske (3,1%), Poljske (2,8%) i Ujedinjenog Kraljevstva (2,6%). Turisti iz ostalih zemalja ostvarili su 25,3% noćenja. Posle korone turista iz drugih i ostalih zemalja biće samo manje, a iz Srbije koja je najbliža jeste moguća poseta. Ali posle ovakvih dogadjanja u Crnoj ili je nemoralan ili lud ko ovog leta ode tamo na letovanje. Sad ćemo se uveriti koliko amoralnih ludaka ima medju nama.

  • Becki konjusar says:

   Samo da im odu njihovi zemljaci koji zive u Srbiji oni su spasili sezonu. Sve je manje srba sto ide u Montenegro na more. Ja sam zadnji a mislimni poslednji put bio 1997 na moru kod njih. Kasnije sam bio jednom da posetim Ostrog i samo zbog te svetinje ću otići ponovo da se poklonim mostima Sv Vasilija. Trebamo nekako pomoći braci srbima.

   • Slobodanka says:

    To mi Srbi činimo glavni broj turista na njihovom moru. Na popisu 2011 u Srbiji je bilo ukupno 38.527 Crnogoraca, dok broj evidentiranih dolazaka turista iz Srbije 2018 godine bio je 409.385 (19,7 posto). Gledano po broju noćenja još smo bolji 3.053.002 (24,5%).

 6. Zaliv says:

  Ne ici na more jer se time podrzava onaj posr*ni Milo!

 7. Rista says:

  Tačno, uverićete se, ali to nema nikakvog značaja. Pisao o tome vrlo opširno. Turizam za Srbe nije Crna Gora niti Turska, nego sloboda, more i raskalašnost. Crna Gora će i ove godine biti preplavljena turistima iz Srbije, pa čak i Hrvatska. Srbi bi i mamu svoju prodali samo da odu i skinu gaće na moru, pa makar ih i napali odnazad. A to im se redovno i događa. 30% Srba će i ove godine uštedeti na samom polasku iz Srbije. Tamo im gaće ne trebaju a svaki dinar je vredan. Srbi volu da se razgaće po plažama Hrvatske, Turske i Crne Gore. A šta od Srba volu Hrvati, Crnogorci i Turci...nisam baš toliki pa da kažem da volu da guze Srbe i neću to ni da spomenem. Ali, doklegod ima radodavaca biće dobrodošli.

 8. Rista says:

  Čini mi se da sam obećao da ću pisati o onome što saznam a koliko je to tačno, e pa nemam pojma. Nisam ja Kasperski. Gardista, ti nemoj ni slučajno da čitaš jer ionako i ovako ništa nećeš shvatiti pa nemoj uzalud da gubiš deset minuta života. DreamWebSecurity je vaška koja napada ponekad i pojedine stranice ovog portala. U naslovu je u slobodnom prevodu "zaštita intermagazina sa DreamWebSecurity ". Pošto nema nikakvog razloga da se ovaj portal štiti od mene na pojedinim stranicama, znači da je ovaj Sekjuriti ustvari virus i ko zna šta sve još, mada ga za sada lako izbegavam. Kako se ne pojavljuje nigde više, osim ponekad i samo na pojedinim stranicama, znači da nije napadnut moj sistem i dalje će biti lako saznati šta je i šta hoće. Prva saznanja o DreamWebu su da taj program javno i zakonski radi u Srbiji i da je kao neki zajednički program za više portala i kao on im obezbeđuje svu potrebnu zaštitu. Od koga? U "reklamama" po Srbiji nije DreamWebSecurity nego DrimVeb a kako se uspeo uglaviti javno u Srbiji nemam pojma. Valjda platio. Nadalje, ako tražite neka obaveštenja na internetu, možete najčešće da nađete objašnjenja samog programera virusa a to je zamazivanje očiju. To su trikovi. Najčešće se ni gugl ni bilo koji pretraživački program neće mešati u novoindustriju virusa jer to je unosan posao a generalno je ta zaštita od "stranih" virusa namenjena kasperskom, nortonu i kojekakvim drugim stručnjacima, koji su takođe virus, ali kao neki pozitivan virus. Nortona i mekafija sam se jedva otarasio sa mojih kompjutera, jer je teško naći sva mesta gde se sve ugrade i to po zakonu. Kao što se ovaj DreamWebSecurity javno reklamira u Srbiji, isto je to sa nortonom i mekfaijem i kasperskim na Zapadu, ali je kasperski istočni program i čini mi se da je proteran sa Zapada. Danas imate sve više kineskih programa zaštite ali zajedno sa sankcijama Huavejiu(ako sam tačno napisao naziv)i oni su sankcionisani.

 9. Rista says:

  Danas se svi programi zaštite ugrađuju još u Kini, jer Kina danas proizvodi većinu kompjutera na svetu i nisu samo kineski, nego i norton, mekafi, kasperski i još poneki, a onda vam ti programi otkriju jorgan kad god požele. Vrlo ćesto će ti programi zaštite i sami konstruisati viruse na osnovu podataka koje vam uzimaju sa vašom dozvolom. Kažem, nisam stručnjak, ali se zadnjih 15 godina sam nosim sa tim stvarima na internetu, jer sve te kao zaštite su ustvari takođe virusi. U tim kompanijama rade vrhunski svetski stručnjaci a izvestan procenat tih stručanjaka su bivši vrhunski hakeri. Vi ih čak i plaćate da vas špijuniraju i svremena na vreme ubace koji svoj virus da bi vam uzeli pare i uklonili ga jer su oni "stručnjaci". Nakon što je majkrosoft angažovao mizerno siromašne indijce da rade za majkrosoft, naravno iz svojih kuća, indijci su vrlo često koristili podmetanje virusa u majkrosoftove programe, verovatno sa znanjem majkrosofta i sa određenim kamatama, kako bi sebi podigli rejting uklanjajući viruse i ostale napade jer svaki poziv majkrosoftu je išao pravo u uši indijskih stručnjaka. I tu sam školu platio. Za sada sam završio samo osnovnu školu, ali ipak mrdam. Ja sam veoma mnogo na internetu ali ko je samo par sati dnevno, najčešće nije interesantan, što ne znači da niste nikad interesantni. Iako ja u to uopšte ne verujem, nije nemoguće da se i ovaj portal poslužio sa srpskim javnim, što znači i zakonskim virus servisom zvanim DreamWebSecurity koji je i sam virus.(Ne zove se sve "virus" ali radi kraćeg pisanja upotrebljavao sam samo reč virus) Sve što sam napisao je samo moje lično i nestručno amatersko shvatanje na osnovu mojih iskustava sa programima zaštite, virus napadima i sl. ali mi je pomoglo da rešim nekoliko problema do sada. Nadalje, ovo se ništa ne odnosi na službene kompjutere jer njihove zaštite su posebne i nisu dostupne javnosti.

 10. persida says:

  Srbima koji idu na odmor u Crnu goru ZABRANITI POVRATAK. Prosto ko pasulj. Ako jedan narod nema ni logike ni cojstva, mora mu se batinom usaditi i jedno i drugo.

 11. Mr. Macola says:

  Pa više volim otići u Hrvatsku, tamo bar znam ko su, sta su i da me mrze. Mada odavno govorim da su ti Crnogorci još gori. Zato vojska mora da bude obavezna, Srbi is RS služ da vojsku Srbije. I pumpanje para u vojsku. Jer kad počne sranje moraćemo se braniti od svih pa i od njih. A tad ćemo vidjeti ko je gdje i jednom zauvijek riješiti pitanje maltretiranja Srpskog naroda na vijekovnim ognjištima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *