СРБИ НЕЋЕ ВИШЕ ДА ЧЕКАЈУ, РЕПУБЛИКА СРПСКА ПРЕЛОМИЛА: Све је готово, оставља Федерацију у блату!

SRBI NEĆE VIŠE DA ČEKAJU, REPUBLIKA SRPSKA PRELOMILA: Sve je gotovo, ostavlja Federaciju u blatu!

4 avgusta 2019

Premijer Republike Srpske Radovan Višković najavio je da će Srpska sledeće nedelje podneti tužbu protiv Uprave za indirektno oporezivanje i Federacije BiH zbog neprimenjivanja novih koeficijenata za raspodelu prihoda od indirektnih poreza.

On je podsetio da je tužba najavljena još u aprilu, a do sada nije pokrenuta zbog molbe premijera FBiH Fadila Novalića da se sačeka da budu formirane federalna i kantonalne vlade.– Tužba je spremna i u ponedeljak će biti i potpisana, samo naše institucije moraju da daju saglasnosti. Naše Pravobranilaštvo radi na tome – rekao je Višković.

On je naglasio da Srpska više ne može da čeka jer mora da zaštiti svoj budžet i dodao da Srpska i njeni građani zbog trenutne situacije trpe veliku štetu.

Samo u prva tri meseca ove godine Republika Srpska je pretrpela štetu od oko 20 miliona maraka zbog neraspodele sredstava od PDV-a, a od tog novca trebalo bi da se izdvajaju plate javnom sektoru, penzije i socijalna davanja.

U Upravi za indirektno oporezivanje se nadaju da neće biti tuženi. Kažu da samo sprovode odluke Upravnog odbora koji od 2017. godine nije usvojio novu odluku o koeficijentima za raspodelu prihoda od PDV-a. Već drugu godinu članovi Upravnog odbora ne mogu da se usaglase oko koeficijenata.

KOMENTARI4 komentara

 1. Željko says:

  Vi niste normalni, pa tko vjeruje u ovakve nebuloze! Najsiromašniji dio Europe je entite Republika Srpska u BiH! F.BiH drugi entitet u BiH je za Republiku Srpsku nešto kao prije 30 godina Savezna Republika Njemačka u odnosu na DDR!!

  • Dani says:

   Gde si zValjko crvu djavolji siromasnog mozga,pa ti jadan uvek se tesis,ako,ako samo nastavi...veci kreten na ovom portalu se nije pojavio,a i nece nikada ;)))Sve dok si tu ja znam da nama ide savrseno dobro,zabrinucu se kad ti i tebi slicni nestanete sa SRBskog portala :)))))))))))))))))))

 2. Nićifor says:

  Željko da nisi malo nerealan. Zašto onda tvoji Hrvati idu u kupovinu u Republiku Srpsku, a ne u Federeciju? Zašto je više štrajkova u Federaciji nego u Republici Srpskoj? Zašto je zatvorena fabrika aluminijuma u Mostaru i radnici ostali bez posla? Zašto su gađali kamenicama automobil Dragana Čovića? Ako posmatraš samo gradnju megalomanskih naselja na srpkim imanjima, naročito u okolini Sarajeva, od strane arapskih šeika, sa luksuznim zdanjima i bazenima onda samo taj parametar možeš uzeti za poređenje, dokazujući da je Federacija bogatiji entitet BiH. Istina je sve što piše u članku, a zašto se to radi i to se zna. Zbog čega se izbegava formiranje vlasti na nivou BiH, prema rezultatima poslednjih izbora? Ko od toga ima štetu? I Republika Srpska i deo kantona tvojih Hrvata, koje na njihovu štetu i štetu Republike Srpske predstavlja Željko Komšić.

 3. vojislav says:

  Meni stvarno nisu jasne neke stvari,srbi neće da žive u istoj državi sa Bošnjacima,Hrvati neće da žive u istoj državi sa bošnjacima, a Bošnjaci na silu žele da žive u istoj državi i to po ceni da sva tri naroda nazaduju i ekonomski i u svakom drugom pogledu, koji su uopšte ciljevi Bošnjaka u BIH?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *