„СРБИ очекују поштовање у сопственој земљи!“

„SRBI očekuju poštovanje u sopstvenoj zemlji!“

3 novembra 2016

3_0-zastava-srbije-45

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin ponovio je danas da nije doveo u vezu predstavnike američke države i ambasadora SAD u Srbiji Kajla Skota sa neposrednom pretnjom premijeru Aleksandru Vučiću, ali da očekuje da službenici druge zemlje poštuju Srbiju.

Vulin je, s druge strane, istakao da pojedini pripadnici ambasade SAD u Srbiji šalju potpuno pogrešne signale time što odlaze na demonstracije opozicije, što na svojim zabavama vređaju predsednika Vlade Srbije, a samim tim, kako je rekao, govore loše o srpskoj državi.

Vulin smatra da nije logično da se članovi administracije SAD na takav način mešaju u unutrašnje stvari u Srbiji.

– Takođe, nije logično da daju stavove o tome da li je neki proces opravdan, ili da li je neki pravni slučaj rešen na odgovarajući način – rekao je Vulin.

Vulin kaže da se takvim signalima šalje poruka da su odnosi između dve zemlje loši i da bi se neko veoma obradovao ukoliko bi se nešto loše desilo zbog takvih odnosa.

– Naši odnosi su dobri, ali očekujemo da službenici SAD ili bilo koje druge ambasade poštuju suverenitet Srbije, odnosno da poštuju zemlju u kojoj se nalaze, što čine naše diplomate u svakoj zemlji – rekao je Vulin novinarima posle obilaska Centra za azil u Krnjači.

– Nismo mi naivni, znamo mi da Srbija i SAD, ili Srbija i bilo koja velika sila u međunarodnim odnosima teško da mogu da budu ravnopravni, ali u našoj zemlji očekujemo poštovanje – rekao je Vulin.

KOMENTARI3 komentara

 1. Anđe says:

  Što se tiče zaposlenja, socijalnih i boračkih pitanja da je g.din Vulin japanac odavno bi izvršio hari-kiri, tj samoubistvo. Ali ovako to ostaje mi da uradimo sebi. Umrećemo sasvim sigurno na neki način, ali najdragocenije radi istine i pravde Božije koja se nalazi u Isusu Hristu, Gospodu i Spasitelju našem. U Njemu se naselila sva Božija ljubav za istinoljubive, to donosi život večni o vaskrsu.

  • Nika says:

   Gospodine Julin nije ti smetalo što je bivši ambasador SAD Majkl Kirbi sedeo na gotovo svakoj sednici Vlade Srbije. Da on nije možda supervizor naše Vlade? Sedi li naš ambasador na sednici Vlade SAD?

 2. SamjuelDeCanto says:

  Nije samo da neko drugi treba da poštuje vlast u Srbiji, treba da čine to i črađani Srbije. No kada građani vide da je Premijer iza kulisa glavni osnivač rušenja Savamale, pa to prepoznaju i amerikanski marinci i ostvare opričani performans, onda Vulin nema šta da priča. Izvolite, otkijte ko je organizator i izvršilac Savamale kao i to kako je sudija na prečac utvrdio da je Lk brata Vučića fasifikat.Pitanje je , gde se nalazi faksimil falsifikata da bi LK bila falsifikovana. I posle svega, traže poštovanje a sve vreme prave svinjac po Srbiji prikazom španskih jeftinih serija bez kraja sa glavnim glumcem Vučićem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *