Srbi, poslušajte Kandićku i Biserko i suočite se sa prošlošću, ali onom koju one preziru

Srbi, poslušajte Kandićku i Biserko i suočite se sa prošlošću, ali onom koju one preziru

16 marta 2013

Prvi svetski ratPiše: Miloš Pavlović

Poslednjih godina smo veoma često bili u prilici da slušamo raznorazne političke eksperte i javne radnike, analitičare, kolumniste, stručnjake i političare kako nam govore da se moramo “suočiti sa svojom prošlošću“. To je, od svakodnevnog ponavljanja, već odavno izlizana floskula javnog diskursa kojom se zlonamerni glasnogovornici obraćaju ukupnoj srpskoj javnosti, dakle svim Srbima koji ih slušaju.

Naravno da pod tim „suočavanjem sa prošlošću“ svi oni misle na priznavanje navodnih zločina koje su Srbi, bilo pripadnici delova srpske vojske ili paravojnih jedinica, bilo srpski narod u svojoj ukupnosti, počinili nad nesrpskim življem u poslednjim otadžbinskim ratovima vođenim 1991-1995. i 1999. godine. Bez obzira na važnu istinu da nijedan od tih javnosti objavljenih zločina nikada nije posvedočen i dokazan.

Neprijatelj ima pravo da bude neprijatelj

Sugerišući nam, britko i neprestano, da zauzmemo stav usvajanja prljavih belosvetskih laži na mesto neprikosnovenih istorijskih istina, oni pokušavaju da celokupnom srpskom narodu nametnu hipoteku kolektivne istorijske odgovornosti, kako bi opoganili srpsko Ime i time postavili osnove budućem otuđivanju delova srpskog otačastvenog Imanja, što je jedan od ciljeva svih antisrpski raspoloženih snaga. Mi kao odgovoran i državotvoran narod moramo priznati da je legitimno i neosporno pravo srpskih neprijatelja da rade protiv interesa srpskog naroda, i tu se nema šta prigovoriti.

Međutim, u celoj ovoj zlonamernoj priči koju u Srbiji forsiraju janičari Novog svetskog poretka, mali je broj srpskih rodoljuba uvideo veliku korist koju srpskom narodu može doneti upravo pomenuto „suočavanje sa prošlošću“. Kada racionalno i sa prosrpskog stanovišta sagledamo značenje ove sintagme, uvidećemo da antisrpski nastrojeni ponavljači tog izraza potpuno nesvesno (što i priliči njihovim plitkim misaonim kapacitetima) predlažu srpskom narodu rešenje za izlazak iz ove istorijske krize i nesreće.

Naša snaga je u slavnoj istoriji

Oni su nam objasnili kako da savladamo sve teškoće koje nas snalaze i gde da pronađemo snage koje će vaskrsnuti „kukavno Srbstvo ugašeno“. Te snage nalaze se u našoj prošlosti i ne možemo ih pronaći dok se upravo ne „suočimo“ sa našom slavnom i veličanstvenom istorijom.
Naizgled zlonamerna parola antisrpskih papagaja ponavljača, zapravo je genijalna formula za oporavak svih srpskih otačastvenih snaga.

Srpski narod koji se generalno nalazi u stanju sramotnog poznavanja svoje istorije i istorijske veličine najpre mora da se suoči sa veličanstvenim istorijskim istinama iz svoje prošlosti koje je zaboravio i o kojima ne zna ništa. Treba prelistati srpske istorijske udžbenike, treba učiti istorijske lekcije iz prohujalih srpskih vekova. U srpskoj istoriji se nalaze primeri, podsticaji, nadahnuća i saveti za srpski oporavak. Za prevazilaženje straha od budućnosti, za zaustavljanje istorijskog opadanja i za odmor od istorijskog umora. U istoriji se nalazi sve što je Srbima danas potrebno da se uzdignu i pobede srpske neprijatelje, jer će jedino tako oni nestati.

Poruka Vladimira Ćorovića

Kada bi se Srbi konačno „suočili sa svojom prošlošću“, sa veličanstvom i lepotom jedne unikatne istorije, ne bi bilo te ovozemaljske snage i sile koja bi zaustavila njihov duhovno – kulturni, ekonomski, vojno – politički i državotvorni oporavak i napredak.

U sadašnjim istorijskim okolnostima kada našem narodu preti i sam fizički nestanak od neprocenjive je važnosti da se mi Srbi kao narod u svojoj punoći „suočimo sa svojom prošlošću“, jer ćemo u njoj naći leka našoj oslabeloj sadašnjosti i sve one neophodne snage koje će nas učiniti uspešnim neimarima srpske otačastvene budućnosti. Na tom putu nezaobilazne i nezaboravne moraju biti sledeće reči velikog mostarlije Vladimira Ćorovića: „u našoj prošlosti ima toliko svetlog, lepog i velikog, da nas slabo i rđavo nema šta da uzbuđuje i ono čak dolazi kao dopuna velikom da ga još jače istakne“.

Istorijski potvrđen narod

Zato Srbi, kada u buduće vidite na televiziji razne Kandićke, Biserkićke, Čankiće, Kacinčiće, Jovanoviće ili kakve druge zloduhe, koje je Novi svetski poredak posinio neodoljivim „dankom u dolaru“, i čujete kako vam kažu da se „morate suočiti sa svojom prošlošću“, vi priznajte da imaju prava, da se zaista morate što pre „suočiti sa svojom (viteškom) prošlošću“ ako hoćete da ostanete i opstanete kao istorijski potvrđen narod na ovoj antisrpskoj vetrometini.

Niko od njih ne može ni da nasluti da Srbima neće biti kraja kada se konačno budu „suočili sa svojom prošlošću“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Miki says:

    Sve se slažem. Samo mislim da ova foografija ušančene italijenske pešadije nije baš primerena ilustracija za ovakav članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *