СРБИ ПРЕДАЛИ ТРАМПУ више од 35.000 потписа

SRBI PREDALI TRAMPU više od 35.000 potpisa

12 februara 2019

Zajednica američkih Srba u okviru „Kosovo projekta“ predala je predsedniku SAD Donaldu Trampu, Kongresu i Stejt Departmentu, peticiju sa do sada prikupljenih više od 35.000 potpisa, sa zahtevom da se zaustavi progon pravoslavnih hrišćana na Kosovu.

U toj peticiji se apeluje na Sjedinjene Države da zaustave podršku progonu hrišćana i manjinskih zajednica na Kosovu, kaže se u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Među potpisnicima peticije su, kako se navodi, i lideri zajednice američkih Srba koja se sastoji od sveštenika pravoslavne crkve, nosioca Emeritus katedre naučne fondacije Tesla, predsednik Srpskog nacionalnog veća, kao i mnogobrojni vlasnici malih preduzeća, advokati i pravnici.

Ističe se da je zajednica američkih Srba i njihovih prijatelja pokrenula pre nešto više od mesec dana peticiju o neodrživoj situaciji na Kosovu, uz navođenje da je više od 250.000 pravoslavnih hrišćana, mahom Srba, i drugih manjina, uključujući Jevreje i Rome, etnički očišćeno i proterano sa Kosova.

Veliki broj ljudi je ubijen, kuće i farme su opljačkane, spaljene i uništene, dok je više od 150 crkava i manastira oštećeno ili u potpunosti uništeno. Hrišćani na Kosovu su izloženi brutalnom nasilju, dok je pristup bogomoljama zabranjen ili blokiran. Hrišćani i druge manjine lišeni su u potpunosti ili delimično osnovnih potreba, hrane, lekova i medicinskih materijala, ukazuje organizacija „Kosovo prodžekt“.

Ta organizacija navodi da svi oni koji žele da dodaju svoj potpis peticiji, to mogu učiniti ovde.

KOMENTARI4 komentara

 1. Zoran says:

  Prekrsili se, samo 35.000.

  • Gardista says:

   Svaka cast na volji, zrno po zrno...pogaca. Neka se cuje glas...samo polako, dosta je medijima zatrovano podneblje Amerike o Srbima.

 2. Baracuda says:

  Kao da ameri nisu upoznati sa činjenicima ! Retardirani iz kamenog doba su njihov proizvod !!!

 3. LEDU GAGA says:

  KO JE OD VAS REDOVNIH DISKUTANATA NA OVOM FORUMU, A I SRBA UOPŠTE, SPREMAN DA SE SA PUŠKOM U RUKAMA BORI ZA KOSOVO? NIKO. Vama do Kosova nije stalo. VUČIĆ JE, SRBI MOJI, VAŠ ODRAZ U OGLEDALU. IMATE ONAKVOG KAKVOG I ZASLUŽUJETE. A KOSOVO POSEDUJU ONI KOJI SU SE BORILI ( ŠIPTARI ) I SVE ULOŽILI DA GA POSEDUJU ( ŠIPTARI ). NEBESKA PRAVDA. I šta tu nije jasno?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *