Vučić: Srbi sa KiM veruju u državu

Vučić: Srbi sa KiM veruju u državu

12 maja 2013

Aleksandar Vučić1Prvi potpredsednik Vlade Srbije, Aleksandar Vučić, danas je, posle sastanka sa predsednicima opština sa severa Kosova, izjavio da je postignut dogovor o koordinisanju budućih akcija i zajedničkom delovanju.

„Dogovoreno je da radimo zajedno u interesu našeg naroda, da koordinišemo te procese, jer oni nemaju rezervnu vladu, rezervnu državu, a mi nemamo rezervni narod“, naglasio je Vučić u izjavi za RTS.

Vučić je podsetio da su briselski sporazum prihvatile i Vlada i Skupština, kao i da sporazum ne prihvataju odbornici četiri opštine sa severa Kosmeta, ali je naglasio da će još razgovarati o tome kako da se razlike prevaziđu i kako ostvariti nacionalne ciljeve i interese.

On objasnio da je sa predsednicima opština razgovarao iako ne dele ista uverenja, da su se dogovorili da koordinišu buduće akcije i da zajednički deluju, prenele su agencije.

„Tamo gde se naši stavovi budu razlikovali uvek ćemo tražiti zajednički jezik“, poručio je Vučić.

Predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović, potvrđujući da je postignut dogovor o nastavku saradnje, rekao je: „Nemamo rezervnu državu i moramo zajedno.“ On je dodao da će sastanak Vučića sa odbornicima četiri opštine biti dobra prilika da oni postave pitanja i da izraze sve svoje strahove i nedoumice.

„Iskreno se nadam da ćemo složno i jedinstveno koordinirati i raditi za dobrobit kako našeg naroda na Kosovu i Metohiji, tako i naroda u Srbiji“, poručio je Milović.

Ovo je bio treći razgovor Vučića s predstavnicima Srba sa severa Kosova i Metohije o briselskom sporazumu, a u delegaciji vlade je i direktor Kancelarije za KiM u ostavci Aleksandar Vulin.

Kada je reč o susretu sa odbornicima u Kosovskoj Mitrovici, u kojoj se većina suprotstavlja sporazumu, Vučić očekuje da će razgovori biti teški i da će trajati do kasno u noć. Vučić je danas prisustvovao liturgiji u Leposaviću, a zatim i razgovarao sa episkopom raško-prizrenskim Teodosijem.

„Briselski sporazum nije savršen, ali njime ne treba plašiti narod“ izjavio je Aleksandar Vučić u Leposaviću, poručujući da će država biti uz Srbe na Kosovu.

Prema njegovim rečima, sporazum je ono što se moglo najviše učiniti u ovom vremenu, a Srbija čini što je moguće i činiće to i ubuduće u korist svog naroda.

„Srbija jeste uz svoj narod, neće ga ostavljati i gleda u budućnost“, rekao je Vučić. On je istakao i da narod želi da razuveri u laži koje mu serviraju, kako je rekao, oni koji vole samo svoje džepove.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *