Srbi sa severa Kosova i Metohije traže referendum

Srbi sa severa Kosova i Metohije traže referendum

25 aprila 2013

Posle sastanka premijera Ivice Dačića i potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića sa Srbima sa severa Kosova i Metohije, delegacija Srba sa severa KiM izjasnila se da ne prihvata sporazum i da žele referndum. Iako kaže da je razgovor protekao u konstruktivnoj atmosferi, predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić dodaje i da se „nije ni očekivalo da se mogu približiti stavovi“.

Na sastanku Vučić i Dačić izneli argumente u prilog sporazumu i analizirali tačku po tačku, te je zbog toga sastanak trajao duže od tri sata. Ristić je dodao da su Srbi s Kosova spremni da odgovore na svaki poziv državnog vrha na dalje razgovore i drugu saradnju.

Predstavnici Srba sa Kosova su prethodnih dana izražavali nezadovoljstvo Sporazumom i navodili da ga neće prihvatiti, odnosno da će tražiti referendum u Srbiji kako bi se građani izjasnili o tom dokumentu. Oni su to nezadovoljstvo istakli i u razgovoru sa patrijarhom Irinejom ranije danas, koji im je poručio da će ih SPC podržati u mirnoj borbi za prava.

KOMENTARIJedan komentar

  1. jeremija says:

    Srbi sa Kosova traže referendum a državni vrh je rad da ga odobri zbog jedinstva.Prvo,referendumsko pitanje ne može da glasi da li ste za ili protiv takozvanog briselskog sporazuma već na li ste za ili protiv Kosova i Metohije u državi Srbiji.A što se jedinstva tiče - državni vrh priprema novi ustav koji državu Srbiju deli na regije pri čemu je podela takva da je svaka regija interesna sfera neke od susednih država.Tu jedinstva nema pa nema ni budućnosti za državu Srbiju.Jedina JEDINSTVENA SRBIJA je NEBESKA SRBIJA-jedino utočište pravim srbkinjama i srbima.Presvetli care Lazare - do skorog viđenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *