Срби су глупи, нерадни, зли

Srbi su glupi, neradni, zli

25 januara 2017

djoko-kesic-press_0

Piše: Đoko Kesić

Bez posla ste, pa ne bi bilo loše da pre odlaska u kladionicu ili na džoint, proverite u katastru, u matičnoj knjizi živih, ili već u nekoj državnoj ustanovi čiji je to posao – proverite ko je vaš vlasnik, da vas nisu preprodali na nekoj tajnoj aukciji kao živu robu poput onih iz „Galiotove pesme“.

Pokušavam zapravo da se prisetim postiji li društvo u Evropi, makar pod diktatorskom čizmom, u kojem vlasti imaju slobodu da u ekonomskoj politici rade šta im padne na pamet, nemaju potrebu da tu politiku bilo kome objašnjavaju, da bilo kome polažu račune osim MMF. Zbog toga je Srbija u poslednjih dvadesetak godina postala hipermarket, sve je na prodaju, na akciji. Zapravo, pre će biti da je to rasprodaja.

Život je na ovim prostorima, u nekakvom praobliku, okrutna i masovna pojava. Opet nam u lice vraća one bajkovite njuške eksperata, koji su odmah posle Oktobarskog prevrata 2 000. najpre uništili i zatvorili naše a doveli strane banke. Sve vredne firme prodali su prvenstveno Hrvatima i Slovencima, ali se nisu zaustavili samo na tome. Sad je opet aktuelan Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP),potpisan 2008.

Projektanti i vlasnici masovne grobnice za Srbiju, eksperti Božidar Đelić, Ivana Dulić Marković, pod dirigentskom palicom Mlađana Dinkića i Miroljuba Labusa, potpisali su s EU SSP po kojem državljani EU nesmetano mogu da kupuju nekretnine i obradivo zemljište u Srbiji od 1. septembra 2017.

Mlađan Dinkić, kradljiavc naših snova, čuveni ekonomski ekspert opšteg tipa, pozdravio je ovaj potpis rečima da je Srbija udarile čvrste temelje svoje budućnosti. Jer, Srbija je jedina zemlja u Evropi,koja i pre ulaska u EU dozvoljava prodaju svojih oranica stranim državljanima! Poljska je uvela stroge uslove po kojima stranci imaju veće šanse da dobiju sedmicu na lotou nego da kupe zemlju, a Viktor Orban je izmenio Ustav i zabranio prodaju obradive zemlje.

Šta može da uradi Srbija i da li uopšte želi da ograniči SSP pre 1. septembra? Premijer Vučić nedavno je izjavio da će Srbija preduzeti mere zaštite, poput Poljske i Mađarske, a ministar poljoprivrede Branislav Nedimović poručuje da  će biti „zaštićeni interesi Srbije“. Međutim, Srbija do sada nije tražila izmene SSP.

Zemljoradnici u Vojvodini ne veruju vlastima, pa su cenu hektara oranice sa 500 podigli na 20.000 E.U Italiji cena hektara istog kvaliteta je oko 50.000E a u Danskoj do 70.000E. Profesor Miladin Ševarlić kaže da su vlade i fizička lica u Evropi, posle finansijske krize 2008. kupili više od 35 miliona hektara plodne zemlje, uglavnom u Istočnoj Evropi. U Rumuniji, koja nije štitila svoje interese budzašto su kupili 800.000 hektara.

U opštoj kolektivnoj amneziji zaboravili smo sopstveni rodoslov. Ali, demokratske vlasti brinu o svemu, pa sad nemamo dilemu:Mama nam je Svetska banka, a tata MMF. Napravili su retard inkubator.

Ekonomska politika Vlade Srbije nailazi na frenetičnu pohvalu EU i međunarodnih finansijskih institucija. Jer Vlada Srbije bez dileme i s neviđenim entuzijazmom sprovodi sve što se od nje traži. Tako su konačno uređene javne finansije, što jeste za pohvalu, mada bi se izvesne metode mogle osporavati.

Evropska Unija, kaže Janis Varufakis bivši grčki ministar finansija, je bankarska unija, koja zajedno s međunarodnim finansijskim institucijama krajnje perfidno uvlače male i poslušne zemlje u svoju kolonijalnu mrežu. Cilj tih međunarodnih kontrolora je da Srbija proda strancima svoje resurse i kompanije. U tu mrežu uvlaće nas postepeno i perfidno, sve u strahu od pobune građana. Ne moarju da brinu, mi smo pod anestezijom.

Za ovu godinu od Vlade Srbije traže da proda Komercijalnu banku, važnu domaću finansijsku instituciju. Najavljena je prodaja Galenike, jedine domaće fabrike lekova i Dunav osiguranja, takođe jedine domaće osiguravajuće kompanije. Vlada će raspisati novi tender za prodaju PKB, daće u koncesiju Aerodrom Beograd, a najavljuje se „restruktuiranje“ EPS?!

„Restruktuiranje“ je ustvari najava da će u Elektroprivredu Srbije ući manjinski strani kapital, što je svakako najava da će EPS u dogledno vreme biti prodat strancima, tiho i bez pobune građana. Najavljuju se prodaje ili „manjinsko vlasništvo“ stranih investitora u lokalne vodovode, biće prodate banje, rezerve kvalitetne slatke vode, pa zašto ne i Banka poštanske štedioice…

Ni jedna vlast u savremenoj istorijskoj memoriji nije toliko podanički predano slušala naloge međunarodnih finansijskih institucija kao vlasti u Srbiji. Počelo je s Vladom Zorana Đinđića, strane banke su prve osvojile prostor, postalo je jasno zašto je uništena SFRJ. Eksperti Đelić i Dinkić bili su glavne zvezde u srpskom Bulevaru sumraka, parlament i mediji bili su opčinjeni demokratskim vizijama DOS. Kad se ispostavilo da je DOS samo sumnjiva grupa ekipe s ulice, nasledio ih je Boris Tadić. On je bio sam svoj majstor, „Sam u kući“ sedmi deo, a Srbija njegova radnja za pelivanisanje. Bez njegovog amina nisi mogao da izgradiš ni poljski WC, a kamo li nešto manje. Imao je apsolutnu kontolu parlamenta i medija.

Tadiću ni danas nije jasno da je izgubio vlast upravo zbog svog „majstorluka“, pa su došli „naprednjaci“. Ništa bitno u tehnici vladanja i odlučivanja nije se promenilo. I danas Parlament je zabranjeni grad za drugačija mišljenja, Vučić ima fiks ideju da uništi opoziciju, što je civilizacijska greška. Od Tadić, a i od Miloševića nasledio je navike da sam upravlja zemljom, za sve se pita, bez njeg niko iz vlasti ne sme ni kod vulkanizera. Ka ni njegovi prethodnici ne gradi demokratske državne institucije, i ne namerava. Mediji su opet poslušni, prešlo im u genetski kod, pišu slavospeve ili što je još gore – Ćute…

Sve vlasti, od Miloševića do danas imaju konstantu. Sve tvrde da im je pastva glupa, neradna i nesposobna, nema modernih menadžera koji bi rukovodili domaćim kompanijama, banakma, institutima zato ih treba prodati strancima i Hrvatima. Verovatno zbog toga svake godine oko 30 000 tih glupih i neradnih napusti Srbiju, pa ih još gluplji menadžeri uglednih svetskih kompanija oberučke prihvate.

Druga konstanta je da su perjanici koji su osvajali vlast bili apsolutno kvalifikovani za sve politike, od monetarne do spoljne.To je valjda neupitno, vidimo, radili su to nepogrešivo, po Domanoviću.

Treća konstanta je kosmički faktor – Dinkić. On je udario temelje svih naših propasti, i sve vlade od 2 000. čuvale su ga kao kamen mudrosti. Sad zvanično nije u Vladi, da li je samo savetnik u Vučićevom kabinetu, to je tajna. Ako i nije, ostavio je svoje učenike, kao Isus posle raspeća, oni propovedaju njegovu nauku, u svim su kancelarijama u zemlji gde se pare broje.

Pa srećna Vam kolonijalna 2017.

(Pravda)

KOMENTARI18 komentara

 1. USS Sputnjik says:

  "... strancima i Hrvatima." Baš slatko što nas ne smatrate strancima. :-D 😃

  • Miodrag says:

   Mi vas uopšte"ne smatramo",vi male,monstruozno podle,perfidne,lazljive i zle komšije-zlikovci. Još je Tomaš Masarik dao definiciju vašeg monstruoznog kvazi-nacionalnog morala ,kroz istoriju vaše sprege sa tamnim lavirintima vašeg mračnog uma i podzemlja katoličke crkve. Još kada je Frano Supilo,1918.pred hrvatskom skupštinom uzviknuo:"Ili Jugoslavija-ili smrt",prestravljen pred cinjenicom da će Hrvatska u protivnom ostati madjarska provincija,Srbija je morala da okrene ledja i vama i Slovencima.Nemati ništa zajedničko sa vama, je Božija blagodet.

  • Duca says:

   Niste stranci, vaš genotip je bliži genotipu srba iz 10. veka, nego li naš! Znači, vi ste vise mi, nego što smo to mi sami. Svaka cast! Sad, moral vam se malo deformisao u odnosu na srpski, ipak katoličanstvo traži mnogo veću sposobnost da se laze i da se to stalno koristi, premda su vas muslimani u tome prevazišli. Podeliše tursi I austrijanci srbe na glupe, kvarne i kvarne a glupe... istorija

  • Miroslav says:

   Pisac ovog teksta nigde nije pogrešio. Da nije napisao još naših najcrnjih sudbina verovatno nije hteo dalje nabrajati, jer nema pozitivnog teksta koji bi se mogao napisati o našim političkim umovima. I finansika konsolidacija je bila jednostava, uzeli ste penzionerima i napunili kasu. To i nije neka pamet, ali nije samo da nam hvali pamet, hvali nam i poštenje, da ne pričam o patriotizmu.

 2. tinman19 says:

  To je dobro, bolje nama hrvatima nego amerikancima. Mi hrvati barem pomažemo braći srbima da se izvuku iz problema, amerikanci bi srbe utamanili do zadnjeg, što će vjerojatno i napraviti.

  • Buba says:

   Vi Hrvati ni sami sebe nevolite genocidni smradovi.Prije no što pomeneš Srbe seti se Jasenovca

 3. Marija says:

  Ne 'smatramo' vas uopste! Cak ni strancima...

 4. milena nikšić says:

  Pa bravo ĐOKO KESIĆU upravo ste sve kako jeste ispričali, trebaju svi da pročitaju vaš dopis da bi razumeli u kakvoj se septičkoj jami nalazimo, gde nas je smestio VUČIĆ sa MMF sada nam je Srbija nkao na buvljaku, sve se rasprodaje, čak su sada i reke prodali prva reka koja je prodata Arapima je Tamnava to je kupio onaj sifilistički bolesnik od koga je tu bolest i Vučić dobio princ Zajeb, ja ga tako zovem, jer to je uradio sa Vučićem , a Vučić sa celim narodom. Nikada Srbija nije bila na rasprodaji, a sada daj šta daš, a koliko para to mi neznamo to samo zna Vučić.A Vučić traži đavpla, e pa i dobiće ga badava mu sendviči i 2000 dinara, samo nemoj slučajno da kradeš izbore kao i do sada, jer će armija naroda to kontrolisati <3

 5. deki says:

  Vjerojatno. A vjerojatno da ni od vas nece ostati nista. Imate trip, kao i mi, da ste nekome vazni. Niste. Malima je sudbina da ih veliki ...

  • CheFamale says:

   Vama, koji, pored rezervnog jezika, imate i rezervnu domovinu, jesmo vazni, dokle god imate sta da eksploatisete od "brace" zahvaljujuci debilima kakve su nase vodje - imena su nebitna, Vucica su zarazili "manijom velicine", a, u stvari" je pion

   • Lala says:

    Svaka čast brate ili sestro. Djoko Kesić je uz Dragana J Vučićevića bio ''vlasnik'' dnevnog Press a koji je bio marioneta Djilasa i Miškovića. Pa kome ti šta da kažeš crni Djoko?! Dinkića si kovao u Zvezde kao Glavni i odgovorni urednik, Direktor neke grupe u Press u ili sl izmišljene funkcije.

 6. Lune says:

  Hm,hmm.."brat Djoko",Srbija je, sazdana, po Kineskom modelu.."jedna zemlja dva sistema", a, savetnici cestitog efendije Vucica su,ujedno i clanovi tzv "krunskog saveta",Kusturica,Bozovic,Dinkic,Jovo Bakic,Cedomir Antic, Oliver Antic....ima ih vise "za razne resore'..evropska monarhija, evropske republike pa "ko voli nek izvoli", vlasteline ce, naknadno da "ugradi i postavi".."brat lovan je mio,ma koje vere bio".

 7. gradjani Srbije says:

  Sta predlazes i kako je to ostvarivo, ako jeste?

 8. Goran says:

  E budalo. Pa pricas Srbski (Hrvatsku verziju), imas Srbske obicaje i kulturu, Srbi su vam u 2 rata oslobodili i dali, kazem i dali zemlju a Srbin te i napravio a ti Seres na srbe. Imas li ti mozga? Nemas bogami i nema ti pomoci.

 9. Radoman Mlađenović says:

  DOBRO IZANALIZIRANO STANJE DRŽAVE SRBIJE OD ĐORĐA KESIĆA! Čudno je da mnogi u ovo ne veruju, a svakodnevno se susreću u životu sa srpskom i svojom propašu. Mnogi Srtbi sanjaju: što više pate da će brže otići u NEBESKO CARSTVO- gde ima svega - bez rada, gde će biti bajka od života? Ne shvataju realnost u kome žive, veruju samo kupljenim i zaplašenim medijima, gledaju danonoćno "serije", i "Rijaliti programe", i drže se devize: "Bolje vrbac u ruci nego golub na grani?"...Misle da će sve proći, kao je i došlo,a oni su svojim izbornim ponašanjem doveli do ovih uništivača Srbije, misleći da se samoupravni socijalizam nikada neće promeniti i nestati?... Srbi su dobroćudn i naivan narod. On svakom veruje? Svakom kaže "Dobar dan", "Izvinite, molim Vas", "Boiće sutra", "Hoćete li das probate srpsku šljiviovicu, nišićko i Jelen pivo, naša pozta jela", ne shvatajući svoju prošlu istoriju ,srpsko vekovno rastakanje, gde ništa nisu naučili od Jevreja? I ako neki se bude, shvataju kriminal i lopovluke, ali su neorganizovani, kupljeni. Ona zemlja koja nema jaku opoziciju, ona nema ni budućnosti. Ostalo je da se lažemo, prepucavamo se, sahranjujemo, bežimo iz zemlje, a šta će oni koji to ne mogu?... Baš oni koji nigde ne mogu iz zemlje i ovog pakla pobeći, najviše su krivi što se Srbija rasprodajue i nesta... Zato čestitam na tekstu g-dinu Đorđu Kesiću...Malo ovakih tekstova danas ima javno, dobro analitički napisano, bez ikakve primese zloboszi, mrnje. Hteo je da probude sve, posebno običnog čoveka srpskog, da malo kome da poverenje, bude na oprezu, kao što su stariji njihovi Srbi činili? Mudrost, Pravdu, Poštenje, Dostojastvo, RAD...Niko ništa ne daje džabe! Osloniti se na svoju oranicu, okutnjicu, i ako neko to želi prodati, podići na njega grabulju ili vilu! Za ove mangupe-koji nikoga ne pitaju i ne brenuju-to je jedini lek! Dosta je rakije, pića, drpge,rijalitija, Ponosa parada, prostitucije u svakom obliku, mafijašenja, kriminala-pljačke Srbije. Da bi stranac investirao, mora da da 20 osto reketa od investicije, koja kasni i po više godina, nekom pariskom vođi?...Strnci nas bolje poznaju, smejunam se u lice, nego mi što znamo sebe! Hrabri smo u govoru, a kukavice na delu! Pa kada su Srbi bili takvi? Nikada...Te, u Srbima je problem, a ne u drugima! Drugog leka, da se spasi Srbija, nema?...Jer ove koalicione stranke na najbitnija mesta, postavljaju parijske i ne stručne ljude! A, čim smo partijska a ne pravna država, kako možemo imati boljitak i opstanak srpske nacije i pravoslavlja? Neka odgovore vemožde na ovo... PIeše Radoman Mlađenović Mrđa...

  • ff says:

   Nije uredu da Srbija nema more a da nije bilo Srba Crnogorci kao I Hrvati nebi imali Jadran u svojim granicama.Treba to da se ispravi pod hitno

 10. Mihailo Mikic says:

  Mozda SRBi jesu danas glupi, ali si ti puno gluplji od "glupi" SRBa kada sa njima posla imas!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *