Срби су измишљен народ

Srbi su izmišljen narod

15 februara 2017

djoko-kesic-press_0

Piše: Đoko Kesić

Srbi definitivno nisu ovozemaljska niti ovovremenska pojava, oni su definitivno izmišljen narod, ili nešto tako užasno nevažno. To dokazuju najnovija velika svetska zbivanja.

Baš kad je došlo do neviđenog međunarodnog tektonskog pomeranja, kad je, uprkos savetovanju velikog srpskog prijateja Tonija Blera, na izborima za Belu kuću umesto one balzamovane lezbuše pobedio Donald Tramp, niko u tom trenu nije bio srećniji  od Srba. Radovali su se kao deca Deda mrazu, očekivali su, i još očekuju, da baš on, razbarušeni i ekscentrični milijarder, ispravi sve nepravde koje su Srbima učinili, Englezi, Nemci,Amerikanci,Francuzi,Holanđani,Austrijanci,Mađari, Bugari, Albanci,… Ko će stići te puste srpske snove, neće se osvestiti ni kad SAD nastave staru antisrpsku politiku, uprkos onim cipelama za Melani.

Srbi još nisu naučili prvo pravilo opstanka koje glasi – učini nešto za sebe, drugi to za tebe neće učiniti. Ni danas ne razumeju da su Izgubili ceo jedan vek, živeći tuđi život u nekakvim Jugoslavijama, napustili su osnovni postulat kralja Petra „oslobođenje i ujedninjenje srpskog naroda“. Da tragedija bude potpuna, i danas, kad bi dobri Bog ponudio Srbima opet bratstvo i jedinstvo sa Hrvatima, Slovencima, Šiptarima, oni bi se svi srećni vratili u nekakvu Jugoslaviju.

Zaboravili bi da su baš oni napravili prvu državu Slovencima i Makedoncima, da danas prave državu Šiptarima na Kosovu, da su Hrvatima doneli tisućletnji san, a sebi državu do danas nisu napravili. Šta nam se još događa?

Svet je ušao u nekakav kovitlac bestežinskog stanja, gde cela planete diše na škrge čekajući šta će uraditi Donald Tramp? Taj vakuum vešto i beskrupulozno koristi NATO alijansa. Jer, osnovni postulat NATO demokratije je da NATO mora da ima „opasnog neprijatelja“, jer čemu služi NATO bez neprijatelja. To ja danas svakako Rusija. Zbog toga se opet pale ratni požari u Ukrajini, Makedonija samo što nije eksplodirala, a već uhodani mehanizam Šiptari na Kosovu i NATO jastrebovi – opet funkcioniše. NATO po svaku cenu želi da u svoje okrilje primi crnogorsku „mladu demokratiju“, užurbano razmešta svoje snage na istočnoevropske granice s Rusijom…

Od Rambujea do danas Evropa i SAD Srbima podstiru identičnu političku smicalicu u kojoj apsolutno insistiraju na interesima šiptarske kvazi države, sa izvesnošću da će Srbija ući u EU ako prizna tu „državu“.

Uostalom, zbog neposlušnosti na temu te šiptarske skalamerije Đinđić je streljan, Koštunica je odstranjen iz politike kao neuračunljivi nacionalista, Tadić je poražen, napravljena je Srpska napredna stranka, a Vučić i Dačić će ostati na vlasti dok ne isteraju do kraja Briselski sporazum, koji apsolutno krši Ustav Srbije. Sa istom rambujeovskom idejom novi državni sekretar u Trampovoj administraciji, počinje od kosovski policijski snaga da pravi „vojsku Kosova“.

Ostaci logike Bila Klintona u SAD administraciji po svaku cenu hoće da ubede Donalda Trampa da odustane od predizbornih obećanja po kojima SAD neće rušiti vlade i režime po svetu i da NATO – osnova poluga tog „izvoza demokratije“ mora da se menja iz temelja.

Ceo svet i dalje sa strahom i nevericom gleda prema Vašingtonu, mnogi tvrde da je moderna komedija -novi predsednik SAD je veliki slon u maloj staklarskoj radnji, a ja verujem da se Tramp preobrazio u raketu s nuklearnom glavom koja je otazala poslušnost komandi.

Svi gledaju prema Vašingtonu, samo Srbija ne. Naše vlasti bave se danas, samo ovlaš, Kosovom, opoziciju to i ne zanima. Međutim već od sutra pa do kraja maja svi će glođati istu kosku.Baviće se izborima za za predsednika Srbije, na kojima će, nema sumnje, pobediti Aleksandar Vučić. Kad smo kod Vučića i opozicije, moram da kažem da nisam baš srećan što je danas sva vlast u Vučićevim rukama, niti sam srećan zbog toga što opozicija pljucka po Vučiću i ne nudi prava rešenja… Vučića to čini srećnim!?

Šta je ono što brine normalan nacionalni razum, ako ga uopšte ima među Srbima? Nije ni malo Srpski, ali Trampova administracija potvrdila je sankcije predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku! Kažu, „zbog toga što Republika Srpska opstuira i ruši Dejtonski mirovni sporazum“. Srbija ni za „kosovsku vojsku“ koja je pred vratima, ni za Dodika ni reči da prozbori, ona samo deklarativno brine o Srbima u RS i Kosovu.

Srbija ima preča posla. Ona gricka svoju budućnost, za Srbiju sve pomenuto je u fici „opšta mesta“. Srbi su non stop pod izbornom anestezijom. Ovoga puta predsedničkom. Srbi se ne pitaju šta biti s Srbijom, šta će Srbija raditi posle tih izbora, ili su i ovi izbori kraj civilizacije? Jer Srbija nije demokratska zemlja „koja može da funkcioniše i bez Vlade, jer ima slobodne medije“, što je osnovni demokratski postulat pravne države. Srbija nije pravna država i nema slobodne i kritičke medije.

Srbija dugo već živi u permanentnoj političkoj kampanji, baveći se obožavanjem vladalaca i živeći tuđe živote: To rade i danas nastavljajući ono što su počeli pre 120 godina, kaže Kosta Nikolić, naučni savetnik Instituta za savremenu istoriju:“Stvaranje zajedničke države Srba, Hrvata i Slovenaca značilo je napuštanje nacionalnog programa kralja Petra – oslobođenje i ujedinjenje srpskog naroda…Istorijsko iskustvo ne uliva optimizam da su u pitanju snaga i sposobnost srpskog naroda da se uspešno organizuje, zaštiti i odbrani nacionalni identitet i životni prostor“, tvrdi Nikolić.

Skoro identičnim rukopisom piše nam nekrolog istoričar Borisav Čeliković, urednik edicije „Koreni“ u Službenom glasniku. „Odlučivanje je rizičan posao koji zahteva znanje.Srpske elite u 20. veku ga nisu imale i donosile su odluke s lošim posledicama… A događaji s kraja 20. veka pokazuju da smo kao narod izgubili svest o tome kakvi smo bili dok je Srbija bila uspešna, a i kako nas drugi vide…“

Nismo mi tu da učimo na svojim greškama. Ali sitnice otkrivaju suštinu. Podsetimo se, u vreme crnogorskih parlamentarnih izbora uhapšena je grupa Srba u Crnoj Gori, nisu imali oružje i po opštem profilu samo u komediji mogli su da podsećaju na terorističku grupu koja je „nameravala da ubije Mila Đukanovića“.

Od tada prošlo je pet meseci, vlasti u Beogradu ni jednom nisu saopštile na koji način brinu o interesima svojih arestiranih građana. Na tim izborima premijer Vučić pružio je ruku spasa Milu Đukanoviću. Podgorica je uzvratila istom merom. Pre tri dana saopštila je da svoje diplomatske odnose sa Prištinom diže na ambasadorski nivo. Nekako istovremeno premijer Crne Gore boravio je u zvaničnoj poseti Beogradu, gde je ocenjeno da odnosi imeđu dve zemlje nikad nisu bili bolji!???

Uprkos svim ovovremenskim hvalospevima srpsko nacionalno pitanje se vratilo na ono polazište iz 1843. pre nego je Ilija Garašanin napisao „Načertanije“, što svakako nije značajno za našu aktuelnu vlast i opoziciju. Sve vlasti u Srbiji, od Brozove do danas, imale su jedan životni san: Uništiti opoziciju! Svi koji su to uspeli, istorija je bacila na smetlište. Bez respektabilne opozicije i slobodnih medija, ni jedno društvo nije načinilo važan korak u istorijskom pamćenju.

Dakle, kako će se osećati Vučić i Dačić ako ima posle predsedničkih izbora Vojislav Šešelj bude jedina opozicija, a Tomislav Nikolić uvaženi savetnik za alkoholna pitanja?

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Archelay says:

    Jugoslavija je stvorila makedonsku drzavu?E,zbog ovakvih stavova ovo danas dozivljavamo.A ti stavovi su temelj platforme svetskih globalista.Hocu da kazem nije njima smetala Jugoslavija kao drzava nego Jugoslavija sto je bila tvorevina vise naroda koji su trebali nestati kao pocetak nestanka narodi sveta.A sto se Makedonije tice,autor ovog clanka trebao je da prouci njene istorije pa onda da odmeri sta je sta-ko je ko.Ovako,ispada da je istorija ulicna kategorija.Posto ovaj forum nije simpozijum pa da objasnjavam faktima navescu samo jedan primer.Moj otac-partizan ucevstvovao u makedonsko-kosovskom partizanskom odredu koji dejstvovao na teritoriju Juzne Srbije protiv Bugare i cetnike spasavajuciu Srbe.U to vreme Makedonija je bila jedina u Juguslaviju koja dejstvovala sa svojom vojskom protiv okupatore i sam se spravila protiv tog zla.Makedonija je zatim Englezi su je silom uterali u toj federaciji.Prema tome,gurati nos u tudzem dvoristu a ne gledati u svojem je predmet za opservaciju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *