СРБИ ТО НЕ СМЕЈУ ДА ПРИХВАТЕ: Откривене паклене намере „вашингтонске мочваре“

SRBI TO NE SMEJU DA PRIHVATE: Otkrivene paklene namere „vašingtonske močvare“

16 juna 2021

NAMETANJE mitske cifre od osam hiljada u Srebrenici Srbi ne smeju da prihvate, smatra istoričar i publicista prof. dr Srđa Trifković.

– Fascinantno je što niko neće negirati težnju Nemaca da pobiju što više Jevreja, ali je ta cifra od 6 miliona dobila sanktifikovani status koji više nije podložan kritičkoj analizi. Oni su u tom pogledu uspeli, a nametanje mitske cifre od osam hiljada u Srebrenici Srbi ne smeju da prihvate. To je istorijska neistina, onda bi etiketa genocidnosti bila korištena za uništenje Republike Srpske, što bi na agendi „vašingtonske močvare“ bilo čak ispred priznanja tzv. Kosova od strane Srbije – rekao je Srđa Trifković.

Profesor kaže da je očekivano da će do kraja veka doći do sukoba Amerike i Kine.

– Kroz istoriju je dokazano da neminovno dolazi do egzistencijalnog sukoba između da sile u usponu i sile koja želi da sačuva status kvo. U tom smislu za Srbe je bitno da ne prihvate priču da je bilo šta gotovo da je bilo kakva odluka doneta sa one strane okeana uklesana u kamenu i nepromenjiva i da je otpor uzaludan da je neophodno ozbiljno razmišljati o demografskom oporavku. Ako se nastavi ovaj tempo osipanja stanovništva – nerađanjem, iseljavanjem, abortusom – Srbija neće više imati ni jedan problem do kraja veka, jer će Srbi postati manjina u sopstvenoj zemlji. To je problem koji može da se rešava kroz moralni preporod, a ne samo kroz ekonomski razvoj. Najniži natalitet imaju najrazvijenije zemlje. Mora da se poštuje i neguje porodica, tradicija, vera – rekao je na kraju emisije „Lice nacije“ na RTV Pančevo prof. dr Srđa Trifković.

KOMENTARI3 komentara

 1. Gospodi Pomiluj says:

  Ma sve jasno, u svoje vreme Nikson se zarekao da uništi Yugoslaviju, sada se to prenelo na Srbiju, Crna Gora izmakla zadnjicu na vreme, sada se to polako ispunjava sve jedno što je ta fascikla bila malo odložena - ona ipak postoji i napreduje.

 2. Gagi says:

  Kakav crni "moralni preporod", to su teske mentalne improvizacije. KO to da preporodi Srbe koji su 70 god. navikavani da zive besplatno ako slusaju vrhovnog vodju. Sta je to danas drugacije, osim sto nam se kruni drzava i sto smo je rasprodali "svezem kapitalu" bud zasto. Zbog cega bi se mi preporadjali kada nemamo vise nista svoje, Srpski urlici ranjenih na Kajmackalanu su necujni za danasnje "mahere" koji planski rasprodaju drzavu. Uvazeni Profesor gresi samo u jednoj stvari, nije upoznat da ovaj nas pokojnik osim imena nema vise nista. SRBIJA je odavno pokojnik, to je postala onog momenta kada je prihvatila da joj kucu vodi i o njoj brine onaj ko je nije pravio i stvarao. Naravno da se ODMAH tu pridruze svakakvi olosi da piju i jedu tudju muku i zaradu. U "nasoj" danasnjoj drzavi nije vest STA je otudjeno za jeftine pare, vest je cija zena ima najnoviju modnu kolekciju svetskih kreatora. TO JE danasnja Srbija nesrpskog naroda.

  • bilje says:

   Gagi,svaka ti je ko *Njegoseva*živ i zdrav bio!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *