СРБИЈА ЋЕ ИМАТИ ВИШЕ ТЕНKОВА ОД БРИТАНИЈЕ! Енглески медији у паници, разлог је ОВО!

SRBIJA ĆE IMATI VIŠE TENKOVA OD BRITANIJE! Engleski mediji u panici, razlog je OVO!

21 aprila 2019

(foto: mod.gov.rs / Dimitrije Ostojić)

Najnoviji potez Ministarstva odbrane Velike Britanije mogao bi ovu vojsku da ostavi slabijom od Srbije i Kambodže.

Nakon odluke da se obnovi samo 148 od ukupno 227 Čelendžer tenkova usled smanjenja budžeta, Velika Britanija će pasti na 56. mesto po broju tenkova sudeći po Internacionalnom institutu za strateške studije.Deo otpisane tenkovske flote mogao bi da bude sačuvan za hitne situacije, dok će ostatak biti poslat u staro gvožđe.

Novo brojno stanje staviće ukupan broj tenkova na cifru koja je 20 odsto manja od broja koji je ova zemlja imala 1990. godine.

Sa druge strane, zemlje sa najviše tenkova su Rusija (12.950) i SAD (6.333), dok Srbija po nekim nezvaničnim podacima u svom sastavu ima 225 tenkova.

– Pešadija u velikoj meri zaostaje za mornaricom i vazduhoplovstvom kada su potrepštine u pitanju. Ništa ne može da bude toliko efikasno kao tenk na bojnom polju – izjavio je izvor iz Ministarstva odrbane za DailyStar.

KOMENTARI3 komentara

  1. milorad2 says:

    Pa zato imaju ukrajinske i poljske tenkove da za njih gore.Uopšte englezi misle da će rat opet drugi da vode za njih ali mislim da je to prošlo vreme.Mogu oni da nadju budale opet ali koliko će dugo budale da budu budale u današnje vreme totalne errozije bilo kakve ideje ili idealizma.Te priče više ne funkcionišu i ostaje samo gola sila i upornost onih koji se BRANE, napadati je sada teško izvodljivo na velikoj skali, ima da se razbeže regruti na sve strane.NIKO ne želi da ratuje ni za krunu ni za naciju, možda za pare ali to je skupo i plaćenici su kvarljiva roba .Englezi znaju to i zato pojačavaju vazdušne snage i mornaricu.Jeste skupo ali netraži milione pod oružjem.U svakom slučaju ono bi da započnu rat u evropi i da opet skupljaju kajmak zajedno sa amerikancima ali mislim da će to teško proći bez obzira na sve pritislke i mućke u NATO.Pokušaj uvlačenja turske u rat sa rusijom im je prilično razbio iluzije.Njih u stvsari kolje informaciona era i tehnologije koje smanjuju mogućnost dugotrajnog LAGANJA i propagande i u toj sferi oni pokušavaju da ratuju, za to im ne trebaju tenkovi:)ali svakome ko se nalčazi na njihovoj listi za odstrel su ITEKAKO potrebni.

  2. Gardista says:

    Tenak je zastareo sistem ratovanja kad ga glupi dron sredi bez malo muke...Nisu glupi Britanci, samo prate trendove, a i kud bi oni preko kanala sa njima.

  3. Fantom iz Notre Dame ;-) says:

    Kriza je, ne može da se ima sve.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *