СРБИЈА ЋЕ ИМАТИ ВИШЕ ТЕНKОВА ОД БРИТАНИЈЕ! Енглески медији у паници, разлог је ОВО!

СРБИЈА ЋЕ ИМАТИ ВИШЕ ТЕНKОВА ОД БРИТАНИЈЕ! Енглески медији у паници, разлог је ОВО!

21 априла 2019

(foto: mod.gov.rs / Dimitrije Ostojić)

Најновији потез Министарства одбране Велике Британије могао би ову војску да остави слабијом од Србије и Kамбоџе.

Након одлуке да се обнови само 148 од укупно 227 Челенџер тенкова услед смањења буџета, Велика Британија ће пасти на 56. место по броју тенкова судећи по Интернационалном институту за стратешке студије.Део отписане тенковске флоте могао би да буде сачуван за хитне ситуације, док ће остатак бити послат у старо гвожђе.

Ново бројно стање ставиће укупан број тенкова на цифру која је 20 одсто мања од броја који је ова земља имала 1990. године.

Са друге стране, земље са највише тенкова су Русија (12.950) и САД (6.333), док Србија по неким незваничним подацима у свом саставу има 225 тенкова.

– Пешадија у великој мери заостаје за морнарицом и ваздухопловством када су потрепштине у питању. Ништа не може да буде толико ефикасно као тенк на бојном пољу – изјавио је извор из Министарства одрбане за ДаилyСтар.

KOMENTARI3 коментара

  1. milorad2 says:

    Pa zato imaju ukrajinske i poljske tenkove da za njih gore.Uopšte englezi misle da će rat opet drugi da vode za njih ali mislim da je to prošlo vreme.Mogu oni da nadju budale opet ali koliko će dugo budale da budu budale u današnje vreme totalne errozije bilo kakve ideje ili idealizma.Te priče više ne funkcionišu i ostaje samo gola sila i upornost onih koji se BRANE, napadati je sada teško izvodljivo na velikoj skali, ima da se razbeže regruti na sve strane.NIKO ne želi da ratuje ni za krunu ni za naciju, možda za pare ali to je skupo i plaćenici su kvarljiva roba .Englezi znaju to i zato pojačavaju vazdušne snage i mornaricu.Jeste skupo ali netraži milione pod oružjem.U svakom slučaju ono bi da započnu rat u evropi i da opet skupljaju kajmak zajedno sa amerikancima ali mislim da će to teško proći bez obzira na sve pritislke i mućke u NATO.Pokušaj uvlačenja turske u rat sa rusijom im je prilično razbio iluzije.Njih u stvsari kolje informaciona era i tehnologije koje smanjuju mogućnost dugotrajnog LAGANJA i propagande i u toj sferi oni pokušavaju da ratuju, za to im ne trebaju tenkovi:)ali svakome ko se nalčazi na njihovoj listi za odstrel su ITEKAKO potrebni.

  2. Gardista says:

    Tenak je zastareo sistem ratovanja kad ga glupi dron sredi bez malo muke...Nisu glupi Britanci, samo prate trendove, a i kud bi oni preko kanala sa njima.

  3. Fantom iz Notre Dame ;-) says:

    Kriza je, ne može da se ima sve.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u