Србија ће се бранити у Врању, а дотад ће беспоштедно бранити твоју фотељу и лаж, Вучићу?

Srbija će se braniti u Vranju, a dotad će bespoštedno braniti tvoju fotelju i laž, Vučiću?

28 jula 2018

Piše: Mihailo Medenica

Dakle, nije reč o goloj i bezočnoj izdaji već dugoročnom ingenioznom planu Aleksandra Vučića koji podrazumeva da se sutra “razgraničimo” sa Albancima kako ne bismo za 40 godina branili Srbiju u Vranju, kako rijaliti državnik veli!Vidite, dušmani, nije njemu na kraj pameti da izda već da brani šta se odbraniti da- vlast i laž da: “Srbi znaju kako je Kosovo i Metohija izgubljeno”, pa je crvenu liniju nacionalnih interesa rastegao ko lastiž na gaćama: danas do Vranja a već sutra će i to biti neodbranljivo pa će se “boriti” da sačuva Srbiju između naplatnih rampa u Vrčinu i Šimanovcima.

Samo, evo laički da pitam, nije nažalost u svakog od nas tvoja pamet, zar Srbija nije vekovima razgraničena sa Albancima, malo iza Prizrena, na Vrbnici podno Šar- planine, na Prokletijama, Paštriku, Koritniku…i nije li to granica za koju si se kao kampanjski vitez borio do dolaska na vlast?!

Čini mi se, ako me pamćenje služi- da je baš tako bilo!

Sećam se leta 2011. godine na barikadi u Kosovskoj Mitrovici, tebe kako kuražiš Srbe da ne odstupe ni za korak, tada si zvučao kao da na Kosovu i Metohiji imamo mnogo više od “metra” za koji se danas “otimaš” kao za bofl kinesku robu na rasprodaji?!

Šta bi sa tvojom Zajednicom srpskih opština koja je bila “uslov svih uslova”, jesi li je pomerio za koju stotinu kilometara pa je danas prihvatljivo da bude formirana i u Raškoj, recimo, ako ti Tači, Haradinaj i zapadni uterivači demo(n)kratije dozvole i toliko?!

Rečju, za 40 godina ćemo braniti Srbiju u Vranju ako u međuvremenu ne budemo slepo, glupo, ćutke i kukakvički branili tvoju fotelju, laž i prevaru?!

I zašto baš u Vranju, Vučiću?! Šta bi sa Preševom, Bujanovcem, Medveđom? Jel se i tu razgraničavamo, ni tu nema metra Srbije?!

Jel po tvojoj volji onolika koliko sendvič i flašica vode mogu da zasite stomake renta poklonika- 200 kilometara oko Beograda, ako je sendvič malo bogatiji?!

Izvini, zaista u svojoj gluposti i kratkoviđenju ne vidim kako će se to barniti u Vranju kad već godinama na eho od njega, u Bujanovcu, dozvoljavaš da se Albanci četiri dana zore na nekakvom terorističkom tradebalu: “Dani komandata Lešija”, krvoloku koji je kasapio naše div- junake policajce i vojnike u Kopnenoj zoni bezbednosti?!

Nije to smotra dečijeg stvaralaštva već opomena da za 40 godina nećemo imati ni Kalemegdan da na njemu branimo Srbiju, baš kao i “Dani albanske zastave”, kulturno- umetniča zgoda kada se cepaju i pale naša znamenja dok ti “državnički” vizionarski gledaš negde u budućnost, previše zauzet da se baviš takvim sitnicama kakva je fakat da si za šaku besramne vlasti razgraničio Srbiju sa Srbijom!

Da, prvi komšija nam je Srbija a uskoro ćemo sa svih strana biti okruženi njome, zahvaljujući tvojoj dalekovidosti, jer, eto: “Srbi znaju da su izgubili Kosovo i Metohiji” kako snishodljivo, plačnim glasom bezmalo, ispovedaš svoju istinu hrvatskoj štampi!

Ne, predsedniče Srbi i svi oni koji to nisu ali bespogovorno vole ovu predivnu državu (zaboravljaš da su za svetinju živote dali i anđeli poput Tibora Cerne i Krunoslava Ivankovića, Mađara i Hrvata, kao i onoliko muslimana braneći jednako svoju svetinju) ne znaju da su izgubili Kosovo i Metohiju, niti žele to da znaju jer tvoja laž nije naša istina, zapamti to za vjek vjekova!

Znamo to, baš kao što znamo da je zločinačka igranka Sulejmana Ugljanina ples za dvoje- tebe i njega, koalicionih đuvegija na lokalu, kako bi se s malo prašiine poplašio narod da ćemo ostati i bez Starog Rasa ukoliko tvoju izdaju ne prihvatimo kao sopstvenu želju!

Rekoh i ponoviću- uspevati ti, nažalost, da neke poplašiš ratom ukoliko mirno ne izdaš, ali većina, velika većina, veruj, odlično zna da su svi tvoji frontovi oko tvoje fotelje i laži da će Srbije biti samo ukoliko se razgraniči sa srcem i dušom!

Srbija će se za 40 godina braniti u Vranju samo ukoliko zverima daš krila crnog dvoglavog orla da se slobodno razlete Srbijom, kao što silno želiš da učiniš!

No, iskreno, šta tebe briga šta će sa Srbijom biti za 40 godina kada joj četrdeseticu spremaš ubeđujući je da je crnina za slavlje i veselje.

Odavno je Srbija razgraničila sa Albancima, rekoh gde su joj granice, ne metri je i ne laži da zdenac koji kopaš nije grob, već bunar u kojem nikada neće biti vode.

Žive vode nasušne- sa Kosova i Metohije!

(Dvaujedan)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Miloš says:

    Ovom tekstu se nema šta dodati ili oduzeti, ali kada će se pojaviti u "Novostima" ili "Politici". Kakvi su to novinari koji rade u pomenutim novinama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *