СРБИЈА ДОБИЛА ОД ЛАВРОВА уверење када је Косово у питању…

СРБИЈА ДОБИЛА ОД ЛАВРОВА уверење када је Косово у питању…

2 јула 2018

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић изјавио је да су потпуно неразумни захтеви да се сада у дијалог Београда и Приштине уводе „нови играчи“ само да би Приштина ојачала своје позиције, и истиче да притисак неће убрзати компромис.

– САД су и сада и те како добро обавештене и индиректно укључене у цео процес – изјавио је Дачић, коментаришући позив косовског премијера Рамуша Харадинаја да се САД укључе у дијалог.



Дачић указује да било какво орочавање нити притисак неће убрзати нити ће довести до неопходног компромиса, осим ако се не притисне Приштина да испуни договоре, пре свега о Заједници српских општина (ЗСО).

Истиче и да је, и приликом недавне посете Москви и сусрета са колегом Сергејом Лавровим, добио уверавања да Русија остаје чврсто уз наше позиције о очувању територијалног интегритета и суверенитета.

– То значи и спремност да се укључе у дијалог ако треба – закључује министар спољних послова Србије.

Председник владе у Приштини Рамуш Харадуинај изјавио је у суботу да једино укључивање Американца може донети резултат у дијалогу Београда и Приштине, а рекао је и да је скептичан да ће доћи до резултата, јер су у дијалогу „исти актери током пет година“.

KOMENTARI



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *



ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u