СРБИЈА ИМА ПУН ТРЕЗОР ЗЛАТА – све резерве из иностранства пребачене у земљу

SRBIJA IMA PUN TREZOR ZLATA – sve rezerve iz inostranstva prebačene u zemlju

23 novembra 2021

Srbija ima više od 37 tona rezervi zlata i sve zlato je povučeno u našu zemlju, izjavila je danas guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković.„Imamo pun trezor zlata i nameravamo da nastavimo da ga kupujemo“, rekla je Tabakovićeva za Pink.

Kaže da je pre nekoliko meseci predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa predstavnicima MMF-a, kada je izašao iz sale, pitao da li su rezerve zlata Srbije „napolju“ i da misli da bi to zlato trebalo da se nalazi u Srbiji.

„Rekla sam da jeste u inostranstvu, u Bernu u Švajcarskoj i da je samo jedna tona ostala u Londonu još iz “onog vremena“. Vučić mi rekao da misli da bi to trebalo da bude ovde u Srbiji, uz opasku – ne znaš šta se u svetu dešava“, navela je Tabakovićeva.

Kaže da je odmah, u roku od dva meseca, organizovala prebacivanje svih rezervi zlata u Srbiju.

„I sve zlato države Srbije je u trezorima NBS, preko 37 tona“, naglasila je ona.

Kada je reč o predlogu budžeta za 2022. godinu, o kojem narodni poslanici danas započinju raspravu u Skupštini Srbije, Tabakovićeva je rekla da je budžet oprezno napravljen, to jest da je realno planiran.

„I daću punu podršku razvojnom budžetu, koji predviđa realizaciju infrastrukturnih projekata i ulaganje u razmenjive sektore i sve što doprinosi razvoju Srbije, ali tako da se ne zaboravi socijalna komponenta i održivost budžeta. Sve što radimo radimo sa ljudima i za ljude“, naglasila je Tabakovićeva.

KOMENTARI13 komentara

 1. Zoran says:

  Da necete da ga jedete ili placate hranu zlatom? :)

  • Duca says:

   Ne držaćeemo u engleskoj, ili americi, to je tako sigurno i pametno.

 2. Dijana says:

  Ajde Zorane dwbilu idiotski ne lupaj više gluposti na ovom portalu.... Ledči se dok još možeš...

 3. obican Srbin says:

  Da decenijama nisu krali a ovi idioti poklonili rudnike i topionice kinezima imali bi smo 370 tona zlata. OVAKO I OVIH 37 TONA NIJE NASE JER CE NESTATI KAD AV BUDE BEZAO KAO I KRALJ.

  • Dijana says:

   Vidi se da si običan srbin i GLUP

 4. Aco says:

  Pravilno....Gadafiju su sve pokupili i roknuli ga 47milijardi nestalo...Da je imo to u svojoj zemlji nebi se lešinari skupili.

 5. Gagi says:

  Koliko rekose da ima, 37 tona i nesto. Hajde bas da premerimo za neku godinu da vidimo da li je nesto ostalo. Sada je to "nase" zlato ovde, na raspolaganju nam je, siguran sam da ce podobnim "patriotama" i falsifikovanim nacionalistima komunistickog politickog smera, udeliti po neku polugicu umesto ordena. Jos nije poznato gde je i sta je sa titinom zaostavstinom, mogu misliti koje ce kidisanje biti na ovo zlato kada je sada ovde i na izvolte. Prvom prilikom kada vladavina bude politicki ugrozena i izgubi poverenje naroda, to zlato ce nestati i izgubiti se u nepoznatim pravcima.

 6. Kosovac says:

  Da kažemo prosto, ovo zlato je državno, a guverner Jorgovanka Tabaković nam je rekla cifru. Nema razloga da joj ne verujemo. Ako dođe baš do one klasične okupacije Srbije (ne ovako meke), Nemci EU, Bajden USA, ili Vatikan će to zlato deportovati kod sebe pod nekim izgovorom, neka. Ali kada dođe do poravnanja računa, mora se paziti da se to zlato vrati konkretno u zlatu po dokumentovanom i obnarođenom spisku, a ne u računima u Švajcarskim bankama. Ili da se spreči da sorošoidi, kao njihov predak Vili Brant, odobre džeparac nekom novom Titi, e koji bi im sve oprostio u ime Narodne Banke Srbije. ………………..Kada smo već kod tog nepomenika, postoje dokumenti o njegovom boravku u Vatikan, 1944. godine. Poleteo je sa Visa, a sleteo je u Vatikan.To je objavio u svojoj knjizi „Saveznici i Jugoslovenska Ratna Drama“ 1991. godine poštovani Veselin Đuretić, Bog da mu dušu prosti. Tita je doneo dobar deo od „kraljevog“ zlata i pljusnuo ga pred papkove noge. Papak nije bio lenj, pa mu se odužio dostojno, proglasio ga je za sveca Josipa Broza Radnika. Naravno tu nisu zanemarene ni Titine zasluge za sprovedeni genocid nad Srbima. Po rimokatoličkom kalendaru, on se slavi svakog 1. maja, pa i neki Srpčići ga obavezno proslave, doduše sa nostalgijom.

  • Gagi says:

   Kosovac... ovo sto si prokomentarisao je istina. Poznato je da su partizani doznali da se neka kolicina drzavnog zlata nalazi u manastiru Ostrog koju je Kralj ostavio prilikom egzila. Ostalo je takodje zapisano kako su "oslobodioci" mucili monahe da priznaju gde je zlato. Takodje su Nemacke i Italijanske vojne formacije jurnule prema pomenutom manastiru da bi se "pozlatili". Kada je Kralj sletao na Solunski aerodrom sa pretovarenim avionom, polomio se stajni trap i zlato se rasulo po aerodromu. Kazu da je to zlato sakupljao i nosio ko je stigao. Toliko o partizanskoj istini o pokradenom drzavnom zlatu i gde je ono zavrsilo. Iz ovih istorijskih momenata je okupacioni "marsal" mogao da ima baksis i da cascava okolo koga stigne, naravno, gladan narod i "svoje" borce je streljao za ubranu sljivu. Sto je najgore, i danas ga neki falsifikovani srbi prizivaju i dozivaju da im ulepsa buducnost i pomogne na izborima.

   • Kosovac says:

    @ Gagi, Ne znam baš mnogo o tom starojugoslovenskom zlatu, evo samo medijumski, sećam se da je u novinama naš Tita od Švajcarske banke potraživao zlato koje je Karađorđević tamo deponovao kao Jugoslovensko, ali je Švajcarska banka odbila potraživanje Nove Jugoslavije zato što ona nije imala odgovarajući potpis i odgovarajuću šifru. Tako je zlato ostalo u Švajcarskim sefovima, zajedno sa zlatnim zubima pobijenih Jevreja u Aušvicu i tamo u nekim drugim logorima fašista za šta se Vili Brant korektno izvinio i kleknuo naravno. ……………Normalno je da je to starojugoslovensko zlato i zlatnici bilo raspršeno svuda po jugoslovenskim banovinama, svi su to zbirali kako ko mogadne. Eto rodoljubivi partizani su se domogli nešto toga, pa su poslali svog uzvišenog Titu da počasti rimskog papka. ……………I tako, moj kolega Gagi, Rimpapa je našeg Titu proizveo u sveca rimokatoličke crkve, proglasio ga je za sveca Josipa Broza Radnika. Naravno tu nisu zanemarene ni Titine zasluge za sprovedeni genocid nad Srbima. Po rimokatoličkom kalendaru, on se slavi svakog 1. maja, pa i neki Srpčići ga obavezno proslave, doduše sa nostalgijom.

 7. milorad5 says:

  Ostaviti zlato u stranim trezorima u ovom momentu je isto kao da su ga bacili u dunav.Stvari se menjaju i to od lošeg ka gorem, iz meseca u mesec.Neverujem da će odmah da upadnemo u rat koji nailazi, ali to nije isključeno.Medjutim, strateški gledano bolje da je to zlato ovde ako zatreba za neke kupovine koje će možda moći samo u toj valuti da se plate,uskoro.Koncentracije NATO trupa duž zapadnih granica rusije se stalno povećavaju i to nemože da bude dobar znak a ratni bubnjevi talambasaju na zapadu iz sve snage,mislim da se spremaju za napad na rusiju i to ubrzo.

 8. Cmarkovic C. says:

  Dragi moji,svo zlato sveta se cuva u Americi,Britaniji ili Svajcarskoj.Pa vi sami odlucite gde je !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *