СРБИЈА ИМА ПУН ТРЕЗОР ЗЛАТА – све резерве из иностранства пребачене у земљу

СРБИЈА ИМА ПУН ТРЕЗОР ЗЛАТА – све резерве из иностранства пребачене у земљу

23 новембра 2021

Србија има више од 37 тона резерви злата и све злато је повучено у нашу земљу, изјавила је данас гувернерка Народне банке Србије (НБС) Јоргованка Табаковић.„Имамо пун трезор злата и намеравамо да наставимо да га купујемо“, рекла је Табаковићева за Пинк.

Каже да је пре неколико месеци председник Србије Александар Вучић након састанка са представницима ММФ-а, када је изашао из сале, питао да ли су резерве злата Србије „напољу“ и да мисли да би то злато требало да се налази у Србији.

„Рекла сам да јесте у иностранству, у Берну у Швајцарској и да је само једна тона остала у Лондону још из “оног времена“. Вучић ми рекао да мисли да би то требало да буде овде у Србији, уз опаску – не знаш шта се у свету дешава“, навела је Табаковићева.

Каже да је одмах, у року од два месеца, организовала пребацивање свих резерви злата у Србију.

„И све злато државе Србије је у трезорима НБС, преко 37 тона“, нагласила је она.

Када је реч о предлогу буџета за 2022. годину, о којем народни посланици данас започињу расправу у Скупштини Србије, Табаковићева је рекла да је буџет опрезно направљен, то јест да је реално планиран.

„И даћу пуну подршку развојном буџету, који предвиђа реализацију инфраструктурних пројеката и улагање у размењиве секторе и све што доприноси развоју Србије, али тако да се не заборави социјална компонента и одрживост буџета. Све што радимо радимо са људима и за људе“, нагласила је Табаковићева.

KOMENTARI13 коментара

 1. Zoran says:

  Da necete da ga jedete ili placate hranu zlatom? :)

  • Duca says:

   Ne držaćeemo u engleskoj, ili americi, to je tako sigurno i pametno.

 2. Dijana says:

  Ajde Zorane dwbilu idiotski ne lupaj više gluposti na ovom portalu.... Ledči se dok još možeš...

 3. obican Srbin says:

  Da decenijama nisu krali a ovi idioti poklonili rudnike i topionice kinezima imali bi smo 370 tona zlata. OVAKO I OVIH 37 TONA NIJE NASE JER CE NESTATI KAD AV BUDE BEZAO KAO I KRALJ.

  • Dijana says:

   Vidi se da si običan srbin i GLUP

 4. Aco says:

  Pravilno....Gadafiju su sve pokupili i roknuli ga 47milijardi nestalo...Da je imo to u svojoj zemlji nebi se lešinari skupili.

 5. Gagi says:

  Koliko rekose da ima, 37 tona i nesto. Hajde bas da premerimo za neku godinu da vidimo da li je nesto ostalo. Sada je to "nase" zlato ovde, na raspolaganju nam je, siguran sam da ce podobnim "patriotama" i falsifikovanim nacionalistima komunistickog politickog smera, udeliti po neku polugicu umesto ordena. Jos nije poznato gde je i sta je sa titinom zaostavstinom, mogu misliti koje ce kidisanje biti na ovo zlato kada je sada ovde i na izvolte. Prvom prilikom kada vladavina bude politicki ugrozena i izgubi poverenje naroda, to zlato ce nestati i izgubiti se u nepoznatim pravcima.

 6. Косовац says:

  Да кажемо просто, ово злато је државно, а гувернер Јоргованка Табаковић нам је рекла цифру. Нема разлога да јој не верујемо. Ако дође баш до оне класичне окупације Србије (не овако меке), Немци ЕУ, Бајден УСА, или Ватикан ће то злато депортовати код себе под неким изговором, нека. Али када дође до поравнања рачуна, мора се пазити да се то злато врати конкретно у злату по документованом и обнарођеном списку, а не у рачунима у Швајцарским банкама. Или да се спречи да сорошоиди, као њихов предак Вили Брант, одобре џепарац неком новом Тити, е који би им све опростио у име Народне Банке Србије. ………………..Када смо већ код тог непоменика, постоје документи о његовом боравку у Ватикан, 1944. године. Полетео је са Виса, а слетео је у Ватикан.То је објавио у својој књизи „Савезници и Југословенска Ратна Драма“ 1991. године поштовани Веселин Ђуретић, Бог да му душу прости. Тита је донео добар део од „краљевог“ злата и пљуснуо га пред папкове ноге. Папак није био лењ, па му се одужио достојно, прогласио га је за свеца Јосипа Броза Радника. Наравно ту нису занемарене ни Титине заслуге за спроведени геноцид над Србима. По римокатоличком календару, он се слави сваког 1. маја, па и неки Српчићи га обавезно прославе, додуше са носталгијом.

  • Gagi says:

   Kosovac... ovo sto si prokomentarisao je istina. Poznato je da su partizani doznali da se neka kolicina drzavnog zlata nalazi u manastiru Ostrog koju je Kralj ostavio prilikom egzila. Ostalo je takodje zapisano kako su "oslobodioci" mucili monahe da priznaju gde je zlato. Takodje su Nemacke i Italijanske vojne formacije jurnule prema pomenutom manastiru da bi se "pozlatili". Kada je Kralj sletao na Solunski aerodrom sa pretovarenim avionom, polomio se stajni trap i zlato se rasulo po aerodromu. Kazu da je to zlato sakupljao i nosio ko je stigao. Toliko o partizanskoj istini o pokradenom drzavnom zlatu i gde je ono zavrsilo. Iz ovih istorijskih momenata je okupacioni "marsal" mogao da ima baksis i da cascava okolo koga stigne, naravno, gladan narod i "svoje" borce je streljao za ubranu sljivu. Sto je najgore, i danas ga neki falsifikovani srbi prizivaju i dozivaju da im ulepsa buducnost i pomogne na izborima.

   • Косовац says:

    @ Gagi, Не знам баш много о том старојугословенском злату, ево само медијумски, сећам се да је у новинама наш Тита од Швајцарске банке потраживао злато које је Карађорђевић тамо депоновао као Југословенско, али је Швајцарска банка одбила потраживање Нове Југославије зато што она није имала одговарајући потпис и одговарајућу шифру. Тако је злато остало у Швајцарским сефовима, заједно са златним зубима побијених Јевреја у Аушвицу и тамо у неким другим логорима фашиста за шта се Вили Брант коректно извинио и клекнуо наравно. ……………Нормално је да је то старојугословенско злато и златници било распршено свуда по југословенским бановинама, сви су то збирали како ко могадне. Ето родољубиви партизани су се домогли нешто тога, па су послали свог узвишеног Титу да почасти римског папка. ……………И тако, мој колега Гаги, Римпапа је нашег Титу произвео у свеца римокатоличке цркве, прогласио га је за свеца Јосипа Броза Радника. Наравно ту нису занемарене ни Титине заслуге за спроведени геноцид над Србима. По римокатоличком календару, он се слави сваког 1. маја, па и неки Српчићи га обавезно прославе, додуше са носталгијом.

 7. milorad5 says:

  Ostaviti zlato u stranim trezorima u ovom momentu je isto kao da su ga bacili u dunav.Stvari se menjaju i to od lošeg ka gorem, iz meseca u mesec.Neverujem da će odmah da upadnemo u rat koji nailazi, ali to nije isključeno.Medjutim, strateški gledano bolje da je to zlato ovde ako zatreba za neke kupovine koje će možda moći samo u toj valuti da se plate,uskoro.Koncentracije NATO trupa duž zapadnih granica rusije se stalno povećavaju i to nemože da bude dobar znak a ratni bubnjevi talambasaju na zapadu iz sve snage,mislim da se spremaju za napad na rusiju i to ubrzo.

 8. Cmarkovic C. says:

  Dragi moji,svo zlato sveta se cuva u Americi,Britaniji ili Svajcarskoj.Pa vi sami odlucite gde je !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u