СРБИЈА ИЗНЕЛА ЗВАНИЧАН СТАВ О ВЕНЕЦУЕЛИ И МАДУРУ

SRBIJA IZNELA ZVANIČAN STAV O VENECUELI I MADURU

5 februara 2019

Srbija neće menjati odnos prema Venecueli niti će razmatrati promenu politike prema toj prijateljskoj državi koja nije priznala nezavisnost Kosova – saznaje Sputnjik.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je za Sputnjik zalaganje Beograda da se isključivo dijalogom reše svi problemi u Venecueli:

„Srbija se zalaže da se kriza rešava na osnovu Ustava i zakona te zemlje. Venecuela je prijateljska država koja nas je uvek podržavala. Mi nismo razmatrali promenu naše pozicije prema toj državi.“

Podsetimo, nakon SAD i vodećih država Evropske unije, otvoreno protiv izabranog predsednika Venecuele Nikolasa Madura stale su i države regiona Hrvatska i Makedonija, a samoproglašenog predsednika Gvaida već u prvim danima krize priznalo je i samoproglašeno i nepriznato Kosovo.

KOMENTARI5 komentara

 1. Slobodanka says:

  Kao i obično u svemu dosad drže se zajedno za ruke poznati južnoslovenski otpadnici, divljaci i bedni poltroni Šiptari, Hrvati i Makedonci, sad će i Slovenci u ovo crno kolo da zaigraju, a neMilo kasni jer kod kuće ima grdnih problema. Tako slično je bilo i 1991 i 1941 i 1914 godine. Šiptari sa Kosova nisu Sloveni, ali u sve ostalo se uklapaju.

  • Velika Metla says:

   Slobodanka,čokalije,balije,vatikanoidi,milogorci će sve da urade za to da bi im nacisti američki priznali da su narod! Inače su sve četiri grupacije izmišljene od komunjara! Narod nisu bili nikada,niti će biti! Jedino šta mogu je to da dobiju naziv za njihove grupacije,koji bih im i ja priznao,je ANTI-SRBI! Jer ih jedino mržnja prema Srbinu udružuje,i samo se po toj mržnji mogu prepoznati!

   • Slobodanka says:

    „Koristim sva sredstva komunikacije da pozovem čitav svet da zaustavi bezumlje Donalda Trampa. Venecuela se nikad neće predati“, rekao je Maduro. On je naglasio da mu nije važno kako će ga „istorija pamtiti“. „Svejedno mi je kako će me pamtiti istorija: neću biti izdajnik, slabić koji je okrenuo leđa svom istorijskom dugu pred svojim narodom“, ukazao je on. Predsednik Venecuele je rekao da neće biti predsedničkih izbora u skorije vreme. Nikolas Maduro „U Venecueli nema deficita u izborima“, rekao je Maduro, odgovarajući na pitanje novinara da li će biti raspisani prevremeni izbori za predsednika. On je naglasio da jedini izbori koji se mogu očekivati su parlamentarni i koji treba da se održe 2020. godine. „Problem je opozicija, a ne vanredni izbori. Mi smo održali 25 izbora u 20 godina. Za poslednjih 218 meseci (nepune 2 godine) održano je šest izbora. Izbore u 2018. godini (vanredne predsedničke) tražila je opozicija“. A SADA PONOVO TRAŽE VANREDNE PREDSEDNIČKE IZBORE, NE SAMO OPOZICIJA NEGO SAD I DRŽAVE VAZALI. OVO JE SILOVANJE DRŽAVE I NARODA NAVODNOM DEMOKRATIJOM.

    • Velika Metla says:

     Slobodanka,e upravo to što nije savio leđa ni Milošević Slobodan pred ovim ološima naci-amerike mi je razlog da pozdravim takvu odluku Miloševića ! A inače,da ne ulazim dublje u tu stavr,Milošević jeste imao svojih mana i te kako! Mada bih voleo da vidim čoveka bez mane! Još takvog ne sretoh,niti ću! Ovi poltroni naci-amerike će da se pamte (mada računaju na ljudsku kratku pamet)kao najgori kukavički šljam što postoji! A ima ih broja im se ne zna! Samožive,sebične skotine u ljudskom obliku!

 2. Miraš says:

  Nisu uspeli da pretnjama nagovore Nikolasa Madura da bude dobar i naivan "demokrata" i da im preda celu državu Venecuelu. Sve ovo u Venecueli samo će da se smiruje zato što nisu pukli pod velikim pritiskom. Neće biti ni građanskog rata u zemlji zahvaljujući najviše tome da visoki pripadnici vojske ne prelaze i ako nisu dosad neće ni prelaziti na stranu marionete Gvuaida. Zatim kad nema građanskog rata u zemlji teže će se i kolumbijska vojska usuditi da spolja napadne zemlju. Jedino ne znam ubuduće kome će Venecuela da prodaje svoju naftu i kako i kad će SAD da odblokira onih 7 milijardi dolara novca venecuelanske naftne kompanije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *