СРБИЈА ИЗУМИРЕ – ВУЧИЋ САОПШТИО: „Од сада, 300.000 динара за прво дете и ускоро за стан 20.000 евра младим паровима“

SRBIJA IZUMIRE – VUČIĆ SAOPŠTIO: „Od sada, 300.000 dinara za prvo dete i uskoro za stan 20.000 evra mladim parovima“

24 novembra 2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas javnosti iz zgrade Predsedništva Srbije.Predsednik je govorio o razgovorima o Kosovu i Metohiji, poseti Ruskoj Federaciji, kao i o drugim važnim ekonomskim i političkim pitanjima.

Predsednik je započeo obraćanje pričajući o demografskim merama.

„Ono što smo dogovarali sa ministrom (Ratkom) Dmitrovićem i celom vladom, a imajući u vidu činjenicu da nestajemo kao nacija, da nas je sve manje, podaci govore da nam za reprodukciju treba 2,15“, rekao je Vučić u obraćanju.

„To je veoma složen problem. O tome razmišljate decenijama. Bez obzira što je usvojen budžet, od 1. januara, za svako prvorođeno dete država će uplaćivati 300.000 dinara. Svi u Srbiji će primati defakto više od 4.000 evra. Želimo da podstaknemo na rađanje“, kazao je on.

Što se tiče drugog i trećeg deteta, biće značajno uvećanje, posebno za drugo dete…

„Te mere će biti drastično povećane u finansijskom i svakom drugom smislu. Mere za prvorođeno dete su nam bile promptne, posebno za siromašne. Mere za drugo dete biće poznate za petnaestak dana. Izmenom Zakona o porodici posebno će biti regulisano pitanje studentkinja i studenata koji žele da ostvare svoje roditeljske potrebe“, kazao je predsednik Srbije.

On je izjavio da se uvode mere kako bi se stimulisalo rađanje kod studenata. Ukoliko žena zatrudni, za nju neće važiti ispitni rokovi, kao ni za muškarce. On je istakao da će biti uvedeni rokovi da ti studenti završe fakultet do 26. godine, odnosno Medicinski fakultet do 28. godine, i da će se voditi kao da su završili u roku.

„Dve mere – 300.000 dinara i za studente, to ćemo uraditi u narednih mesec dana“, objasnio je on.

„Samo mera za prvorođeno dete, povećanje je 5,7 milijardi dinara više samo za to“, naveo je predsednik.

Kako je istakao, najvažnija mera tiče se majke, kako ne bi dolazilo do zloupotrebe, a to su stanovi i pomoć koje će država bespovratno da dâ bračnim parovima, gde će pravo svojine ići na majku.

„Time želimo da motivišemo mlade da ranije izađu iz kuća i roditeljskih stanova, jer su nam tako mali izgledi da zasnujemo porodicu. To će podstaći stambenu izgradnju, ali i parove koji žele da se ostvare kao roditelji. To je 20.000 evra poklona od države“, istakao je Vučić.

KOMENTARI6 komentara

 1. Zoran says:

  Pare jo snikom nisu digle natalitet.

 2. TVRD says:

  Nema drugih uslova ? Tipa vakcinisani ili članovi stranke ?

 3. Petrovgrad says:

  Pozdravlhjam. Nema drugog uzlaza. Solidn iznos. Tri hiljade evra lepa para. [ara.

 4. Miroslav says:

  Dok je tog mamuta na vlasti, ništa čudno.

 5. filipizdipi says:

  Je li to on ozbiljno?

 6. Opljačkani penzioner says:

  On zine a ne slaže samo kad jede. Zaboravio je da je 25. jula ove godine izjavio da će svako novorođeno dete dobiti po 5.000 evra. Pored toga što nikad nije naučio Ustavno i Međunarodno javno pravo, zaboravio je i da je imovina bračnih drugova zajednička imovina, a ne imovina samo jednog bračnog druga (supruge). Pored datog obećanja da mu "ne pada na pamet da dira u pošteno zarađene penzije", da će ukinuti TV pretplatu, prve dve tačke "ekonomske reforme" su mu bile zavlačenje ruke u penzionerski džep punih četiri godine, a danas TV taksu plaćamo preko računa za električnu energiju, bez obzira da li neko ima televizor, ili ga ima a ne gleda, jer se svakom normalnom čoveku smučilo gledati laži koje plasiraju svi režimski mediji. Ne zna se ko mu je veći biser od onih koje je postavio na najodgovornije funkcije. Za njega bi bilo najbolje da se njegovi najvažniji funkcioneri nikad ne pojavljuju ni na jednoj televiziji, jer neki ne razumeju ni sami sebe, dok drugi toliko lažu da im se i deca smeju. Zar mu bajna guvernerka ne reče da je dinar druga najjača valuta na svetu, što i on sutradan potvrdi, ali svako ko zna koristiti internet istog dana je mogao videti da srpskog dinara nema na listi osamdeset država sa najjačom valutom na svetu, a na drugom mestu prikazane liste je bio bahreinski dinar. Jedan od nezavisnih portala objavio je više od četrdeset njegovih obećanja od kojih ni jedno nije ispunio. Sada im se broja ne zna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *