СРБИЈА КАО ШВАЈЦАРСКА: Вучић дао Сребреници 5 милиона евра

SRBIJA KAO ŠVAJCARSKA: Vučić dao Srebrenici 5 miliona evra

11 novembra 2015

Tan2015-11-11_115419909_0_620x0Srbija će u ponedeljak opštini Srebrenica uplatiti dva miliona evra za razvoj infrastruture u toj opštini, a ima izdvojenih još tri miliona evra za buduće zajedničke projekte, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Premijer Srbije je, obraćajući se na investiciono-razvojnoj konferenciji “Srebrenica 2015”, rekao da je Vlada Srbije, na današnjoj sednici, izdvojila pet miliona evra, odnosno deset miliona konvertibilnih maraka za Srebrenicu i poručio da je to ulog u budućnost.

“Srbija gleda u budućnost i mi Srbi želimo najbolje odnose sa Bošnjacima, da gradimo najbolju budućnost, da narednih stotinu godina provedemo u miru, da svima bude bolje, da živimo bolje. Ovo je za nas mali doprinos takvoj zajedničkoj budućnosti i uveren sam da će uvek biti više razloga za radost, sreću i život i da ćemo mnogo više misliti na to, a da nikada nećemo zaboraviti i da ćemo uvek umeri da osudimo ono što je u prošlosti bilo loše”, rekao je Vučić.

Kako je objasnio, Srbija je u 2015. godini štedela i ostvarila dobre rezultate, i zajedno sa Republikom Srpskom i Bosnom i Hercegovinom želi da oformi zajednički tim koji će raditi na važnim objektima.

“Naše kompanije, vaše lokalne kompanije, da rade projekte u visini od tri miliona evra. Taj novac je spreman. Projekte koje imate, želite da uložite u škole, domove zdravlja, imate puteve u koje treba da se uloži… mi smo spremni i taj novac vam stoji na raslpolaganju”, rekao je Vučić.

On je dodao da svi Srebreničani, bez obzira da li su Bošnjaci ili Srbi, mogu da računaju na više novca i bolji život.

“Uveren sam da ćete naći način kako da uložite novac u budućnost, a na našu podršku uvek možete da računate”, rekao je Vučić.

On je istakao da su u Srebrenici na današnjem forumu privrednici iz Srbije koji su zainteresovani za poslovne investicije u BiH.

“Srbija je ono malo što je mogla da uradi uradila istinski, punog srca, i mi želimo dobre, iskrene i bratske odnose sa Srebrenicom, kao što Srbi žele sa Bošnjacima”, zaključio je Vučić.

KOMENTARI9 komentara

 1. ??? says:

  A u Srbiji djeca padaju u nesvijest od gladi??? A o Srbima oni misle isto sto su mislili 11.jula 1945., 1995. 2015. i nikad nece drugacije misliti. A cekaju situaciju kao sto je bila na Boyic 1992. 1993. Da bi se to shvatilo, dragi Srbi, treba pojesti vrecu soli s njima. Vucic to ocito nije.

 2. robokap says:

  Gde nestade onaj tekst o poseti VUČIĆA Srebrnici.Šta je CENZURA:

 3. Vujadin says:

  Hvala penzionerima, učiteljima, doktorima, vojsci i policiji iz Srbije, nene će pet miliona Evra posrkati u kafi i cigaretama (može i poneki džoint, nene su vidjele zapadnu civilizaciju). Spomenuće bradate spodobe ili kako njihov rječnik kaže "đikane" u lijepim pričama o "navodnom genocidu". "Lijepo smo se izborili, sa zapada šalju "pobijeni u genocidu" sa istoka naš hrabri komšija Aco, pa izdržaćemo" između dva gutljaja kafe kaže Munira.

 4. Maxim says:

  Nastavak slobodnog pada Srba u režiji Vučića i kompanije. Zašto odmah ne daju sve što muslimanski dželati traže, da se narod ne zamajava, jer će to svakako, shodno ovakvom tempu poklanjanja "žrtvama genocida", učiniti prije ili kasnije.

 5. Lady Gaga says:

  OVA PI.ČKA OD VUČIĆA JE PRE 15 MINUTA OBRADOVAO PENZIONERE OBEĆAVŠI IM POVEĆANJE PENZIJA OD 1%.

 6. Apis says:

  ALEKSANDAR VUCIĆ JE ISTO STO I MILO ĐUKANOVIĆ. AKO GA NE SINETE SA VLASTI DANAS SUTRA VEĆ KASNITE. VODI SRBIJU U KATASTROFU JER ON SE U PARIZU OBAVEZAO ZAPADNIM ,,PRIJATELJIMA" NA VERNOST. VERNOST ONIMA KOJI ČEREČE SRBIJU NE MOZE BITI NA ZDRAVLJE SRBIJE.

 7. otac Satarije says:

  OVO JE SMEŠNO, ALI S OBZIROM DA JE SREBRENICA U REPUBLICI SRPSKOJ AJDE-DE

 8. Branislav says:

  Ne mogu a da se ne zapitam, koliko u Srbiji ima gladne dece, samohranih majki, porodica koje žive od socijalne pomoći, mladih ljudi koji žele da rade a nemaju mogućnosti da budu zaposleni? Koliko se uradi abortusa? Koliko ima onih koji su izbegli za vreme 90-ih i koji su izgubili nekoga od svojih najmilijih od istih tih, kojima se prosleđuje velikodušna novčana pomoć, "zarad budućeg pomirenja i razvoja lokalne zajednice". Kada je neko od njihovih tako nešto uradio. Sklon sam da verujem da ovaj postupak znači priznanje krivice. Dokle ćemo da puzimo pred drugima i radimo sve što dobijemo na papiru kao instrukcije. Sada mi je jasno, zašto izbora neće biti u decembru. Da li ćemo nekada znati da kažemo NE uslovljavanju ili ćemo slepo izvršavati naredbe. U bliskoj budućnosti ćemo nestati kao nacija. Sami sebe ćemo da uništimo. Pričaće se da je nekada postojao jedan narod na ovim prostorima.

 9. miodrag says:

  kada ćete srbi da se uozbiljite i da date ozbiljan komentar? lupetate, serete, jedete,g....na, a nikao da date konstruktivan predlog, kako majmuna skinutu s drveta i zabiti mu nož u grkljan. sve dok tako budete trabunjali uzalud tek tako da nešto napišete, bišete u vešitom problemu. Zašto se neugledate ne grke koji su zbog istog problema zaustavili celu državu? od trabunjanja nema ništa. SEKSUALNO ĆE SE IŠIVLJAVATI CELA NJEGOVA PRIMITIVNA BRIGADA. U R A D I T E N E Š T O K O N K R E T N O!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *