СРБИЈА КРЕЋЕ У НАЈВАЖНИЈУ БОРБУ: За свако рођено дете 5.000 евра и још много других олакшица

SRBIJA KREĆE U NAJVAŽNIJU BORBU: Za svako rođeno dete 5.000 evra i još mnogo drugih olakšica

27 jula 2021

MOJ predlog je da se jednokratna davanja za svako rođeno dete povećaju do 5.000 evra po detetu, kao i da se zadrže i poboljšaju i ostala prava.Donećemo takve mere koje će finansijski podstaći stimulaciju rađanja, kao i povećanje starosne granice za vantelesnu oplodnju na 42 godine i više.

Ovo je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić i naveo da će država učiniti sve što je moguće kako bi stimulisala ljude da imaju više dece.

Vučić je kazao da je od resornog ministra Ratka Dmitrovića dobio predloge za izmene zakona kojima će se pomoći trudnicama i porodiljama, a predvideti i veći iznosi za decu.

– Novcem ne može sve da se učini za natalitet, ali u manjim sredinama to će mnogo značiti – ocenio je predsednik.

– Stopa nataliteta obrnuto je proporcionalna životnom standardu, ali bez dece nema budućnosti.

KOMENTARI18 komentara

 1. Aco says:

  Sad če kalimeroti da štancaju😂...64 komada

  • jovan says:

   Na zalost, to ce samo povecati natalitet onih manjina u Srbiji koji su i do sada radjali po 5-10 deteta, koji se zene u 13-4 godina, to im dodje novi stimlans, uz vec redovna primanja i privilegija koja vec uzivaju u Srbiji. Zakljucak, davanje 5 hiljada evra je dobra zamisao kada bi to islo preko srpskog fonda za Srbe, ali kako to nije sve pare ce otici drugim nacionalnim grupama tako da ce procenat Srba u Srbiji samo OPADATI! p.s. i nemoj da ovou NAJVAZNIJU TEMU za opstanak srpskogg naroda vezujemo za izbore, i slicne gluposti koje pisu likovi koji su samo protiv Vucica, a nije im SRPSKI NAROD vazan u ovoj, i drugim temama.

   • Cigo69 says:

    A gde su tu sestre Srpkinje ? Toliko je svaka tu stvar stisla da to stvarno nema smisla !(parafraza Ljubivoja Ršumovića)

    • jovan says:

     Sestre Srpkinje se udaju na Zapadu, i za seike i ostale negro etnicke grupe koji su junaci "XXL haba", a nemaju ni vremena od "ordiniranja" po Bujanovcu i na Kosova. Otvorene su one za ljubav, a stisnute su samo za Srbe.

    • Ivana says:

     Njih Srbi ne interesuju rađaju male milogorce, balije, usraše i ostale neprijatelje Srbije. A kad slučajno koja i uzme Srbina onda jedva jedno ili dvoje dece. Kad uzme baliju, usrašu, milogorca onda može i petero nije problem. Lepo su ih roditelji odgojili i naučili. Promovišu kurvarluk po parovima i splavovima glume primadone a teške kur..ne. Svaka čast iznimkama vernicama koje obilaze hramove i manastire i koje su stvarno pravoslavke u pravom smislu. Kao i onim majkama s petero i više dece da njih nema Srbije već odavno nebi bilo pord ovih izopačenih fufa.

    • Rafmanjinov says:

     Gde su Braća Srbi?

 2. milorad5 says:

  dobra ideja , samo treba usloviti ovu pomoć.Davati je samo ZVANIČNO venčanim parovima,zatim onima sa VAŽEĆOM prijavom adrese koja će se proveravati jednom u 3 meseca.ZATIM LEGALNO ZAPOSLENIM I PRIJAVLJENIM GRADJANIMA.Zatim gradjanima koji nemaju dvojno državljanstvo ili prijavu boravka u stranim državama i koji ne primaju socijalnu pomioć u stranim državama, zatim gradjanima sa PROVERENIM državljanstvom koje nije starije od 5 god.i VAŽEĆIM ličnim dokumentima republike srbije.Obavezno vršiti pravnu PROVERU gradjana podnosioca prijave,ako se vodi neki krivični postupak ako je osudjivan za krivična dela u zadnjih 10 god. NEMA POMOĆI. Takodje provera statusa KAZNI i pravnog stausa podnosioca, uključujući i prekršajne saobraćajne ili druge kazne, ako nije platio NEMA pomoći.Sve u svemu treba ONEMOGUĆITI polulegalne gradjane ove države koji se KRIJU od ove države da uopšte podnesu zahtev za novac ili vezati podnošenje zahteva sa potencijalnom mogućnošću da odmah budu uhapšeni za sve zakonske prekršaje koje su DO TADA počinili i zbog kojih se i sklanjaju ispod radara državnih i zakonskih institucija.Dela kao prošnja, skitnja,sitan ili krupan kriminal moraju da automatski diskvalifikuju potencijalne tražioce pomoći,nepoznato ili nepostojeće mesto prebivanja i adresa ,moraju da automatski diskvalifikuju takodje.Nerešeni ili sumnjivi pravni status ili gradajnski status podnosioca takodje trebaju da automatski diskvalifikuju potencijalne PROFITERE koji bi da uzmu pare od ove pomoći.To je jedini način da pare dodju u PRAVE RUKE poštenih i ispravnih gradjana ove države čija bi i deca posledično tome verovatno bila isto tako vaspitana,jer-STATUS i stav mnogih socijalnih kategorija se pre svega donosi OD KUĆE i zavisi od porodice i porodičnog vaspitanja dece.Ako neko uči svoju decu da budu sitni kriminalci ,pa ta deca će na kraju i biti to,i treba ih oduzeti od PREDATORA prerušenog u RODITELJA.DECA NISU KRIVA ali roditelji JESU odgovorni za svoju decu.

  • Nemanja says:

   Zasto si ti vec Srbin, od nas koji dolazimo iz npr. Republike Srpske i imamo dvojno drzavljanstvo???

 3. Ovcoizovani covid idioti says:

  U hrvaczkoj se sav novac pametnije ulaze, sve ide u borbu protiv nevidljivog neprijatelja, i to je jedina ispravna politika, zato je hrvatszka napredna u 3 p.m. :-)))

 4. doktrina soka says:

  Tako je Tito povecao natalitet Siptara sa svojim kumstvom i decijim doplatkom,vise su imali novca od decijeg dsoplatka tri puta od plate,plus sve beneficije za decu.KADA SADA POGLEDAS DECIJU OPREMU,SKUPLJA JE OD SVEGA ZA ODRASLE.UKINUTI PDV, BESPLATNI VRTICIU,SKOLSKA OPREMA,BESPLATNO SKOLOVANJE,PARE ZA UZDRZAVANJE,PA DA VIDIS NATALITET,ALI,ALI,ALI DA LI TO DIZVOLJAVA MMF?

  • Kwaka says:

   Opet ce se siptara i cigana i drugih nakotiti a Srbi nece. Zasto je tako? Nek se prvi pita taj pametni na vlasti pa onda svi ostali. Ne kazem da imam resenje ali vidim ocigledan problem.

   • Realnost says:

    To je to, i broj Srbace se procentualno biti manje u odnosu na ostale. Tako to radimo citav vek, od ukidanje Kraljevine Srbije i stvaranje Ustasoslavije 1918. A jos gore se desilo ppsle 1945 ,kada su placane i forsirane nove nacije, osnivani univerziteti i dr. Tako je velikan Crnjanski kao antikunista na poziv da se vrati u Beograd rekao "da moze da razume cak i komunizam, ali da nikako ZASTO SU SRBI OTVORILI UNIVERZITET U PRISTINI NA SHIPTARSKOM!?" I pitao "jel midlite da ce vam biti zahvalni (?!), naravno da NECE, oni ce biti najveci neprijatelji Srba!" Tako smo placali sve na Kosovo, i jos danas vraco kredite i za univerzitete, i Gazivodu. i sve sto je sada njima svetska mafija i domaci kvislinzi dali ppsle 2000-te. Sada cemo placati sve manjine da se mnoze, i tako postanu vecina, i u Srbiji.

   • jovan says:

    Problem je tesko resiv jer smo mi gradjanska drzava svih , plus okupirana Nato kolonija. Postoji resenje i zove se tako europski "POZITIVNA DISKRIMINACIHAJA, gde bi se pomoc davala narodima sa niskom stopom radjana, sto znaci "cak" i Srbima, a ove druge koje ne bi dobijale tih 5 hiljada su vec "pozitivno doskriminisane" jer vec dobijaju mnoge privilegije u Srbiji na racun srpskog naroda. Drugo bi ciljano moglo preko Srpske Pravoslavne Crkve, ali nam to tek ne bi dozvolili, jer su Pravoslavlje proglasili za prepreku Totalitarno-fasistickom Nato svetu.

 5. uddu says:

  Laže,boji se gubitka izbora !

  • Beli Orao says:

   Tačno! nova fora vučićeva , izbori se približavaju cijena je skočila sa sto eurića na 5 hiljadarki !? Narod kao narod će da nas jedne ! Da je išta ozbiljnije mislio izbacio bi Nevladine fašiste iz Srbije , ukinuo zakonom peredrluk i Lpg zabranio kao što je Putko učinio , očistio ološ i ukinuo sve strane radio tv stanice , koje očito rade protiv Srba pa i drugih manjina ! Ukinuo sve štetne strane banke , uveo oštar režim u državnim ustanovama , policiji , kriminalu zavrnuo šiju , lezbejkama , kurvama i lakim moralima , kućama srama koje zaglupljuju narod i kvare omladinu ( sve uvežemo sa ZAPADA) sekte uništio , bolnice obnovio i uveo visok nivo stručnog osoblja sa visokim zdravstvenim uslugama ! Nerad napolje - Rad unutra . Stari okorjeli kadar uljuljanih još iz Brozovog doba penzionisao , puni zaštitu za majke sadašnje i buduće i tad nagrađivati te i takve !!! PET HILJADARKI , NEMOJ DA SE SMIJEM …vučiću!!!

 6. Rista says:

  Fali samo jedna ali najvažnija REČ! A to je "SRPSKO"! Nigde je nema. Milorade, sa toliko uslova će rađati samo administracija a oni NE rađaju više od jednog deteta i neće ni rađati. NEMA uslova, osim samo jednog - SRPSKO dete. Sve ostalo je anti srbijanska propaganda, koja je danas zastupljena na svim frontovima u Srbiji. Preko autošovinističke administracije, iste takve prosvete, policije, vojske, filmadžija, sudija, advokata pa do ministara i precednika. Autošovinistički precednik prihvata ideju autošovinističkog ministra, jer da nisu to što jesu, ne bi bili ni ministri ni precednici. Rezultat - umirale delije na sred zemlje...nizašto.

 7. Srbija cveta says:

  Napred braćo Romi i Kinezi. Srbina sa ovim prevariti ne mereš. Može ako daš pet iljada evra platu, stan, kućnu pomoćnicu, vrednu normalnu ženu, garažu, auto i regres za zimovanje i za letovanje, e onda neće biti problema, biće i dece. Dakle čekamo bolje vreme o carstvu Boga pravednog.

  • Ivana says:

   Da su to sve čekali tvoji roditelji tebe i sličnih lezilebovića i skotova nebi bilo po Srbiji. Odricanje i malo manje hedonizma i samodostatnosti, malo više žrtvovanja a ne samo sedenje pred tv i bit će beba.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *