СРБИЈА КУПИЛА батерију руских система „ПАНЦИР С1“

СРБИЈА КУПИЛА батерију руских система „ПАНЦИР С1“

20 јануара 2020

Русија и Србија закључиле су уговор о набавци једне батерије система за противваздушну одбрану „Панцир С1“, реализација је већ започела, изјавио је за Спутњик извор из области војно-техничке сарадње.

Једну батерију чини шест система „Панцир С1“.

„Споразум за једну батерији закључен је прошле године. Почела је његова реализација која ће се завршити 2020. године“, прецизирао је саговорник агенције.Председник Србије Александар Вучић је крајем октобра прошле године на војним вежбама „Словенски штит“ већ говорио о набавци, али се тада радило само о једном систему „Панцир С“. Осим тога, Вучић је нагласио жељу Србије да стави у службу систем за противваздушну одбрану дугог домета С-400.

Србија је највећи увозник руског наоружања и војне технике у Европи. Раније је од Русије купила седам хеликоптера Ми-17 и Ми-35, а такође је на поклон добила шест ловаца МиГ-29 и десет оклопних транспортера БРДМ-2МС.

KOMENTARI7 коментара

  • opet ja says:

   Nije to išta-ništa, već ozbiljan system koji se pokazao u Siriiji kao 100% efikasan. Nego ne razumem otkud ova vest, zar nismo to već obavili, a samo čekamo isporuku tokom ove godine??

  • persida says:

   Pokrao Vucko od gladnog naroda, pa kupuje. Ima se, moze se.

  • test01 says:

   koje pare? sezonsko snizenje od bacuski...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u