СРБИЈА КУПУЈЕ ЈОШ ХЕЛИКОПТЕРА И ПВО СИСТЕМА ОД РУСИЈЕ!?

СРБИЈА КУПУЈЕ ЈОШ ХЕЛИКОПТЕРА И ПВО СИСТЕМА ОД РУСИЈЕ!?

5 јуна 2021

СРБИЈА разматра могућност додатне куповине војне технике из Русије, укључујући хеликоптере и средства ПВО, изјавио је директор Федералне службе за војно-техничку сарадњу Русије Дмитриј Шугајев.

– Руско-српска сарадња се данас активно развија. Српско руководство разматра могућност куповине додатног наоружања и војне технике, између осталог хеликоптерске технике и средстава ПВО, рекао је Шугајев на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу.Осим тога, како је истакао, у средњорочној перспективи очекује се даљи развој сарадње у области сервисирања након продаје, испоруке резервних делова и компоненти и организације ремонтних радова испоручене технике.

– Србија је стратешки партнер Русије у европском региону у обласи војно-техничке сарадње. Руска страна је спремна да пружи нашим српским пријатељима свестрану подршку како у набавци финалних модела наоружања руске производње, тако и у осигурању борбене готовости већ испоручене технике, поручио је Шугајев.

Србија је један о највећих увозника руског оружја и војне технике у Европи. Русија је испоручила Србији 30 модернизованих техникова Т-72МС, 30 оклопних транспортера БРДМ-2, седам хеликоптера Ми-17 и Ми-35, шест ловаца МиГ-29. Београд је такође купио батерију ракетних система „Панцир-С1“. Председник Србије Александар Вучић говорио је да Србија жели и руски комплекс С-400, али да засад то себи не може да приушти.

Петербуршки међународни економски форум одржава се од 2-5.јуна, а МИА „Русија севодња“ је информациони партнер форума.

KOMENTARI4 коментара

 1. persida says:

  Русија прави паре, а Србија замишља да је војна сила.

  • Suzuki Vitara says:

   Perso nemoj da puknes od muke, nisu vasi Migovi 21 losi toliko, iako su vam ih Ukri remintovali ko tudjem.

 2. Cayman says:

  Kupiuju ali onoliko koliko I’m americka ambasada dozvoli loll!!!

  • Риста says:

   Слушај брате мили. Или си прерушен, чега овде има на тоне или си неки нов, па не бих да те разочарам на првом кораку. Ја сам староседеоц па да ти кажем. Свака част за коментар али оно "лолл" можеш...нећу да будем груб, али немо пузати тако сниско по интернету. Употреби "сић" (није енглеског порекла као "sic" него "сић" руског порекла, дакле две сличне речи)а ако не знаш шта значи "сић", питај руске цигане. То њихова реч а ја ћу питати америчке цигане шта им значи то "лолл"? Иначе да поновим, коментар ти ко бисер и свака част али немаш потребе да га са једном безвезном речју срозаш тако сниско. У енглеском говорном подручју то лол и има неког плитког смисла, ко жабокречина за жабе, али ово је српско говорно подручје и овде делује горе од жабокречине.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u