СРБИЈА КУПУЈЕ ЈОШ ХЕЛИКОПТЕРА И ПВО СИСТЕМА ОД РУСИЈЕ!?

SRBIJA KUPUJE JOŠ HELIKOPTERA I PVO SISTEMA OD RUSIJE!?

5 juna 2021

SRBIJA razmatra mogućnost dodatne kupovine vojne tehnike iz Rusije, uključujući helikoptere i sredstva PVO, izjavio je direktor Federalne službe za vojno-tehničku saradnju Rusije Dmitrij Šugajev.

– Rusko-srpska saradnja se danas aktivno razvija. Srpsko rukovodstvo razmatra mogućnost kupovine dodatnog naoružanja i vojne tehnike, između ostalog helikopterske tehnike i sredstava PVO, rekao je Šugajev na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.Osim toga, kako je istakao, u srednjoročnoj perspektivi očekuje se dalji razvoj saradnje u oblasti servisiranja nakon prodaje, isporuke rezervnih delova i komponenti i organizacije remontnih radova isporučene tehnike.

– Srbija je strateški partner Rusije u evropskom regionu u oblasi vojno-tehničke saradnje. Ruska strana je spremna da pruži našim srpskim prijateljima svestranu podršku kako u nabavci finalnih modela naoružanja ruske proizvodnje, tako i u osiguranju borbene gotovosti već isporučene tehnike, poručio je Šugajev.

Srbija je jedan o najvećih uvoznika ruskog oružja i vojne tehnike u Evropi. Rusija je isporučila Srbiji 30 modernizovanih tehnikova T-72MS, 30 oklopnih transportera BRDM-2, sedam helikoptera Mi-17 i Mi-35, šest lovaca MiG-29. Beograd je takođe kupio bateriju raketnih sistema „Pancir-S1“. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je da Srbija želi i ruski kompleks S-400, ali da zasad to sebi ne može da priušti.

Peterburški međunarodni ekonomski forum održava se od 2-5.juna, a MIA „Rusija sevodnja“ je informacioni partner foruma.

KOMENTARI4 komentara

 1. persida says:

  Rusija pravi pare, a Srbija zamišlja da je vojna sila.

  • Suzuki Vitara says:

   Perso nemoj da puknes od muke, nisu vasi Migovi 21 losi toliko, iako su vam ih Ukri remintovali ko tudjem.

 2. Cayman says:

  Kupiuju ali onoliko koliko I’m americka ambasada dozvoli loll!!!

  • Rista says:

   Slušaj brate mili. Ili si prerušen, čega ovde ima na tone ili si neki nov, pa ne bih da te razočaram na prvom koraku. Ja sam starosedeoc pa da ti kažem. Svaka čast za komentar ali ono "loll" možeš...neću da budem grub, ali nemo puzati tako snisko po internetu. Upotrebi "sić" (nije engleskog porekla kao "sic" nego "sić" ruskog porekla, dakle dve slične reči)a ako ne znaš šta znači "sić", pitaj ruske cigane. To njihova reč a ja ću pitati američke cigane šta im znači to "loll"? Inače da ponovim, komentar ti ko biser i svaka čast ali nemaš potrebe da ga sa jednom bezveznom rečju srozaš tako snisko. U engleskom govornom području to lol i ima nekog plitkog smisla, ko žabokrečina za žabe, ali ovo je srpsko govorno područje i ovde deluje gore od žabokrečine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *