СРБИЈА НА НИШАНУ АМЕРИКЕ! Американци тврде да је Србији место уз њих

SRBIJA NA NIŠANU AMERIKE! Amerikanci tvrde da je Srbiji mesto uz njih

21 oktobra 2017

SAD ni po koju cenu neće prepustiti Putinu Srbiju i Balkan, poručuje američki senator Ben Kardin.

On ističe da su SAD veoma zainteresovane za područje Balkana, na kome postoji jasan put ka integraciji u Evropu.

U intervjuu za Glas Amerike, uticajni američki senator i vodeći demokrata u Spoljnopolitičkom odboru Senata je rekao da SAD pažljivo prate situaciju na Balkanu.

– Znamo da je Rusija aktivna na Balkanu i to prepoznajemo. Naravno, sada imamo NATO partnere u regionu – istakao je on.

Smatramo da na Balkanu postoji jasan put ka integraciji u Evropu i iskreno ka članstvu u NATO.

– Prilično smo uvereni da će put za Balkan biti bliža saradnja sa Zapadom, a ne Rusijom, ali svakako pažljivo pratimo šta se događa – rekao je Kardin.

Kada je reč o mešanju u prošlogodišnje američke predsedničke izbore, vodeći demokrata u senatskom Spoljnopolitičkom odboru, ističe da istrage o tom slučaju neće biti skoro okončane.

– Svakog dana, saznaje se sve više informacija. Jasno je da je Rusija pokušala da se meša u naše izbore, da je to radila u sajber prostoru i da je podržavala jednog kandidata, predsednika Trampa – naveo je Kardin.

Prema njegovom mišljenju, ima sve više nagoveštaja da je Rusija svesno ili nesvesno, koristila ljude u SAD.

– Jasno je da su bili aktivno angažovani na internetu, gde su kupovali reklame. Sve to izlazi na površinu – rekao je Kardin.

On je naveo da je cilj istraga da se zaštite američki bezbednosni interesi i spreči ponovno mešanje Rusije.

– Opredelili smo novac i budžetski proces da se u saradnji sa našim evropskim saveznicima branimo od takve vrste napada. Takođe, obezbeđujemo sredstva za borbu protiv propagande kojom se pokušava uticati na mišljenje javnosti – rekao je Kardin i dodao da smatra da je Rusija izuzetno aktivna i da neće stati.

Kardin je rekao da je američki Kongres je letos Moskvi uveo nove sankcije, koje aktuelna administracija još nije primenila, zbog čega su on i njegov kolega senator Džon Mekejn, nedavno pisali američkom predsedniku Donaldu Trampu.

Kardin je nedavno kritikovao i Trampovu odluku da ne sertifikuje nuklearni sporazum sa Iranom, iako je on sam glasao protiv njega 2015. godine.

Što se tiče severnokorejske nuklearne aktivnosti, senator Kardin smatra da vojna opcija ne bi trebalo da bude rešenje i da SAD moraju da intenziviraju diplomatske napore, naročito sa Kinom koja je ključni igrač kada je reč o tome problemu.

KOMENTARI2 komentara

  1. namcor says:

    Zombi političari "Kongresmeni", zombi države USA, žive u svom zombiranom svetu! Uvek sam govorio da obične Amerikance treba odvojiti od onoga što radi njihova država širom sveta. Oni su prve žrtve. Teško je ostati kritičan i normalan kod poplave, sa svih medija, debilnim optuživanjem Rusije za "mešanje u izbore". Bez ikakvih dokaza. A kada su oni, u Rusiji "birali" svoje kandidate i time se javno hvalili, to je bilo OK??? Danas je, na žalost, cela nacija zombirana. Preopaganda je učinila svoje. Najžalosnije je da obični ljudi nisu svesni da su samo topovsko meso u budućem obračunu sa Rusijom i Konom. Koji će izgubiti!

  2. Rep.Srpska says:

    Dzaba ti "of kors, nato partneri u regionu" kad su to propale drzave jer ko je sa vama u savezu, taj crkava od gladi i kopa kontejnere ko hrvati. Sa 20 Migova sravnacemo sa Rusima sve te tvoje "partnere" sa zemljom, bydalo kaubojska maloumna.Rusija i ODKB nemaju alternativu !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *