СРБИЈА НА СТРАНПУТИЦИ: Подигнута оптужница против „Српских заветника” због „Жена у црном”

SRBIJA NA STRANPUTICI: Podignuta optužnica protiv „Srpskih zavetnika” zbog „Žena u crnom”

26 juna 2015

stasa-milica

PROŠLOST I BUDUĆNOST SRBIJE – Staša Zajović, koordinator Mreže žena u crnom (levo) i Milica Đurđević portparol Srpskog sabora Zavetnici (desno).

Prekršajni sud u Beogradu na osnovu člana 179. stava 2, Zakona o prekršajima pokrenuo je postupak protiv Stefana Stemankovskog, predsednika Srpskog sabora Zavetnici i Milice Đurđević, portparolke Zavetnika, jer su navodno prekršili zakon time što su sa još 8 svojih stranačkih kolega 18.11.2014. u 15 č., u ulici Kneza Mihaila, kod broja 7, držali transparanent „Vukovar nikada neće biti Vukovar!“ sprečavajući performans „Žena u Crnom” pod nazivom „Nikad nećemo zaboraviti zločine u Vukovaru.“

Tužilaštvo je obrazložilo podizanje optuženice protiv lidera Zavetnika time da je takvo okupljanje Zavetnika, (od 10 ljudi sa transparentom „Vukovar nikada neće biti Vukovar!“), protivzakonito jer nije unapred prijavljeno kao masovni skup. Još se u optužnici dodaje, da je takav patriotski čin Zavetnika, ustvari drsko i bezobzirno ponašanje.

Povodom svega ovoga, portparolka Srpskog sabora Zavetnika, Milica Đurđević  se oglasila na fejsbuku sa sledećim ličnim saopštenjem:

„Prekršajni postupak jer smo „drsko i bezobzirno“ pokušali da sprečimo performans Žena u Crnom širenjem parole „Vukovar nikada neće biti Vukovar!“

Sram nas bilo što branimo istinu i Srbiju, a ugrožavamo Žene u crnom koje dobiše sa Zapada samo po koji tričavi milion da pljuju po srpskom narodu.

Inače, pomenuti događaj odigrao se 18. novembra, ali nikad nije kasno da se procesuiraju oni koji misle drugačije od pro-zapadnog nevladinog sektora.”

Uskoro, u vezi svega navedog, očekuje se i zvanično saopštenje Srpskog sabora Zavetnika kao i „Žena u crnom”.

zavetnici-u-knezu-

(Srbin.info)

KOMENTARI4 komentara

 1. Steva says:

  Te kurvestine u crnom treba pod hitno zabraniti ili proterati iz Srbije.

 2. xy says:

  jbt, kako je ažurno pravosuđe u srbiji!

 3. Apis says:

  Zene u crnom po svetu prodaju svoje telo ove nase prodaju svoju drzavu. Zene u crnom po svetu nose crni grudnjak, gace, haltere i carape a nase ne jer im ne vredi. Toliko su raspale i smrdljive da i vibrator crkne u njihovoj blizini. Kurve u raspadanju po svetu stavljaju u karantin nase sire zarazu po ulicama. Resenje je, udrite ih kamenjem sa distance.

 4. miloš says:

  Te žene u crnom, treba definitivno zaviti u crno !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *