СРБИЈА НАБАЉА НОВО НАОРУЖАЊЕ ЗА РВ И ПВО

SRBIJA NABALJA NOVO NAORUŽANJE ZA RV I PVO

22 januara 2022

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas pripadnike 310. samohodnog raketnog diviziona za PVD angažovane u sastavu stalno zadejstvovanih snaga za kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora Srbije u okolini Kragujevca i najavio nabavku novih sredstava za te jedinice, saopštilo je Ministarstvo odbrane.On je poručio da građani Srbije treba da znaju da se neće dozvoliti da nebo Srbije bilo šta ugrozi.

Nakon obilaska raketnog položaja jedinice, ministar odbrane je istakao da njeni pripadnici brinu o našem nebu 24 sata dnevno.

-Ovi momci i devojke iz protivvazduhoplovne odbrane spremni su da za najkraće moguće vreme dejstvuju po svakom agresorskom cilju, rekao je on.

Dodao je da mu je drago što se u Kragujevcu spremamo i za prijem potencijalne nove tehnike koja će uskoro stići u Srbiju i što se naše Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana (RV i PVO) razvija svakoga dana.

Stefanović je istakao i da naš sistem odbrane pažljivo prati koje sposobnosti razvijaju armije u svetu.

-Pratimo šta se dešava kao svetski trend, šta su mogućnosti dronova, novih letelica, raketa i drugih sredstava i želimo da naša Srbija nabavlja novu opremu i novo naoružanje, ali i da modernizacijom postojećeg u našoj zemlji budemo spremni da se suočimo sa svim izazovima, naglasio je on.

Kao posebno pozitivno je naveo to što se pored novog povećanja plata za pripadnike odbrane od osam odsto, izgradnje stanova i ulaganja u opremu, razmišlja i o novim mogućnostima poboljšanja životnog standarda vojnika.

KOMENTARI7 komentara

 1. Gagi says:

  Protiv koga ce biti upotrebljeno to naoruzanje. Jel, protiv onih koji nam prave nova radna mesta i koji nam sredjuju ekologiju i sudstvo. Decu i kulturu su nam vec odavno "sredili", ostalo je jos nesto malo da nam poprave a onda mozemo medju "civilizovane" narode.

 2. milorad5 says:

  ako nismo nabavili s300 ili nešto iz S klase do sada ,sad je KASNO.Nema više vremena rat će uskoro početi u rusiji a onda šta će dalje biti i ovde a i šire uopšte nije sigurno niti jasno.Ako nam armija NIJE na visini možemo da očekujemo jako mračan scenario,ali ako je sad dovoljno JAKA može se desiti da nas neće niko čačkati.VIDEĆEMO.

  • Ovcoizovani covid idioti says:

   Sve se slažem s tobom osim- neće rat u Rusiji nego u Ukrajini, na Tajvanu, u tzv.bosni tj.Republici Srpskoj i verovatno Kalinjingradska oblast. Epilog zapadnog napada biće nepostojanje tzv.bosne, Tajvan deo Kine, Ukrajina deo Rusije, oko Kalinjingradske oblasti sve Rusija, rasturen NATO, KiM deo Srbije, Šiptarija i njihova muslimanderska bratija u tzv.bosni ponovo bežanija u Švedsku, Švicu,Nemačku i kuknjava o genocidima.

 3. Mussa Kessedžija says:

  Zaludu oružje pravoslavnim Turcima. Oni su kukavice i bednici.

  • Gardista says:

   Kao katolicki isprdak i Austrijski balegar ne razumem. Pojasni?

  • Djordje says:

   E moj muso opet te babo drusoo pun si mrznje i zato ne vidis pravu istinu.Zapad ce se boriti protiv srbije do pslednjeg poturcenog i pokatolicenog srbina.

 4. Pendrek says:

  Mussa Kessedzija, najedi se tanjira g....!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *