СРБИЈА НАПОКОН ОДГОВОРИЛА: Ево шта ће бити са Пацолијем ако дође у Нови Пазар

SRBIJA NAPOKON ODGOVORILA: Evo šta će biti sa Pacolijem ako dođe u Novi Pazar

19 jula 2018

Srbija je civilizovana država i da će državni organi u skladu sa zakon odlučiti o poseti ministra spoljnih poslova Kosova Bedžeta Pacolija Novom Pazaru.

To je izjavio ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

“Bio bih zlurad kada bih rekao da ako pokuša da dođe u Novi Pazar, da će proći kao Marko Đurić, ali to se neće dogoditi jer je Srbija civilizovana država”, kazao je Dačić novinarima.On je kazao da poseta Pacolija nije u njegovoj nadležnosti i da će o njoj odlučiti drugi državni organi.

Dačić je prokomentarisao i da se “politički dogovori odvijaju u Briselu, a ne u Novom Pazaru”, kao i da poziv predsednika Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejmana Ugljanina vidi kao provokaciju.

“Ugljaninov poziv smatram provokacijom, sa željom da Srbija reaguje oštro”, rekao je Dačić.

Bošnjačko nacionalno veće pozvalo je Pacolija da poseti Novi Pazar i Rašku 21. i 22. jula, u svojstvu zamenika premijera i ministra spoljnih poslova Kosova.

“Ja sam ministar i Ugljaninu i Pacoliju”

Vrlo je zanimljivo kako se Sulejman Ugljanin, očigledno prema finansijskim potrebama, okreće ka Beogradu ili Prištini.

To je izjavio ministar spoljnih poslova Ivica Dačić povodom poziva koje je Bošnjačko nacionalno veće na čijem je čelu Ugljanin uputilo Bedžetu Pacoliju na svečanost u Novi Pazar, oslovljavajući ga kao “ministra spoljnih poslova Republike Kosovo”.

Dačić je za “Novosti” rekao da Ugljaninu, dok je bio u Vladi Srbije, ništa nije smetalo i bio je zadovoljan.

“Čim je izgubio mesto u vlasti, postao je opozicija svojoj državi”, kaže Dačić.

Poziv Pacoliju na svečanost u Novi Pazar, u kome se Pacoliju obraća kao šefu diplomatije, uperen je protiv Srbije, koja se u ovim teškim trenucima bori za očuvanje svoje teritorije, naglasio je Dačić.

“I neka nadležni organi ispitaju da li tu ima osnova za neki postupak. Što se mene tiče, Ugljanin i Pacoli su građani države čiji sam ja šef diplomatije. A sve što radimo u poslednje vreme oko priznavanja Kosova daje nam za pravo na zakljucak da će Pacoli uskoro biti samo Ugljaninov ministar”, ističe Dačić.

KOMENTARI9 komentara

  • Mali Vuk says:

   Da, a i ovaj ustasa nista nije bolji od poturica!

  • Željko says:

   Reciprocitet jer što radi onaj klaun od Dodika i bilo je za očekivat a reakcije AV neće biti jer su ogromne turske investicije u Srbiji koje dižu srbijanski GDP!

 1. dane Radakovic says:

  Srbija mora Ivicu Dacica i sps iskoreniti iz SRBIJE

 2. deda mraz says:

  pekolonaske komunisticke izjave od Dacica i vucica,da je ovo pravna drzava te dve djukele siptarske i poturcene bosnjacke sto su im komunisti dali bi bile odmah uhapsene i osudjene.

 3. Beli Orao says:

  Moglo bi se dodati još i ovo : POKATOLIČENI GORI OD KATOLIKA !!! Primjer :Hrvat, Poljak , Ukrajinac, letonac ,estonac , litvanac i ti koje nisam nabrojao!!!

 4. NIKOLAJ DRUGI ROMANOV says:

  99% SRBA NE ZNA DA SE OSTVARUJE GEOPOLITIČKI CILJ ORGANIZACIJE ISLAMSKE KONFERENCIJE,KOJU PREDVODI SAUDIJSKA KRALJEVSKA PORODICA,JOŠ 1992 GODINE SU NAPRAVILI PLAN DA BOSNA I HERCEGOVINA BUDE NEZAVISNA DRŽAVA KOJA ĆE BITI ISLAMSKI KALIFAT,KOSOVO NEZAVISNA DRŽAVA KOJA ĆE BITI ISLAMSKA BAZA ZA TERORIZAM PREMA ZAPADNOJ EVROPI,RAŠKA OBLAST(SANDŽAK) DA BUDE POLITIČKA AUTONOMNA OBLAST ODVOJENA OD SRBIJE I KOJA ĆE BITI BRANA IZMEĐU SRBIJE I CRNE GORE!!!

  • Dušan says:

   Misliš zelen areansverzala....stara priča.Znamo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *