СРБИЈА НАПОКОН ПРОМЕНИЛА ПОЛИТИКУ: Американци открили шта је урадила ВЛАДА СРБИЈЕ

SRBIJA NAPOKON PROMENILA POLITIKU: Amerikanci otkrili šta je uradila VLADA SRBIJE

2 aprila 2019

Glas Amerike je objavio da je Vlada Srbije angažovala kompaniju „Kliri Gotlib Stin i Hamilton LLP“ da za nju lobira u Vašingtonu.

Pozivajući se na dokument podnet američkom Sekretarijatu za pravosuđe 27. marta, Glas Amerike prenosi da će ova advokatska kancelarija sa sedištem u Njujorku, lobirati za Srbiju „kod svih američkih zaintersovanih strana, uključujući i zvaničnike američke vlade, u vezi sa određenim pitanjima regionalne saradnje koje obuhvataju stranog klijenta (Srbiju) i Kosovo“.U dokumentu koji je podnet Sekretarijatu za pravosuđe, nalazi se i ugovor između firme „Kliri Gotlib Stin i Hamilton LLP“ i Kancelarije državnog pravobranioca Srbije, upućen 20. marta na adresu Olivere Stanimirović, koja se navodi i kao zvaničnica Vlade Srbije, a koja će biti p U ugovoru, ispod kojeg se nalaze imena partnera firme Til Miler-Ibolda i Fransoa-Šarla Laprevotea, koji se nalaze u kancelariji firme u Briselu, navodi se da će, pored njih dvojice, tim koji će raditi za Srbiju, činiti još i Klaudija Arinaker iz kancelarije u Parizu.

U jednom delu ugovora, Miler-Ibold i Laprevote podsećaju da njihova firma od 22. novembra 2013. zastupa Srbiju, zajedno sa Bosnom i Hercegovinom, Hrvatskom, Makedonijom, Slovenijom i Crnom Gorom (zemlje naslednice bivše Jugoslavije) i Narodnu banku Srbije, u vezi sa likvidacijom njujorških filijala Beogradske banke, A.D. i Jugobanke A.D.

U podnesku se, dodaje Glas Amerike, ne navodi koliko će Vlada Srbije plaćati usluge firme, ali prema podacima dostupnim na zvaničnoj stranici Senata SAD, na kojoj lobističke firme prijavljuju sume koje naplaćuju klijentima, „Kliri Goitlib Stin i Hamilton LLP“ je od januara 2018. do danas u svojim kvartalnim izveštajima prijavljivao sume od 20.000 do 340.000 dolara.

Na zvaničnoj internet prezentaciji ta advokatska kancelarija predstavljena je kao pionir globalne pravne profesije. Osnovalo je 1946. godine sedam partnera Džorž Kliri, Leo Getlib, Henri Frendli, Mel Stin, Hju Koks, Fauler Hamilton i Džorž Bol.

Kompanija navodi da zapošljava 1.300 advokata, koji za nju rade u više od 50 država sveta i to, kako ukazuju, u sferama pravne, poslovne, socijalne i kulturne perspektive.

Ima predstavništva u svetskim metropolama: Abu Dabiju, Pekingu, Briselu, Buenos Ajresu, Kelnu, Frankfurtu, Hong Kongu, Milanu, Moskvi, Njujorku, Parizu, Rimu, Sao Paulu, Seulu i Vašingtonu.

Kako je navedeno na njenom sajtu glavni klijenti su: korporacije, finansijske institucije, vlade, lokalni biznisi, ali i pojedinci. Neki od njih su: Airbus, Amerikan Ekspres, Bank of Amerika, BNP Paribas, Boš, Koka-Kola, KKR, ali i dve države Grčka i Argentina.

Kao bivše, neimenovane klijente između ostalih navode, 11 bivših federalnih tužilaca, dva bivša savetnika Federalne korporacije za osiguranje depozita, bivšeg zamenika generalnog direktora Evropske komisije za konkurenciju i nekoliko bivših članova pravne službe Evropske komisije.rimarni kontakt sa lobističkom firmom.

(Sputnjik)

KOMENTARI5 komentara

 1. samostalan says:

  E, posle ovoga ce gladna deca u Srbiji ziveti mnogo bolje.

  • Ivana says:

   Prekasno sad dok su hrvatski, bošnjački i šiftarski zločinci proglašeni herojima u svojim narodima i oslobođeni u Hagu.

  • živoder iz Oseka i Ovčare says:

   brini se ti za tvoje gladne emigrirajuće hrvatiće, kopaču po kontejnerima.

 2. Pera says:

  Glupost ! Pored jevrejskog i siptarskog lobija da mi proteramo svoje. Ovo vec lici na namerno zahebavanje naroda !

 3. Gardista says:

  Kasno Marko na Kosovo stize.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *