СРБИЈА НЕ ОКРЕЋЕ ЛЕЂА РУСИЈИ: Војска Србије не учествује у НАТО вежбама у Украјини!

SRBIJA NE OKREĆE LEĐA RUSIJI: Vojska Srbije ne učestvuje u NATO vežbama u Ukrajini!

21 jula 2015

vojskaDanas, u ponedeljak 20.07, nakon što su mnogi mediji izvestili da Srbija šalje vojnike na NATO vežbu koja se održava u zapadnom delu Ukrajine, iz Ministarstva odbrane Srbije je stiglo saopštenje koje se moglo pročitati na sajtu Vojske Srbije, koje demantuje te medijske navode.

U saopštenju stoji dapovodom vesti o učešću pripadnika Vojske Srbije u vojnim manevrima Fearless Guardian u Ukrajini, koju su preneli pojedini mediji, obaveštavamo javnost da informacija nije tačna; Vojska Srbije ne učestvuje na navedenoj vežbi.”

Međutim tokom dana je i javni servis RTS izvestio da su Ukrajina i SAD pokrenule opsežne vojne manevre u zapadnoj Ukrajini, gde učestvuju vojnici 16 zemalja, među kojima je i Srbija, navodeći da je ta vest saopštena u Kijevu.

A da se manevri se odvijaju na ogromnom vojnom poligonu u Javorivu, blizu granice s Poljskom, prenela je agencija Beta, dodajući da u vežbama učestvuju tenkovi i američki helikopteri koji će nadletati to područje, što može da izazove nezadovoljstvo susedne Rusije.

„Vojnici 18 zemalja učestvuju u vežbama, čime je pokazana velika podrška Ukrajini u borbi za očuvanje suvereniteta“, izajvio je ukrajinski komandant Oleksander Sivak i dodao da će manevri nazvani „Neustrašivi čuvar“ trajati dve nedelje, dalje je citirala agencija Beta na kraju zaključivši da pored vojnika iz Srbije, u manevrima učestvuju vojnici iz Azerbejdžana, Bugarske, Kanade, Estonije, Gruzije, Rumunije, Španije, Turske, Nemačke, Velike Britanije, Letonije, Estonije, Moldavije, Norveške i Poljske.

(RTS, Beta, Srbin.info)

KOMENTARI6 komentara

 1. mark says:

  LAZOVI ! Besides Ukraine and the US, the troops from Germany, Spain, Turkey, Canada, Poland, Romania, Bulgaria, Estonia, Latvia and Lithuania as well as non-members Serbia, Moldova, Georgia and Azerbaijan are participating in the exercises. Vidi: http://www.rt.com/news/310305-ukraine-nato-military-exercise/

 2. mija says:

  Ne verujem da bi se usudili da tako izričito demantuju nešto što je istina. Da su dali neku zakukuljenu, dvosmislenu izjavu, bio bih siguran da su nešto smastili, ali slagati javnost na ovakav način, to bi bilo previše, čak i za ovu garnituru s koca i konopca. Ne treba smetnuti s uma da je prvobitna informacija da srpska vojska učestvuje potekla od Ukrajine, kojoj se još manje verovati. Moguće je i da se radi o unapred pripremljenom saopštenju, a onda su se posle ovog cirkusa u Srebrenici svi prenuli i odlučili da bi NATOu bilo štetno sipati so Srbima na rane, pa su otkazali srpskoj vojsci "gostoprimstvo". Saznaćemo mi istinu, a onda ako su slagali...

 3. Apis says:

  Ovo nisu novinari nego stoka. Da ima reda ovakvi se nikad ne bi nazvali novinarima. Njihov max domet je odrzavaju seoska groblja odmaknuti od sveta da nemaju kome da lazu.

 4. Božo says:

  Ako je otišla tamo naša vojska onda ona nije više naša.

 5. mija says:

  Mene umalo da strefi srčka od one prve vesti da su otišli.

 6. Ankica says:

  Ja im ne verujem. Sta je ta laz prema lazima koje nam sipaju o Kosovu? Na sve su ovi sposobni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *