СРБИЈА НЕЋЕ УЋИ У ЕУ: Хрватска ће поставити ове УСЛОВЕ

SRBIJA NEĆE UĆI U EU: Hrvatska će postaviti ove USLOVE

18 marta 2019

Hrvatska evroparlamentarka Ruža Tomašić, poznata po neoustaškim i antisrpskim stavovima, izjavila je za Hinu da će se ponovo kandidovati na izborima za Evropski parlament, koji se održavaju u maju.

Ona je ocenila da Hrvatska može da ima koristi od integracije Zapadnog Balkana u Evropsku uniju, najviše zbog proširenja tržišta, ali je iznela tvrdnju da EU treba da postavi jasnije kriterijume pristupanja tih zemalja.„Slažem se da zemlje Zapadnog Balkana postanu članice Evropske unije, ali ne smemo nikome da gledamo kroz prste, svako mora da ispuni određene uslove“, rekla je Tomašićeva.

Ona tvrdi da se bilateralni sporovi koje Srbija ima sa Hrvatskom, među kojima je kao ključne navela „pitanje nestalih i vraćanje otetih kulturnih dobara za vreme Domovinskog rata“, treba da se rešavaju u sklopu procesa pristupanja Srbije EU.

„Plaćanje ratne odštete nisu toliko ključni problemi, koliko rešavanje pitanja nestalih i povratka otetih kulturnih dobara“, kazala je Tomašićeva.

Zapad bi za te dve tačke imao sluha, samo u tome Hrvatska treba da nastupi čvršćim stavom, smatra ona.

„Hrvatska treba da insistira na tome da se ta bilateralna pitanja rešavaju u sklopu ulaska u Evropsku uniju, a u protivnom treba uskratiti podršku Srbiji“, tvrdi Tomašićeva.

KOMENTARI7 komentara

 1. Budi Bog s nama says:

  E Bogu neka je hvala da imamo zašto jednom i zahvaliti našoj braći tako zvanim hrvatima jer nam je mnogo bolje da nismo sa njima ni u kakvoj zajednici čak ni preko evrope. Ta oni su oteli srpsku zemlju i srpski narod da bi napravili neki suprotan i kontra narod, ali daće Bog pa će nam se vratiti što je naše. Ne samo sa hrvatske strane što ne možemo u evropu već ni sa jedne druge, pa ni sa naše same strane, jer predosećamo da ni sam Bog ne da takav kraj srpskog naroda. Izginućemo sasvim sigurno, ali biće to dostojanstveno i sa braćom Rusima i Kinezima, a Bog pravedni će nas vaskrsnuti u Svom novom i večnom carstvu gde pravda i ljubav caruje. Nema druge.

 2. Miroslav says:

  Srbija treba samo otkazati 200 hrvatskih firmi što rade u Srbiji i poželeti im srećno propadanje u EU. Srbija sad treba da se okrene Evro-Azijskoj Uniji i sav svoj ekonomski potencijal da proširi na zemlje Azije. Ja ne bih dao da Srbija uđe u EU jer ako bi se to desilo, dva miliona Srba bi se iselilo u EU zemlje što bi Srbiju učinilo zauvek ranjivu pred naletom muslimanskih emigranata. A kad se stvori prilika, vratiti Srpske zemlje koje je Hrvatska uzela na silu od Srba, tj Republika Srpska Krsjina se mora vratiti pod obavezno.

 3. Branicevac says:

  Hvala braco Hrvati nekad korist da bude i od vas!Putujte vi na svom Titaniku zvanom Eu a mi cemo da molimo Svetog Nikolu za vas!

 4. Velika Metla says:

  Aaa,jel* vi to kao nešto pokušavate da nam stavite do znanja kao da se nekakva "rvacka" pita nešto u eu-rajhu,pa mislite da će se i Srbija,kad bude bila član,ne dao Bog,za nešto pitati? Hahahahahahahahaha..............,džaba ste krečili! Onaj koji misli da se nekakve banana države nešto pitaju u eu-rajhu ima ozbiljan problem s sivom masom! Ne mogu reći da ima problem s razumom,jer onaj koji se to misli nema razuma!

 5. Karital says:

  Džaba ste protiv ulaska u EU.Istina,Hrvatsku nitko ne pita ništa, ali se pita Vuk Jeremić i ekipa koja sada radi na odvajanju Srbije od Rusije.Uskoro vas Vuk uvodi u EU i NATO?

 6. tigar says:

  Jak su mi faktor ovi Kurvati!

 7. petrovgrad says:

  Hrvatska postaje pusta iz dana u dan, za 10 godina izgubila 30% stanovništva. Ja im pružam poruku da nastave takvim tempom još sledećih 10 godina. kada dođu na procenat od 60%, onda su naš plen. Ovih dana masovno turističke i ugostiteljske agencije prikupljaju svršene srednjoškolce iz Srbije da im rade kao profesionalni kuvari, servirke, konobari i to za pristojnu ponudu od 700 evra mesečno, sve obezbedjeno hrana i smeštaj u hotelima.Pitam menadžera Šta će Vam ta deca, nemaju praksu za visoki turizam, a on mi odgovara. Ako ne obezbrdim najmanje sto, mi nećemo ni otvarati turističku sezonu.Ima tu desetak dečaka koji su bili po dve sezone u Istru, oni će im pomoći da udju u posao. Ako hoće da rade, biće ispoštovani platama i biće maksimalno zaštićeni od neprijatnosti ili incidenata.Kaže nama nam druge, nećemo valjda da upošljavamo izbeglice iz Somalije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *