СРБИЈА НЕМА ИЗБОРА ОСИМ ДА KАЖЕ НЕ! Брисел и Вашингтон спремају „документ“ са само једном тачком

SRBIJA NEMA IZBORA OSIM DA KAŽE NE! Brisel i Vašington spremaju „dokument“ sa samo jednom tačkom

26 februara 2021

Brisel i Vašington, u koordinaciji, pripremaju najverovatnije, u vidu non-pejpera, niz zahteva koje će dostaviti državnom vrhu Srbije.

U tom dokumentu naći će se konkretna očekivanja od Beograda u procesu rešavanja pitanja KiM, otkrivaju Novosti.Kako dalje navode, u tom neformalnom dokumentu, koji se pominje u diplomatskim krugovima, Srbiji će se staviti do znanja da mora da se obaveže da prizna Kosovo, što će biti svojevrstan drugi deo „čestitke“ koju je za Dan državnosti našoj zemlji uputio predsednik SAD Džozef Bajden.

Nagoveštaj ove združene akcije biće poseta Srbiji u veoma kratkom periodu – posrednika u dijalogu sa Prištinom Miroslava Lajčaka i zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Metju Palmera.

Novi šef Bele kuće, Džozef Bajden, podsetimo, još dok nije bio inaugurisan, poručio je da je „jasno da nije završen posao na uspostavljanju pravde, pomirenja i funkcionalne multietničke BiH“, a kada je zvanično preuzeo dužnost, Beogradu je bez diplomatskog ustezanja ukazao da trajni sporazum sa Kosovom treba da bude „fokusiran na međusobno priznavanje“.

Da našoj zemlji u narednom periodu po pitanju KiM i Republike Srpske, sledi koncentrisan pritisak EU i SAD, ukazao je predsednik Aleksandar Vučić, koji je u sredu izjavio i da „sve što nam predstoji nije jednostavno, niti nešto čemu možemo da se radujemo“:

– Da razumemo u kakvoj smo poziciji, samo treba pročitati pismo predsednika Bajdena upućeno i nama i Prištini. Najveće evropske sile u potpunosti dele stavove nove američke administracije i razume se da ćemo biti pod pritiskom. Ostaje nam da vodimo dijalog pod pokroviteljstvom Lajčaka, a ako oni misle da ćemo se mi lako odreći onoga što mi mislimo da je naše, a oni ne misle da je naše, moj odgovor je: prevarili ste se – rekao je predsednik.

KOMENTARI5 komentara

 1. šiško says:

  He razumem o čemu će se pregovarati. S američke strane to će biti ultimatum ili manje od toga, naredjenje, a s naše strane ni u kom slučaju nema šta da se pregovara, jer ako bismo prihvatili naredjenje, za to nije potrebno pregovarati, nego samo sagnuti glavu i izvršiti, a i ako ne bismo isto tako. Samo bismo odbacili naredjenje ili ultimatum. O čemu bi se još moglo pregovarati, osim ako psiho pokušava da unovči i taj poslednji čin izdaje, da prizna nezavisnost šiptarima i za to dobije neki novac ili neki ustupak. Kakav je to sumanuti ples ludaka? Šta izvodi i kakvu gadost je smislio?

  • padre says:

   Mora, da oni posle ne bi rekli dao to nikad nisu rekli!Mada i ovakao ne vredi!

 2. Gagi says:

  Europa pod katolickom dirigentskom palicom, polako ali sigurno ukrupnjava svoju interesnu sferu i posed na Balkanu. KiM je narocito vazno jer su tu pronasli idealno podrucje da stacioniraju svoju borbenu legiju. Siptari im u tome pomazu jer su kao i uvek u istoriji bili okupacione sluge, samo su u tim istorijskim okolnostima imali neku njihovu poludrzavu kao i rvati. Mnogi su se prevarili kada su pomislili da je fasizam porazen, bio je privremeno ucutkan dok iz Argentinske ilegale svoju moc i snagu nije pronasao u demokratskoj i robovlasnickoj merici. Sada odatle duvaju razorni orkani po celom svetu. Uopste se ne bih iznenadio kada bi se obelodanilo da je Covid njihovo delo, ta pamet je i ranije imala isti plan unistenja ljudske populacije (sto su radili)i ostvarivanje vrhovne moci na planeti. Ovo sve vec postaje veoma ozbiljno, izgleda da je cinculiranju stigao kraj i da vise nemaju zivaca za natezanje. Nama se crno pise, narocito posle ovog filma jer smo se drznuli da cackamo azdaju koja ce tek sada da bljuje vatru. Ako uskoro Antonovi ne pocnu da slecu na Batajnicu, nema nam spasa. U I ratu smo mogli da odstupimo preko Prokletija i planinskih gudura Albanije, sada smo hermeticki zatvoreni sa svih strana, svi oko nas imaju istog dirigenta cije ce dirigovanje bezpogovorno pratiti. Okruzeni smo coporom hijena, samo prva kada se okurazi da krene, eto napada celog copora sa svih strana. Nimalo bezazlena situacija, ovo je sada igra za velike igrace, hajde da narednih dana pazljivo slusamo saopstenja "velikih".

 3. milorad 5 says:

  Treba ih lepo i učtivo saslušati, onda im reći da mi nećemo da priznamo nelegalno otimanje naše teritorije od strane nacionalne manjine i završiti razgovor,kulturno i korektno.Kada oslabe, a to će biti uskoro, pocepati šiptare i to je to.Neće se bajdenova kamarila (on je bremrtav ljudi ,lik je bacio kašiku premesec ipo) dugo zamajavati oko kosova ,mnogo oni veću metu imaju na umu i nemaju vremena da se sa nama zezaju,ma neće ni repomo da mrdnu.Normalno sve vreme uvoziti municiju i oružje koliko god je moguće a ako to probaju d blokiraju proizvoditi domaće koliko god je moguće.

 4. I Love Jesus says:

  Ne, Njet, No, Najn, Niks, None, Jok bre, ma idi u finu lepu... i tri zmaja. Jes da ćete nas bombardujete, ali pre ili kasnije svejedno ćemo umreti, vaskrsnuti i izaži pred sud Boga živoga pravednoga da bi svako do nas dobio po delima svojim. Oproštaj Božiji je ljudima kroz Hrista isusa, Sina jedinog rođenog od Oca našeg nebeskog, koji je naš Gosod i Spasitelj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *