СРБИЈА НЕМА МНОГО ВРЕМЕНА, МОРА ДА СЕ СПРЕМИ! Амери и Запад имају мрачне планове на Балкану

SRBIJA NEMA MNOGO VREMENA, MORA DA SE SPREMI! Ameri i Zapad imaju mračne planove na Balkanu

29 decembra 2021

Rastuće tenzije između Zapada i Rusije oko Ukrajine govore da su na pomolu još burnija vremena, za koja se treba spremiti, i u kojima treba shvatiti sa koje strane preti stvarna opasnost. Amerikanci odbijaju da razgovaraju sa Rusijom ne samo o BiH, već i o balkanskom pitanju uopšte, što neminovno ukazuje na postojanje nekih vrlo mračnih planova.

Sila sa Zapada se ponovo gomila na zapadnim ruskim granicama.Da li je na pomolu povratak u 1939?

U strogo vojnom smislu – nikako. Za razliku od „četvrtog rajha“ u pokušaju (poljski vicepremijer misli na Nemačku, odnosno EU – kao i Boris Džonson pre pet godina – ali je jasno da bi današnja EU bila tigar od papira bez NATO, koji bi, opet, bio jednako beznačajan bez SAD), treći je istinski posedovao najmoćniju vojsku tadašnjeg doba i, usled nedostatka ključnog elementa nuklearnog odvraćanja, bio spreman da je koristi u klasičnom smislu, kao silu kopnene invazije, čak i protiv ogromnog Sovjetskog Saveza, analizira politikolog Aleksandar Pavić.

A njegova vojska još uvek je bila prožeta pruskim vojnim duhom, dodatno fanatizovanim nacističkom ideologijom rasne superiornosti i predodređenosti za vladavinu svetom.

Poslednji ruski poziv

Današnji rajh u pokušaju – nazovimo ga kolektivnim Zapadom – niti ima tu monolitnu kopnenu moć (bar ne koncentrisanu u Evropi), niti tu gvozdenu prusku disciplinu, niti ideološku fanatizovanost te vrste (mada definitivno poseduje kompleks civilizacijske, pomešan sa ostacima rasne superiornosti koju otvoreno ne artikuliše samo zbog političke korektnosti), niti takve ideale za koje je spreman da kolektivno gine. Naprotiv, strah od smrti – kao posledica radikalne sekularizacije, odnosno diskreditacije svih tradicionalnih društvenih duhovnih temelja, pa tako i vere u večni život – postao je možda njegova najjača ideološka potka, ključna poluga upravljanja ne samo ljudima već i ljudskom svešću.

Plus, ruska vojska je, tokom Putinovog mandata, postala takva sila da joj kolektivna Evropa ne može parirati, a kamoli Ukrajina, čak i uz svu zapadnu pomoć. Tako da uopšte ne preteruje bivši šef izraelske obaveštajne službe Jakov Kedmi kada kaže da bi Rusija, u slučaju ukrajinske agresije na Donbas, mogla da potpuno uništi ukrajinsku vojsku za pet do deset sati, bez prelaska ukrajinske granice.

Što se tiče neprestanih zapadnih optužbi da Rusija „samo što nije“ napala Ukrajinu, to jednostavno treba posmatrati kao sofisticiraniju verziju povika „drž’te lopova“.

Ako bude bilo ikakve agresije, to će biti ukrajinska na Donbas, prvenstveno radi izazivanja ruske reakcije, posle čega bi zapadna propaganda to ponudila kao „krunski dokaz“ ruske agresije, i odlučujući argument za dizanje svojevrsnog novog Berlinskog zida, ovog puta prema istoku, prvenstveno radi onemogućavanja konsolidacije evroazijskog kopna.

Dodatno, Rusija je, prvi put u istoriji, stekla ključnu vojno-tehnološku premoć nad kolektivnim Zapadom, tako da ni tih desetak hiljada zapadnih vojnih instruktora u Ukrajini koje pominje Marija Zaharova ne predstavljaju nikakav faktor „obuzdavanja“. I to ne samo zbog toga što Rusi imaju najveći nuklearni arsenal na svetu, i to, po rečima Sergeja Šojgua, modernizovan u stepenu od 89 odsto, već i zbog posedovanja hipersoničnog oružja kojeg Zapad – odnosno Amerikanci – jednostavno nema, kao što je primetio ladimir Putin u svom godišnjem obraćanju Ministarstvu odbrane, a nedavno priznao i general američkih svemirskih snaga, Dejvid Tompson. A i novih „igrački“ poput nuklearnih torpeda Posejdon, koja mogu da zbrišu i radioaktivno zatruju, na primer, celu američku obalu.

Zašto je onda sadašnja kriza oko Ukrajine toliko opasna da su Rusi smatrali potrebnim da izdaju svoje najoštrije upozorenje kolektivnom Zapadu, odnosno Sjedinjenim Državama i NATO-u, od (navodnog) kraja Hladnog rata?

Zašto su uputili dva dokumenta koja mnogi nazivaju ultimatumima, a zapravo su poslednji ruski poziv Amerikancima vazalima na ozbiljne, suštinske razgovore o kolektivnoj bezbednosti, razorenoj skoro do temelja nastavkom širenja NATO-a na istok posle pada Berlinskog zida i mnogonajavljivanog „kraja istorije“ – uprkos upozorenjima legendi američkog establišmenta, poput Džordža Kenana, arhitekte doktrine „obuzdavanja“ SSSR-a.

Pitanje života i smrti

Čisto egzistencijalno, Rusija se oseća ugroženom razmeštanjem sistema protivraketne odbrane u Poljskoj i Rumuniji, koji mogu vrlo lako da se pretvore u ofanzivne sisteme naoružane krstarećim raketama „Tomahavk“ nadomak ruskih granica. Uz to, mada još ne poseduju aktivne hipersonične rakete, Amerikanci nisu daleko od prvog razmeštanja raketa „Tamni orao“ (DarkEagle).

Ako bi se one razmestile npr. u Ukrajini, vreme ruske reakcije na njihovo lansiranje bi bilo svedeno, po rečima ruskog predsednika, na nekih pet minuta, što je, u kontekstu nuklearne ravnoteže straha, opasno malo vremena da se reaguje, ili da se utvrdi preko „vruće linije“ da li je možda reč o incidentu ili grešci.

Zato su Rusi ranijih godina izražavali otvoreno negodovanje zbog američkog jednostranog istupanja iz sporazuma o antibalističkoj odbrani iz 1972. (2002) i o zabrani razmeštanja raketa kratkog i srednjeg dometa iz 1987. (2019).

Ti hladnoratovski sporazumi činili su kičmu strateške stabilnosti, kao najbolji garanti obostranog uništenja u slučaju izbijanja nuklearnog rata, odnosno kao ključni faktor odvraćanja od započinjanja nuklearnog rata.

I zato su Rusi, kada su videli da ih niko ne sluša, krenuli u temeljnu, masovnu vojnu obnovu, shvatajući da su ponovo, slično situaciji uoči Drugog svetskog rata, suočeni sa neprijateljem koji ima ambiciju da stekne takvu vojnu premoć da može da diktira uslove, pa čak i zahteva njihovu kapitulaciju.

Sada su stekli premoć u ključnim aspektima, tako da su čak u poziciji da isporučuju zahteve zapadnim prestonicama. Međutim, ono što se nije promenilo jeste da su i dalje suočeni sa suparnikom koji teži ka odlučujućoj premoći i ruskoj kapitulaciji.

Obojene revolucije ili njihovi pokušaji duž ruskih granica, neprestano satanizovanje Rusije u zapadnim medijima koje se, ako išta, svakim danom dodatno pojačava, lažne zastave poput afera Skripalj i Navaljni, bezobzirno miniranje Severnog toka 2 (i, da ne zaboravimo, prethodno Južnog toka) – sve to ukazuje da je Rusija suočena sa beskompromisnim neprijateljem, koji neće prezati ni od čega.

Od igranja nuklearnog pokera, pa čak i ruleta, do rata protiv Rusije – do poslednjeg Ukrajinca i svakog drugog dovoljno blesavog da dobrovoljno prihvati ulogu topovskog mesa.

I zato je, po procenama ruskog državnog vrha, došlo do trenutka istine, do otvaranja svih karata, jer se radi, po rečima Dmitrija Peskova, o pitanju života i smrti za Rusiju. A Rusija sada, kao što je već rečeno, ima više nego dovoljno svojih aduta. I to ne samo u pogledu modernizovane vojske i nuklearnog potencijala, već i u istorijski bliskom strateškom partnerstvu sa Kinom, ogromnim prirodnim resursima, samosvojnosti u poljoprivrednoj proizvodnji i otklanjanju prevelike energetsko-izvozne zavisnosti od zapadnih tržišta.

Tako da je loptica sada u zapadnom, odnosno američkom dvorištu. I, kao što njeni zvaničnici ističu, Rusija neće predugo čekati na adekvatan odgovor niti dopustiti razna zamajavanja kroz dugačke, ciljano besmislene pregovore, pre nego što ne povuče sopstvene poteze koje smatra svrsishodnim, posle čega će, po rečima zamenika ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandra Gruška, „biti prekasno da se Moskva pita zašto je donela takve odluke i razmestila svoje oružane sisteme“.

Bure puno baruta

Kako sve to utiče na naš region?

Treba obratiti pažnju na konstataciju Sergeja Lavrova, datu u intervjuu sarajevskom Oslobođenju, da Amerikanci u poslednje vreme odbijaju da razgovaraju sa ruskom stranom ne samo o BiH, već i o balkanskom pitanju uopšte, što neminovno ukazuje na postojanje nekih vrlo mračnih planova.Jasno je da je kolektivni Zapad namerno krenuo u zaoštravanje situacije pokušajem nametanja novog „visokog predstavnika“ u BiH mimo Saveta bezbednosti, odnosno Rusije i Kine, time pokazujući skoro otvoreni prezir prema tim dvema globalnim silama i stalnim članicama tog tela. A i svesni smo više puta ponovljene floskule da Zapad u ovom regionu ima „nezavršena posla“, što u prevodu znači da samo još BiH i Srbija nisu usisane u NATO, kako bi se, posle pacifikovanja poslednjeg istinski proruskog faktora u pozadini novog Istočnog fronta, sva pažnja mogla usmeriti ka ruskim zapadnim granicama.

I treba držati na oku ne samo povremene pozive na razmeštanje dodatnih NATO snaga u BiH – npr. u Brčkom – nego i vidno povećanje američkog vojnog prisustva u Grčkoj.

Ako bi se, kojim slučajem, kolektivni Zapad ozbiljno – a ne samo površno – odazvao ruskom pozivu na razgovore, reči Sergeja Lavrova ukazuju na to da bi se, osim pitanja Ukrajine, nuklearne ravnoteže i daljeg širenja NATO na istok, na stolu moglo naći i pitanje Balkana.

Međutim, ko može da poveruje da će neokonzervativna klika, koja je zavladala američkim spoljnopolitičkim establišmentom, odustati od svojih globalnih neotrockističkih ambicija i atavističke mržnje prema Rusiji i Rusima – a, posledično, i prema Srbima, i pravoslavlju uopšte?

Teško je u to poverovati, pogotovo jer je zapadni sistem upao u takvu krizu iz kakve je tradicionalno izlazio samo kroz izazivanje kriza i ratova. A i sam Vladimir Putin je na već pomenutom sastanku sa ruskim vojnim vrhom istakao da ni zapadne pravno obavezujuće garancije nisu nešto u šta se treba pouzdati, a kamoli usmene.

Sve ovo nužno ne znači da će izbiti nuklearni rat, ali najverovatnije znači da su na pomolu još burnija vremena, za koja se treba spremiti, i u kojima treba jasno shvatiti sa koje strane preti stvarna opasnost, uz svest da je kolektivni Zapad svojim „mirotvornim“ potezima u našem regionu u poslednje tri decenije sve uradio da bure ostane puno baruta.

KOMENTARI25 komentara

 1. Kulak says:

  Za Rusiju je ukrajina bila i trajno će biti pitanje života i smrti. Prodor Amera u ukrajinu koji se desio 2014.godine i njihovo instaliranje banderovskog neonacističkog režima u Kijevu, objektivno je najveći geopolitički poraz Rusije u istoriji. Ameri sad mogu da postave rakete u ruskojezičnom Harkovu i za jednu minutu tuku Belgorod,a za pet minuta Moskvu. To nikako nije smelo da se desi,a deo krivice svakako snosi bojažljivi i nedlučni Putin.Njegova politika bespogovornog poštivanja granica država pokazala se pogrešnom. Ameri granice država poštuju samo kad je to u njihovom interesu,a kad nije,ne poštuju.To vidimo na primeru Iraka, Sirije, Libije, SR Jugoslavije i mnogih drugih. Sva sreća da su Rusi na Krimu imali sposobne rukovodioce poput Sergeja Aksjonova i Natalije Poklonskaje koji su brzo i pravovremeno povukli pravi potez i vratili Krim u Rusiju. Moglo se to isto napraviti da je Putin poslušao Ruse u Odesi i Harkovu, ali ih on nije slušao. Trenutno, imamo to što imamo. Rusija pod cenu života u ovoj fazi mora braniti Ruse u Donjecku i Lugansku,a u drugoj fazi ih teritorijalno spojiti s Krimom. Između njih je trenutno okupirani Mariupolj, a u tom velikom lučkom gradu žive Rusi. Ti Rusi još uvek čekaju. Ako neće da ih oslobodi Putin, onda na čelo Rusije mora doći drugi Rus.

  • Kosovac says:

   Mnogo si kolega to lepo napisao i objasnio. Realno. Znači samo još preostaje da smenimo Putina. A na njegovo mesto zna se, da postavimo Nevaljnog.

 2. Željko says:

  Iz vaših usta u Božije uši!! Koliko smo mi SVI susjedi Srbije " žedni " na Srbiju i koliko smo željni osvete za " živote " pod srpskom hegemonijom od stvaranja Srbije a posebice oko oružane agresije Srbije, i Crne Gore koja se često zaboravlja, na: Sloveniju, Hrvatsku, BiH i na koncu Kosovo !

  • Portopranco says:

   A koliko su prognani Srbi iz Benkovca, Knina, Obrovca i Ravnih Kotara "žedni" na hrvatsku i željni osvete za hrvatski genocid nad Srbima u Dalmaciji, to ćemo u budućnosti tek da vidimo! Ostatak poklanog naroda i to ne samo nas 15.000 u Trstu već i mnogi drugi, čeka i sigurno će dočekati svoj VELIKI DAN.

   • Karital says:

    Kakve to nebuloze i neistine iznosiš?U drugom ratu srbi iz Dalmacije nisu ni okrznuti od strane ustaša.O kakvom genocidu pričaš,Škabrnji,Nadinu, Bruškoj,Dragišiću,Šopotu,Medviđi,Paljuvu,Kruševu??Toliko ste "ožedneli" da vam slijedi dehidracija.Nabroji taj "poklani" narod kad već toliko pametuješ?Ono što ti zemljak Štrbac iznosi je sitnica, naspram hrvatskih žrtava u Dalmaciji.Samo ti čekaj veliki dan, nismo mi daleko od Trsta.Mogli bi ponovo uči u Trst na američkim tenkovima.

    • milos says:

     Karital - to je jedino dobro sto si rekao - "na americkim tenkovima". uvek ste bili podguznice muve, Ausrijancima, Nemcima i sad Amerima.

     • Željko says:

      @milos Iz iskustva "života" sa vama vam velim " bolje biti pod čizmom nego pod opankom jer nakon čizme nešto i ostane a nakon opanka ništa"! Nikada sa Srbijom !!

      • Kosovac says:

       @ Željko, …..Odlična parola „BOL.JE BITI POD ČIZMOM NEGO POD OPANKOM“. Dobro, „nikada sa Srbijom“, ali što ste toliko uporni pa nam se ufunjavate u svakoj prilici?. Pošteno nikada ni ja ne bih sa vama odavno, otkačio sam vas odavno, a Vi ste dosadni kao stenice, pa idite više jednom, idite bar u 100 πčke materine. U svoj rodni kraj.

     • Kosovac says:

      @ Milos, …..Zna Karital šta priča. Odavno ovaj Beogradski mangup Karital priča kako će bacati cveće na američke tenkove kada budu ulazili u Beograd. ……………Čuješ budale, Pun Trst sa američkim tenkovima, Avijano tu preko puta, a ova budala bi ulazio američkim tenkovima baš u Trst. O budale, o budale. Hajde da je rekao sa Ruskim tenkovima, to bi se nekako i moglo razumeti.

      • Karital says:

       @Kosovac, nije ti poznato tko je oslobodio Trst od fašista?Nije ti poznato tko je upravljao sa tenkovima STUART?Morat će da se angažira ponovo Rista i održi ti lekciju zbog neznanja.Šta će ruski tenkovi u Trstu?Ukoliko krenu na Ukrainu ostat će bez polovice tenkova.Do Trsta, izgubit će sve.

   • Kosovac says:

    @ Portopranco, ti si pravi Srpski gospodin, podržavam tvoju nameru da dočekamo vaš VELIGDAN. Pozdravljam te sa porukom da primiš moje odlično poštovanje.

  • Pendrek says:

   To je tvoja zvanicna verzija,zna se sponzori te tvoje slucajne i vestacke tvorevine.

  • milos says:

   zeljko - jesi to naucio u neoustaskoj skoli. vi hrvoji nikako da kazete kada ste imali drzavu, kju je priznao, osim NDH koju priznali Hitler i Musolini od 41-43, ni japan kao clan osovine vas nije priznao. Bednici razbili ste SFRJ, vrebali ste priliku (smrt Aleksandra koga ste roknuli kao sefa prve YU), a potom Tita kao sefa druge YU.A sto se tice agresije Ante (Hrvat) Markovic je podigao vojsku da zaposedne suverene granice SFRJ, a to nije bila Hrvatska. Doduse metke nije dao vojci (sic!).Dotukli ste nedoklan narod. Preglasali ste Srbe sa mudzahedinima u BiH i sad ste dobili Komsica za predstavnika. A jel znas sto hrvat nije do sada bio papa? A sto se Kosova tice, obrati paznju na vatikanske izvore cije je Kosovo. Srbija ne moze da izvrsi agresiju na vlastitu teritoriju.

   • Karital says:

    Zaboli me uvo za ndh i njeno priznanje.SFRJ je razbijena od strane SAN-u, a Ante Marković je bio mirotvorac koji je pokušao spasiti Jugoslaviju.Po pitanju Aleksandra pala je glava za glavu.Taj tvoj "nedoklan" narod bio je naoružan do zuba.Žario i palio je po Hrvatskoj dok su to uslovi dozvoljavali, a poslije je bio skiter.Dok god je papa talijan, koji dopušta vašima da švrljaju po arhivima u Vatikanu, nama ne znači ništa.

   • Kosovac says:

    @ milos, …..Da, Ante Marković je podigao JNA da zaposedne suverene granice SFRJ. Pazi, posle svih dešavanja pri raspadu Jugoslavije, oni Srbi koji nisu sasvim otišli u aut nasuprot jugo nostalgičarima, rado su prihvatili raskid, naravno i sa Slovencima. Rešili su da idu dalje svojim životom, bez te braće iz bratstva i jedinstva. Da puste tu braću da žive njihov život, koristeći iskustva već jednom viđenog neuspešnog zajedničkog života. Kao što reče veliki Srbin Đorđe Balašević: „Doviđenja smučari, dovoljno ste mi se smučili“. (Posle je Panonski Govnar pevao drugu pesmu). Međutim, saznanjem da će mnogi Srbi ostati da žive u državama sa neprijateljskim okruženjem, sa svojom bivšom braćom Hrvatima, Muslimanima, Crnogorcima, Makedoncima, normalno je da se pojavila reakcija da svi Srbi tada brane Jugoslaviju kao okvir za svoj bezbedni život. ……….Slovenci su malo zaostali, mislim na putu poniženja Srba. Ali u Agendi Genšer, kada je Ante Marković poslao jugoslovenske golobrade mladiće da brane jugoslovensku granicu, a nama čitaocima javljaju da je Austrija nagomilala tenkove na granici sa Slovenijom, kao ovo danas Rusija što radi, a uz put poluzvanično slovenački predstavnik predsedništva Jugoslavije Živko Pregl je došapnuo, DOJAVIO slovenačkim lovcima da je golobradim vojnicima JNA zabranjeno da pri ostvarenju naređenog zadatka upotrebe municiju. ……………Pošto majmun Mesić nije izglasan za predsednika SFRJ zato što je bezobrazni Slobodan Milošević glasove Vojvodine i Kosova pridobio interesu Srbije a ne protiv kako je ranije zamišljeno i bilo, onda je po Ustavu i zakonu barjak predsednika predsedništva, kao v.d. preuzeo Ante Marković tada predsednik Vlade odnosno Saveznog Izvršnog Veća. Tako je on na toj funkciji potpisao nalog kojim je JNA poslata, nalog je objavljen u Sl. List SFRJ E.p.br. 188, od 25.juna 1991. godine. To je važan dokument, ali se izbegava da se objavi u javnost. ……………Hrabri slovenački lovci na sitnu divljač su ubili 44 ljudi, vojnika JNA različitih nacionalnosti. Ovde smrt nije birao naciju, sve jugoslovenske nacije su ovde bile zastupljene. Objavljen je spisak. Novinari naravno nisu zainteresovani za taj spisak. ………………..Neki Srbi skloni perverzijama požurili su da apriori optuže Slobodana Miloševića, organizovali su nesrećne srpske majke čija su deca tada bila u Sloveniji, napali na srpsku skupštinu u zasedanju, televizija je prenosila, SPO je nosio barjak a ko bi drugi. Može da se zabeleži da su ti događaji obeležili novu modu, kasnije nazvanu „obojena revolucija“. Prvo je bila plišana. Valjda je tada počela da radi ta nova svest, Slovenci ubijaju srpsku decu u Sloveniji, a Obnovitelji Srpstva napadaju zbog toga Srpsku skupštinu kao krivca. U sred Beograda. ……………Ušli su u Skupštinu niko nije ni pokušao da ih spreči, predsednik skupštine Unković je sklonjen, a za mikrofon se najviše hvatao član SPO srpski pesnik Komnenić koji evidentno nije uspeo ni da bude u tadašnjem sazivu poslanika, izgubio je na izborima. Ismejavali su ga, bezuspešno, da je tada iskoristio dugo očekivanu priliku. Neki su ga nazvali „Srpska majka nerotkinja“. Elem tako je bilo, ima još da se kaže, ima ko bi mogao i bolje da kaže, pitanje je ima li ko da sluša.

  • da da says:

   lažljivi željko prodaje muda pod bubrege,a admin mu tetoši ta muda konstantno.

   • Željko says:

    @da da Na hrvatskim portalima Srbi komentiraju u skoro istom srazmjeru kao i Hrvati i to BEZ CENZURE !!

    • da da says:

     Željko zar se ne umoriš od tog silnog laganja.Kakav čovek učita novine sa namerom da provocira i laže i neumorno proziva drugi narod,ti se čoveče hraniš mržnjom,to ne valja.

 3. milorad5 says:

  pa planovi su im isti i poznati, ali nema vremžena ni resursa za osvetničke kempanje i kaznene ekspedicije 4 rajha protiv srbije.Oni su u cajtnotu i ako ne reše i prelome do kraja sledeće godine šta će sa rusijom i kinom oni PADAJU,ima da ih NEMA.Evo sad su povadili vampire iz naftalina u ministzarstvu spoljnih poslova amerike i to je najveći bastion "novog svetskog poretkA" pored mase bezbednosnih i specijalnih agencija,ali oni su na nišanu u USA i tramp im se nije dogodio SLUČAJNO.REALNO NATO i 4 rajh su NAJAVILI RAT protiv rusije u ukrajini ovog januara i sada će da vidimo dali lažu ili ozbiljno misle.U svakom slučaju njima na pamet ne pada da prave haos ovde.ovo što glame su samo PRETENJE i UPOZORENJA da MI ne napravimo haos jer tek onda će imati problem.Usred ukrajinske krize koju pokreću SADA, balkanska kriza njima ne treba.Jer i madjari i bugari i rumuni i grci se pitaju O ČEMU SE BRE VIŠE NA BALKANU RADI i ŠTA NATO HOĆE VIŠE i ČEMU SVE TO i nije im svejedno povodom ustaša i poludele šiptarije.Zar vi mislite da madjari ne ZAZIRU od ustaškog poretka u zagrebu ili da je grcima draga velika albanija koja se crta u tirani,a bugari su tek u strahu od TURAKA i u problemu sa šiptarima u makedoniji.NEMA NIŠTA čak ni od sankcija a kamoli rata,ali treba se naoružati da bi bili SIGURNI U TO:)Inače,kad bi mogli lagano oni bi LAPILI SRBIJICU,ali ako može da zaboli ima da sede mirno i da reže:)kao što i sada rade.Eventualno "ekološki pokreti" i tako to nešto obojeno, inače PRAVI SUKOB je van pameti.ISTEKLO IM JE VREME SAMO ŠTO ONI TO JOŠ NE VIDE:)

 4. Odzvonilo Je says:

  Velika promjena u Rusiji. Antiruski rasisti ce biti suoceni sa teskim posledicama svojih provokacija i agresije na bezbjednost Rusa van granica Rusije i same drzave na ruskim granicama. Ova promjena ce imati dalekosezne posledice i na Balkan.

 5. Toma says:

  Zapad se usrao od straha kada pomisli da ispred sebe ima Rusiju i Kinu koje su postale svetske sile broj 1 i 2.Zapad postupa kukavički malim zemljama stavi nsankcije 10 godina,pa kada vidi da su nvojno i ekonomski slabe on ih napada znajući unapred da ove male zemlje nemaju oružja da se odbrane.Tako su uništili mnogo zemalja pa i našu Jugoslaviju.Sada Ukrajinu guraju u rat prtotiv Rusije,a znaju da je Ukrajina mali miša Rusija veliki Mač0r, koji možr podaviti sve zapadne miševe.Što se rata tiče Zapad jeddino ako je lud napašće Rusiju i polomiti svoje zube nkao Francuzi sa Napoleonom,Nemci sa Hitlerom i dr.Na krajudok je Rusija jaka Zapad ni nama Srbima ne može da uradi što bi uradio da nije Rusije.Živela Rusija, živeo Putin, a vvi poturice i Ustašecrknite od jada.

  • Aleksa says:

   Zapad je uradio '99-te...Ali se mnogo ispromašivao...

 6. Gagi says:

  Gore, u vrhovima vlasti tih velikih sila, sede cike sa tompusima i stvaraju neke nove planove i ratove. Necim moraju da se bave i rade jer, sta bi drugo od dosade kada imaju sve moguce pogodnosti na ovom svetu. A narod (bilo koji) za to vreme gine, gine, gine, gine, gine.....

  • Kosovac says:

   @ Gagi, …..Mogao bi kolega malo da smanjiš serviranje te svoje negativne energije. Malo je naivno da narodu objašnjavaš da narod gine zato što čike sa tompusima nemaju šta da rade. Zar ne možeš da ukapiraš da narod gine najviše zato što se razboleo od Sorošoizma. Ili zato što im se Sorošoizam ufunjao, ili došao kao posledica bombardovanja.

 7. Kosovac says:

  Aleksandar Vučić, videla baba da se Putin potkiva, pa organizovao Godišnju konferenciju za štampu. Kao pokojni Tita, koji nam je dokurčio sa Novogodišnjim obraćanjima. Dok smo mi čekali da vidimo Čkalju i ansamble narodnih kola, Tita je drvio, drvio, tupio, tupio, tupio….. ………………..Kaže Aleksandar Vučić, „Ističem da će naša država sačuvati naše reke i vode“. Pitam ja, Od koga ćeš ih sačuvati, od Mini hidroelektrana? A možda se i spoljni neprijatelj nameračio da to eksploatiše? ………………..Kaže Aleksandar Vučić, „Mi nemamo problem sa MHE Manastira Studenica, zato što je njen investitor Srpska Pravoslavna Crkva. Mi imamo problem sa MHE Ušće, zato što se njen investitor nije prijavio (Zorani) za građevinsku dozvolu i tako dok se MHE Ušće nije prijavljivala, nije prijavljivala, nije prijavljivala, istekla joj je energetska dozvola. To j.be naše kokoške a nije petao. I čim joj je istekla energetska dozvola, naravno da je MHE Ušće počela da radi na našoj ekološkoj šteti. Pa neću ja da crvenim pred Evropskom Zelenom Bandom zbog neke tamo firme Hidro Stena, koja nije znala ni da podnese zahtev za Novom Dekarbonizacionom Diverzionom Ekološkom građevinskom dozvolom. Pa znate, kaže predsednik, postigli smo zadovoljavajući dogovor, zamolili smo investitora ogavne Mini HE da odustane od te ogavne HE, i u tome smo uspeli. Tako smo poboljšali energetsku efikasnost cele Evropske Unije koja nam je u znak dobre volje velikodušno otvorila svoje klastere (Kosovac kaže – pomočam Vam se u klastere). Ionako je odšteta toj ogavnoj firmi HidroStena minimalna pošto znamo da je i hidroelektrana minimalna, zaključio je prezidente Aleksandar Vučić. Ionako je odšteta umanjena zato što smo sve delili pola-pola. Poštujući obe strane, i koruptera i koruptisima. Svi aplauzaneri su aplaudirali, kao onomad kovid lekarima u 20.00 časova. Problem je samo što predsednik nije decidno odredio kako je to u Obnovljive izvore energije upao i Jebivetar. O tom potom, na konferenciji dogodine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *