СРБИЈА ОБЈАВЉУЈЕ РАТ ХЕЗБОЛАХУ!?

SRBIJA OBJAVLJUJE RAT HEZBOLAHU!?

14 septembra 2020

Najava Srbije da će označiti Hezbolah kao terorističku organizaciju u celini je još jedan značajan korak koji ograničava sposobnost ove terorističke grupe koju podržava Iran da deluje u Evropi, izjavio je danas državni sekretar SAD Majk Pompeo.U saopštenju Stejt departmenta navodi se da je ova važna akcija najavljena kao deo istorijskih obaveza koje je predsednik Donald Tramp odredio u vezi sa širokim spektrom pitanja ekonomske normalizacije između Srbije i Kosovo, zajedno sa koracima koje obe nacije preduzimaju da pomognu u postizanju mira na Bliskom istoku.

„Nema sumnje da se kao domine ruše evropske operacije Hezbolaha, gde nastavlja da planira terorističke napade, nabavlja vojnu tehnologiju i prikuplja preko potrebna sredstva”, navodi Stejt department.

U saopštenju, koje prenosi Tanjug, se podseća da nedavne akcije Nemačke i Litvanije protiv Hezbolaha prate korake koje su prošle godine preduzele Velika Britanija i Kosovo.

SAD i dalje pozivaju Evropsku uniju i evropske države da u celini označe ili zabrane Hezbolah i prepoznaju da su i koren i ogranci terorističke organizacije bez razlike između takozvanog „vojnog” i „političkog” krila, kaže se u saopštenju.

Pompeo je takođe pozvao sve zemlje u Evropi i drugde da „preduzmu sve što mogu da spreče operativce Hezbolaha, regrutere i finansijere da deluju na njihovim teritorijama.”

Pompeo: Sjajan potez Vučića

Američki državni sekretar Majk Pompeo poručio je danas da je srpski predsednik Aleksandar Vučić napravio odličan potez kada se Srbija pridružila Sjedinjenim Državama, Nemačkoj, Velikoj Britaniji, u nastojanju da suzbiju aktivnosti Hezbolaha.

„Sjajan potez predsednika Vučića”, napisao je Pompeo na tviteru.

Evropske operacije Hezbolaha ruše se kao domine, konstatuje Pompeo.

Najava Srbije da će označiti Hezbolah kao terorističku organizaciju pomaže dalje ograničavanje mogucnosti te terorističke grupe da prikuplja sredstva i da deluje u regionu, ocenjuje američki državni sekretar.Vučić Pompeu: Sledimo pretke, nepokolebljivi u borbi za mir

Sledimo tradiciju časnih predaka, ostajemo nepokolebljivi u borbi za mir i stabilnost, odgovorio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na poruku američkog državnog sekretara Majka Pompea da je Vučić povukao sjajan potez kada se Srbija pridružila ključnim zapadnim zemaljama u nastojanju da ograniči aktivnosti Hezbolaha.

Sledeći tradiciju časnih predaka, Srbija nastavlja borbu protiv svih pretnji miru, kako unutar, tako i van naše zemlje, napisao je predsednik Srbije u odgovoru na Pompeov tvit.

„Budite uvereni, dragi prijatelju Pompeo, da ostajemo nepokolebljivi u borbi za mir i stabilnost, čime dajemo svoj doprinos sveukupnoj globalnoj bezbednosti”, poručio je Vučić šefu američke diplomatije.

(Politika)

KOMENTARI12 komentara

 1. garo says:

  Da li je ovaj normalan i zasto ovo Srbiji treba?

  • Ivana says:

   Nije Srbija ni Srbi objavili već Vučić službenik zapada namješten na namještenima izborima zadužen da uništi Srbiju.

 2. martin says:

  ostaje da se vidi kako ce hezbolah da reaguje..

  • padre says:

   Pa reagovat će, kao čovek, kad mu muha dosađuje!

 3. milorad3 says:

  brate samo nam je ovo falilo ali a druge strane mi sa hezbolahom nemamo nikakve kontakte a neki njihovi ljud isu se svojevremeno motali po bosni iz razloga koji nije poznat ali ne veruje mda su bili u prijateljskoj misiji prema republici srpskoj.Iran je na početku krize u sfrj bio jako aktivan PROTIV NAS ali su ih vehabije iz saudijske arabije izbacile iz igre.Iran i hezbolah su u najboljem slučaju neprijatelji srbije na odloženom upaljaču to je izvesno , mi imamo ogroman problem sa islamistima SVIH vrsta i SVI su anam SIGURNO NEPRIJATELJI sneki sad a neki moža u budućnosti.Mislim a ne trebga čačkati oko toga bez ozbiljniog razlogaa mpostoje samo dva ozbiljna razloga, za tako nešto. 1.napali su nas i prave probleme 2,Ulazimo u koaliciiju i dobijamo VALIDNE i SNAŽNE SAVEZNIKE p'rotiv današnih islamističkih i terorističkih organizacija koje rade protiv nas sve vreme ako se svrstamo uz njih SADA. Pošto je odgovor u ovom kvizu DVA onda je to veroivatno razlog vučićevih poteza, jedino nisam baš siguran koliko je ovo savezništvo VALIDNO jer ako je samo deklarativno onda stvarno nismo morali i hezbolah da natovarimo sebi na vrat,mada pitanje je koliko i njih pa BOLI K. za srbiju. U svakom slulčaju mislim da savez sa jevrejima može da bude JAKO DOBAR OBOSTRANO jer imamo isti problem i muku.i ne mislite da jevreji pežorativno gledaju na srbiju i srbe.Ova inicijaiva za to savezništvo je potekla od NJIH i oni misle da smo MI dobar saveznik za njih, jer ovde NIKO o tome nije ni razmišljao niti je nekome palo napamet da traži saveznike bilo gde pošto gneralno niko nije hteo za vreme miloševića ni preko telefona da razgovara sa nama OZBILJNO i RELNO.BILI SMO POTPUNO SAMI I NAPUŠTENI OD SVIH I SVI SU MISLILI DA SMO NAJEB. SIGURNO a eto ipak NISMO.To govori nešto o nama i našem kvalitetu sigurno.Svojevremono9 je CIA napravila klasifikaciju korisnih i nekorinih naroda otpad tako-reći po njihovim merilima nedostojni čak ni poštenih pregovora i u tu grupu su svrstali nas srbe samo toliko da znate, smestili su nas medju škart za reciklažu zato smo i imai onakav napad sa te strane.Ali opasno su pogrešili opasno tolioko mnogo su pogrešili da će sad da izgube vladavinu nad svetom ZBOG NAS.

  • ANA says:

   Bili su u sklopu El mudžahedin brigade i klali su Srbe po BiH, kao i ostali pripadnici te brigade. Međutim i Izrael je srađivao sa muslimanima,. Mnogi od njih su liječeni u izraelskim bolnicama. Kakav savez sa Jevrejima? Pokazali su i mnogi od njh svoje pravo lice. Najviše zla su nam pojedinci iz jevrejskog naroda (Medlin Olbrajt, Vesli Klark...) i nanijeli. Da su bili naši prijatelji i da su bili na našoj strani, mnoga zla bismo izbjegli, jer Židovi imaju fantastičan uticaj i na duboku državu, a i na SAD. Židovi ne mogu nikome biti prijatelji, osim drugim Židovima, a i ponekad ni njima. Nemamo mi prijatelja ni u muslimanima, ni u Židovima, a ni u katolicima. Suviše smo mali da bismo opstali sami, zato je neophodna zajednica sa onima koji u nama vide svoju braću i prijatelje, sa onima koji nas nisu nikada napadali.

  • Kosta says:

   Kakve validne i snažne saveznike imamo, da mogu staviti ruku u vatru kada Srbiji zatreba, koji su to kvazi saveznici !?!?!? Vidiš li da su svi protiv nas, a ostali neutralni i....Ako misliš na Rusiju, zaboravi...

   • padre says:

    A ti bi srao po Rusiji, pa onda očekivao, da te spasi?

 4. Karital says:

  E sad će da vas rasture božji ratnici!Ovo je neka zaj....ja?

 5. Slobodanka says:

  Švajcarski istoričar Danijel Genzer, pre nekoliko godina, otkrio je jednu od najčuvanijih tajni u istoriji delovanja Severnoatlatske vojne alijanse. “Tajne Nato armije”. Prema tvrdnjama profesora Genzera, od trenutka formiranja Nato pakta - 1949. godine, u svim zapadnoevropskim državama, pristupilo se formiranju paralelnih tajnih struktura, čija je prvobitna uloga trebalo da bude organizacija pokreta otpora, u slučaju sovjetske okupacije. Stratezima alijanse, veoma brzo postalo je jasno da pretnja sovjetske invazije na Zapadnu Evropu, nije realna. Prema tvrdnjama dr Genzera, pristupilo se izradi alternativne strategije, čiji je cilj korišćenje tajnih struktura, radi kontrole političkih procesa, u članicama zapadnog saveza. Osnovna svrha kontrole političkog procesa, svodila se na sprečavanje dolaska na vlast stranaka “prokomunističke orijentacije”, pre svega u Italiji, Francuskoj i Grčkoj, ali i u drugim zemljama. ŠTA PREDSTAVLJAJU MUSLIMANSKI MIGRANTI U EVROPI? Da li su migoši (migranti) takodje tajna vojska pod kontrolom globalista i služe za untrašnju tajnu kontrolu Evrope da ne postane neposlušna i da se ne osamostali? Vučić je dozvolio dolazak migoša u Srbiju i optužio nas je da smo fašisti kad se protiv toga bunimo. A sada kad seli ambasadu Srbije u Jerusalim da li će migoši u Srbiji da naprave haos? Što nama treba sukob sa Hezbolahom i sa muslimanima kojih ima blizu 2 milijarde? Da bi Srbija sama uključila program svog samouništenja? Da bi novi sukobi u Evropi opet počeli na tlu Srbije? Ceo prošli vek su nas tako zloupotrebljavali, zašto ponovo pristajemo na takve rizike?

 6. Kosta says:

  Kako da ne, Amerika, Nemačka i ostali ne mogu, a Srbije će moći...taj Majk Pompeo, bolje da ćuti i da nas ne stavlja u njegova pogana usta. Ovo što on priče nema veze sa realnošću, vidi se da žele Amerikanci da nas istrebe do temelja - ali im neće uspeti, Hezbolah nije glup.

 7. Zaliv says:

  Vidim u komentarima pretezno neinformisana omladina ili pijani zemljoradnici, a ima i jedan usrssha. Elem, sto bi nekome uopste smetalo ovo, znate li da su ti isti devedesetih slali u BIH i na Kosovo dobrovoljce da kolju nas narod? Zna se puzdano da je sa tih prostora poslato oko 6000 mudzahedina. Hezbolah ili Shia su organizovali uz pomocu Irana a stizali su u BIH NATO avionima (turskim avionima) u Hrvatsku a potom kopnom prebacivani u BIH. Cinili su najstrasnije zlocine ne samo nad nasom vojskom tamo vec i nad civilima. Dakle sta nama ovo smeta, to jesu teroristi!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *