СРБИЈА од Кине набавља МОЋНО ОРУЖЈЕ!

SRBIJA od Kine nabavlja MOĆNO ORUŽJE!

19 avgusta 2019

Rečna flotila Vojske Srbije uskoro će biti bogatija za moćne vojne čamce i manje borbene brodove koje će naša država kupiti od Kine. U skladu sa vojno-tehničkom saradnjom dve zemlje, čije su temelje udarili predsednici Aleksandar Vučić i Si Đinping, Srbiju će sa reka braniti tajp 022 haubej, brod napravljen u stelt tehnologiji, a naoružan topom AK-630 i protivavionskim raketama.

Kako se saznaje, reč je o jednom od najsavremenijih vojnih katamarana (brodovi koji čine dva spojena pramca), koji je osposobljen za delovanje i u napadu i u odbrani.– Kineska industrija ratnih brodova dostiže ekspanziju i mi ćemo tu činjenicu iskoristiti kroz nabavku modernih naoružanih plovila, ali, naravno, u skladu sa potrebama Srbije. Naša zemlja nema more, ali ima velike i plovne reke, pa je veoma značajno da se ovaj segment odbrane dodatno poboljša i razvije. Vojno-tehnička saradnja koja je potpisana u septembru prošle godine prilikom posete predsednika Vučića Pekingu, između ostalog, ostavriće se i u kupovini moćnog broda tajp 022 haubej – navodi izvor.

Rečni štit

Prema njegovim rečima, Srbiji je važno da se dodatno obezbedi s obzirom na to da se u rečnom pojasu graniči sa zemljama NATO (Hrvatsko, Bugarskom i Rumunijom).

– S druge strane, imali smo razvijenu ratnu mornaricu nekada iz vremena Jugoslavije postojala je dobra tradicija i kadrovi, pa i neki proizvodni kapaciteti koji bi mogli da budu brzo obnovljeni – zaključuje izvor.

Ovom nabavkom potvrdiće se reči predsednika Srbije, koji je posle potpisivanja saradnje najavio da če naša država od Kine u najskorije vreme nabaviti neke od najsofisticiranijih sistema naoružanja uz, kako je rekao, značajan transfer vojne tehnologije koja bi znatno unapredila srpsku vojnu industriju. Prema saznanjima, deo tih sistema svakako će ići na jačanje flotile.

Penzionisani general Veselin Šljivančanin kaže da je odluka državnog i vojnog rukovodstva da kupe ova plovila od suštinskog značaja za vraćanje Vojske Srbije u zavidan stepen borbene gotovosti.

Sigurno su nam potrebni laki specijalni čamci jer znamo da su nam već rušeni mostovi i putevi, a protiv neprijatelja u okruženju moramo da budemo spremni. Imamo dosta plovnih reka, a to naoružanje potrebno nam je i u mirnodopskim prilikama. Ne trebaju nam da bismo osvajali tuđe već da branimo svoje u punom kapacitetu. Verujem da ta saradnja neće biti jednosmerna, već će i Kinezi kupovati od nas savremenen artiljerijake sisteme – tvrdi Šljivančanin.

KOMENTARI18 komentara

 1. Ivana says:

  Šta će Srbiji oružje Srbi gledaju parove ko će da ratuje? Drugo "Naš" predsednik i veliki vođa je odlučio Srbiju podeliti mirnim putem susedima a za to ne treba oružje. Jel koji put kaže Krajinu ćemo vratiti kad tad obnoviti spaljene hramove i kuće Srba. Ne njega to ne interesuje a Srbi u Hrvatskoj ubrzano postaju katolici i Hrvati kao nikada do sada mirnim putem. A zašto pa baš zato šta vide da o njima niko ne brine niko im ne daje nikakve nade i oni se prepustili utapanju u većinski katolibanski narod. Hrvati su doboli državu jer su kako tvrde 1.000 godina sanjali svoj san i ponavljali Nezavisna država Hrvatska kad tad i uz zapadne neprijatelje Srba su je i dobili. Tako i ravi Srbi moraju sanjati naš san Krajinu kad tad moramo vratiti inače su Hrvati sposobni narod a mi poznate srpske kukavice i budale.

  • Aleksandra says:

   Što se nisi borio Ivane za krajinu nego pobegao... Ostavi ti Vučića na miru a ti idi vrati krajinu...

   • Zapadnjak says:

    Neko je morao to već jedared reći,Aleksandra ti je to dobro rekla Ivane,Krajina je naša mi smo dužni da je vratimo i branimo,seti se samo ko nas je vodio i kakva smo vojska bili ali ako nismo imali čizama i leba trebalo je da imamo srca i volje a nismo imali ni jedno i dok je Hrvatska stvarala vojsku Krajiški Srbi su gledali gde će bolju kuću zauzeti i ko će kome jagnje ukrasti,Srbija pošalje profesionalne vojnike da nešto naprave od te rulje a Krajišnici ih istuku i vrate Slobi,jer,ko sme zapovedati tamo nekim seoskim đilkošima.

  • persida says:

   Ispira Vucko narodu mozak, juce se hvalio saradnjom sa Putinom, a sada presao na Kinu. Ocekujem da uskoro nabavi pracke iz Nigerije. Srbi, prolupali nacisto, nema vise Srba u Srbiji.

  • Republika Srpska says:

   Šta ti znaš o hrvatima??? Jesi li rođena tamo??? Ja da. Hrvati su toliko "sposobni" da ih je otišlo pola i još masovno odlaze jer im je ekonomska situacija gora od Zimbabvea i sada ih je zato tamo 2,5 mil.a dugova imaju najmanje 60 mlrd.i bankrot uskoro ide. Srbi ne postaju katolici (veoma mali broj, najčešće polovnjaci) nego su uglavnom otišli kao ja recimo.

   • Ivana says:

    Da plata je toliko mala da je triput veća no u Srbiji, odlaze istina ali i Srbija se prazni to ne vidiš? Srbi ne ostaju katolici ma daj me nemoj....i te kako svaka familija ima svoje izrode pa i tvoja sigurno. No lakše je pričati laži no istini pogledati u oči. Masovno da masovno gubimo Srbe pravoslavce u Hrvatskoj jer postaju katolici, zbog nebrige Srbije o njima a ni Pupovca kojem je važna lova a ne vera i narod.

    • persida says:

     Ivana je u pravu.

  • Dejan says:

   Šta ti bi?

  • Slobodanka says:

   Ivana, dosadna si, a nisi ni pametna. Kakav ti je ovo predlog > "Tako i pravi Srbi moraju sanjati naš san - Krajinu kad tad moramo vratiti. Inače su Hrvati sposobni narod a mi poznate srpske kukavice i budale.". Na delu teritorije Srbije sedi NATO presvučen u bezbednosnu misiju UN, NATO sada radi na tome da i susednu BIH ima u svom članstvu. A ti bi sada Srbe da usmeriš na Krajinu koja nema više vezu ni sa Srpskom, i na Hrvatsku koja je članica NATO-a od 2009 godine s tim da ima još dužu saradnju sa NATO-om. Postavljajući ovakve ciljeve ti se postavljaš kao neprijatelj srpskog naroda. Evo ja prva ne sanjam Krajinu, a vodim poreklo iz Krajine. Imam tamo pusti i praznu dedinu kuću. Kažu da propada i ruši se, ali ni ne pomišljam da idem da je obnavljam. Važnije su mi cele naše glave, nego održavanje stare i napuštene kuće. Pretpostavljam da taj moj deda da je živ dao bi mi savet: Sada ne dolazi, mani se kuće, nije vreme za to. Utihni malo sa svojim jadikovkama. Tu gde si zabavi se sa nečim svaki dan u korist svoju i svojih bližnjih.

   • Ivana says:

    Ustaško podmetanje.

   • persida says:

    Slobodanka je Vucicevc covek, njena glavna ideja je neka sve ostane kako jeste jer moze biti i gore. Poklonimo Kosovo jer Siptari mogu traziti i Beograd. Koja morbidarija.

 2. Slobodanka says:

  Ne sanjam taj tvoj san o Krajini. Sulud je u današnje vreme. Trbuhom za kruhom Srbi danas prinudjeni su da odlaze u neko drugo inostranstvo, a umesto ostvarenja važnog cilja da rade i nešto sebi stvaraju ja ću sad da ih usmeravam u Krajinu? Nisam poludela.

  • Ivana says:

   Bože Bože zbog takvih je pala Krajina sad gubimo Kosovo a sutra celu Srbiju beži u Evropu i nek ti je dobro ne osvrći se na Srbiju, Srbe, naše hramove i groblja bedo jedna. Da su nekad Srbi bili kukavice ko danas nebi ni živeli u Krajini nego bi svi služili Hitlera ili kao ti Merkelicu.

   • Slobodanka says:

    Krajinu ste izgubili jer je niste umeli braniti. Odveć si hvalisava i baš zbog te narcisoidne hvalisavosti i to tipično krajiške ne sagledavate realno stvari. Sutra da vam vratimo Krajinu, tako nerealne vas bi opet lako proterali i porazili.

    • persida says:

     Slobodankina logika je ovakva: i kad bismo sve zrtve Jasenovca mogli da ponovo ucinimo zivim, oni bi opet trazili da budu ubijeni. Morbidniju logiku od ove, jos nisam videla.

    • persida says:

     Neka nam Slobodanka kaze sta je to ona branila i umela da odbrani???

   • Slobodanka says:

    Dosadna si maksimalno, svaki dan su ti puna usta Krajine: Krajina ovo... , Krajina ono... Evo baš ni prstom neću da mrdnem za obožavanu Krajinu. Još malo pa će biti i božanstvena Krajina, a ona vrletna i teška za život, sačuvaj bože koliko. To ti iz mojih krajiških peta govorim. Tačka!

  • persida says:

   Hvala bogu, da si poludela zivela bi u Sibiru, a ne u Cikagu gde danas zivis. Nisu ti luda, nego pokvarena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *