СРБИЈА ОДБИЛА ДА УВЕДЕ САНКЦИЈЕ БЕЛОРУСИЈИ

SRBIJA ODBILA DA UVEDE SANKCIJE BELORUSIJI

26 maja 2021

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je da je za sada bespredmetno komentarisati da li će se Beograd priključiti sankcijama Brisela protiv Belorusije.– Nismo u Srbiji još ništa (zvanično) videli, tako da je bespredmetno da komentarišem šta bi bilo kad bi bilo, hajde da vidimo o čemu se radi, pa će onda Srbija da odluči u odnosu na te stvari, u odnosu na naše evropske integracije i aspiracije ali i naš državni interes – izjavila je Brnabić odgovarajući na pitanje Radija slobodna Evropa o tome da li će se Srbija priključiti sankcijama.

Nakon što su u nedelju 23. maja beloruske vlasti prisilile avion kompanije Rajaner da sleti u Minsk i pritvorile novinara Ramana Prataseviča i njegovu devojku koji su bili na tom letu, lideri Evropske unije (EU) pozvali su na hitno uvođenje oštrijih sankcija Belorusiji.

Šefovi država i vlada EU zatražili su da se usvoje “neophodne mere”, koje između ostalog obuhvataju i zabranu preleta vazdušnog prostora EU za belorusku aviokompaniju, kao i sprečavanje pristupa evropskim aerodromima za letove beloruskih aviokompanija.

KOMENTARI3 komentara

  1. rade n says:

    Moze da uvedu sankcije Belorusiji ali ce se ponovo desiti 27 mart.Eu jedanko Treci Rajh.Sadasnje vreme jednako vremenu pred drugi svetski rat.Poklisare I uvlakaci,podanici I namestenici duboke satanske drzave u slucaju ratnog konflikta posle njega nece imati vise sanse za svoju ideologiju.

  2. test01 says:

    Narod Srbije ne zeli da ima ista sa fasistima koji organizuju obojene revolucije i naoruzavaju teroriste po svetu. Belorusija je nama draga i prijateljska nacija koja je propatila dosta kroz svoju istoriju kao i Srbija. Ova okupatorska vlada je odavno trebala da shvati sta je ceka sa veleizdajama koje ne prestaju!

  3. da da says:

    Premijer Srbije ustaško-hrvatska lezbejka,ona javlja šta su srpski interesi,kakva smo mi kolonija sunce ti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *