СРБИЈА ОДГОВОРИЛА ТЕРОРИСТИ: Тачи мора да схвати да покрајине не могу у УН!

SRBIJA ODGOVORILA TERORISTI: Tači mora da shvati da pokrajine ne mogu u UN!

24 oktobra 2020

Republika Srbija je punopravna članica Ujedinjenih nacija, uključujući Kosovo i Metohiju kao njenu autonomnu pokrajinu, i nikako drugačije, saopštio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i istakao da pokrajine ne mogu biti članice UN, i to je realnost sa kojom treba da se suoči i Hašim Tači i svi ostali u Prištini.

Petković kaže da veći deo čovečanstva ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost naše južne pokrajine, i želje Hašima Tačija u toj stvari ne igraju nikakvu ulogu.Prema njegovoj oceni, Priština je doslednim ignorisanjem UNMIK i njegove uloge u očuvanju mira i stabilnosti na Kosovu i Metohiji na delu pokazala da prezire međunarodni poredak utemeljen na sistemu Ujedinjenih nacija.

Tako, istiće Petković, Tačijeve želje su osim, što su u sferi fantastike, licemerne i neiskrene.

A, ako je baš naprasno počeo da ceni UN, neka se zamisli nad izveštajem generalnog sekretara UN Antonija Gutereša u kojem se govori o Tačijevoj opstrukciji specijalnog suda za ratne zločine UČK, navodi Petković.

Srbija je spremna, kaže Petković da političkim predstavnicima Albanaca sa Kosova i Metohije, kad god odlutaju predaleko u svojim maštanjima, pomogne u suočavanju sa realnošću, kao što je to činila i do sada.

“Za Srbiju je Dan UN, koji se obeležava u znak sećanja na donošenje Povelje svetske organizacije, svečani dan, jer to je mesto gde naša zemlja čvrsto, na temeljima međunarodnog prava, brani svoje državne i nacionalne interese na Kosovu i Metohiji”, zaključio je Petković u saopštenju.

(FoNet)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Nine says:

    Naslednik otporaša Marka Đurića trebao bi odgovoriti Hašimu Tačiju da li je Briselski sporazum koji su potpisali Ivica Dačić i Aleksandar Vučić u skladu sa međunarodnim pravom kad su tu srpsku autonomnu pokrajinu protivustavnim Briselskim sporazumom nazvali "Rebublikom Kosovo". Ako već zna da pokrajine ne mogu biti članice UN morao bi znati da ne mogu postati ni republike, ni po Ustavu Republike Srbije, ni Rezoluciji 1244 SB OUN. Veoma dobro su pregovarači (tačnije rečeno ucenjeni potpisnici svega što im je potureno pod nos u Briselu) znali da vode pregovore sa osobom koja je bila proglašena vođom terorističke organizacije, kako ju su je nazivali njihovi sadašnji mentori, da bi tu organizaciju naprasno počeli nazivati Oslobodilačkom vojskom, kad su se umešali u rat protiv Srba na njihovoj strani. Onaj čiji javni medijski servis (RTS) i danas Kosovo i Metohiju naziva Republikom Kosovo veoma dobro zna da i Ustav Republike Srbije i Rezolucija 1244 SB OUN Kosovo i Metohiju smatraju sastavnim delom Republike Srbije, čijem se narodu mora obezbediti suštinska autonomija, ali mu to nije smetalo da sve institucije Republike Srbije u toj srpskoj pokrajini ukine i prenese ih u nadležnost samoproglašene Republike Kosovo, dajući joj na taj način sve atribute državnosti, u potpunosti implementirajući Ahtisarijev plan, koji nije usvojen ni u UN, zbog ruskog veta, ni u Skupštini Republike Srbije. Ako već nije dobro naučio Ustavno i Međunarodno javno pravo, morao bi znati ono što zna i svaki srednjoškolac da su Srbi u Srbiji titularna nacija, a Albanci nacionalna manjina, koja ima svoju "matičnu državu"- Albaniju koji ni po kakvim ustavno-pravnim aktima ni bivše Jugoslavije, ni sadašnje Srbije nemaju pravo na otcepljenje. Pravo na otcepljenje i prema Ustavu SFRJ iz 1974, imale su samo federalne jedinice (republike), a ne i nacionalne manjine. Zato ispirači mozgova ispirajte mozak onima koje više zanimaju oni koji orgijaju u "Parovima" i "Farmi", ali ne i onima koji veoma dobro znaju Međunarodno javno i Ustavno pravo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *