СРБИЈА ОДГОВОРИЛА УКРАЈИНИ

SRBIJA ODGOVORILA UKRAJINI

13 decembra 2019

„Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine. Niko od zvaničnika izvršne vlasti nije imao sastanke sa delegacijom Krima“, zvanični je odgovor Ukrajini.

Podsetimo, ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine izrazilo duboku zabrinutost zbog posete predstavnika „okupacione administracije Krima“ Beogradu.Tokom te posete, navodi se dalje, predstavnici Krima su se sastali s narodnim poslanicima, a održana je konferencija „Beogradski dijalog: Konstruktivni odnosi s Rusijom i priznavanje volje naroda Krima“.

„Ukrajina posetu delegacije Krima doživljava kao neprijateljski čin, kojim se krše odredbe Rezolucije 68 ‘Teritorijalni integritet Ukrajine’ i kvalifikuje kao pokušaj Ruske Federacije da legitimiše ilegalnu okupaciju Autonomne Republike Krim“, navodi se u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

Na tu diplomatsku notu KIjeva odgovorio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić koji je za „Piolitiku“ saopštio da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine i da se niko od zvaničnika iz izvršne vlasti nije sastao s delegacijom Krima.

Na pitanje kako komentariše kritike Kijeva da Beograd navodno krši Rezoluciju 68 UN, „Teritorijalni integritet Ukrajine“, Dačić odgovara da su to „uobičajeni demarši“.

KOMENTARI6 komentara

 1. Slobodanka says:

  Šta reći? Jeljcin i Černomirdin su nas svojevremeno hladno šutnuli, i to u najkritičnijim momentima za našu državu. A posle smo i sami sebi radili o glavi. Mi uglavnom i da danas trpimo posledice toga, a jedna od posledica je da evo danas ovakva raspamećena Ukrajina više kontroliše Srbiju, nego prepametna Putinova Rusija. U svemu najčudniji su mi Krimljani kad očekuju da država Srbija može da prizna da Krim pripada Rusiji. Ajao, u odnosu na nas odgurnute i odbačene, Krimljani su zaštićeni od Rusije te mogu da budu nerealni - ta, da plove po nebesima. Jeste lepa i draga naša sestra Poklonska, ali ona ne sagledava realno neprilike u koje je upala Srbija.

 2. Kulak says:

  Prekrasna Natalija Poklonskaja je srpskog porekla i ja je volim.

 3. Kosovac says:

  Za Nataliju Prekrasnu Poklonskaju dao bih Sorošu Bajdenu pola Ukrajine. Nemam nameru da budem nepristojan, samo konstatujem da su Natalija i Melanija najlepše žene sveta.

 4. Nemanja Vlahović says:

  Bruka i sramota. Ali od ovakve vlasti šta da očekujemo. KOSOVO JE SRBIJA, KRIM JE RUSIJA. Krim se vratio Rusiji kao će se i Kosovo vratiti Srbiji. Ne bih bio iznenađen kad bi se Rusi pitali, čuvši ovakvu izjavu o teritorijalnom integritetu Ukrajine: koliko je iskreno naše prijateljstvo prema Rusiji.

  • Gardista says:

   Zna to Putin sve, politika je to. Tu se ne razmislja bistre glave.

 5. petrovgrad says:

  Kosovo nikada neće biti nezavisno. To neće dozvoliti Kina. Ako uspe Kosovo, raspada se Srbija. Posle toga ide Hon-Kong, Tibet, Tajvan,.. i cela Kina. U tom grmu leži zec. Što se tiče NATO bombardovanja 1999 godine to je bila vežba za napad na Rusiju. Ukrajina, Poljska, Hrvatska, Crna Gora, Gruzija dobiće puške u pravac Staljingrad. S-400 Srbiji je dat da se čekaju NATO avioni iz Avijana, dok se izvrši mobilizacija u Rusiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *