СРБИЈА ОДУШЕВЉЕНА СЛИКОМ – БОРИЛИ СУ СЕ ЗА КОСОВО! Зауставили су пола света на Кошарама, а у једној спаваони су славили са великим разлогом! (ФОТО)

SRBIJA ODUŠEVLJENA SLIKOM – BORILI SU SE ZA KOSOVO! Zaustavili su pola sveta na Košarama, a u jednoj spavaoni su slavili sa velikim razlogom! (FOTO)

4 februara 2021

Bitka na Košarama počela je 9. aprila 1999. godine i trajala je 67 dana. Karaula Košare nalazila se između Peći i Đakovice, na Juničkoj planini (deo planinskog venca Prokletija), na samo 200 m od državne granice sa Republikom Albanijom.

Tamo su se vodile najteže bitke, a u toj akciji poginulo je 108 vojnika, koji su se hrabro borili da odbrane svoju zemlju.Momci koji su se tamo borili mahom su bili golobradi mladići, koji su se nadljudski borili za svoju otadžbinu, u nehumanim uslovima.

Nekad su sami sebi morali da daju oduška.

Tako je na društvenim mrežama objavljena fotografija na kojoj se vidi kako slave u spavaoni, a za to su imali dobar razlog.

U opisu fotografije, koji je grupi „Heroji Košara“ poslao jedan od boraca, napisano je sledeće:

– Deca koja su zaustavila pola sveta… Garić, Robi, Džama, Ostoja, Đavo, Krivi, Gojko, Grubi, Zorke, Dozer, Doca… (slika je nastala 98/99 u spavaoni, slavlje povodom rođenja deteta našeg brata Džame).

Deca koja su zaustavila pola sveta… Garić, Robi, Džama, Ostoja, Đavo, Krivi, Gojko, Grubi, Zorke, Dozer, Doca… (slika je nastala 98/99 u spavaoni, slavlje povodom rođenja deteta našeg brata Džame)

Posted by Heroji Košara on Utorak, 02. februar 2021.

(Kurir)

KOMENTARI19 komentara

 1. Gardista says:

  Na svakom granicnom prelazu na ulazu u Srbiju treba da stoji spomenik ovim momcima u znak zahvalnosti Srpskog roda. Neka im je vecna slava. A mi zivi imamo veliki zadatak...

  • radmila says:

   I ne samo na granicnom prelazu nego i u svim gradovima. Pa borili su se za Srbiju, za svoj narod.

   • jovan says:

    Vec sam pisao vise puta. PRAVO I JEDINO MESTO ZA SPOMENIK BORCIMA SA KOSARE MORA DA BUDE PREKO PUTA SKUPSTINE U VISINI SAME SKUPSTINE!!! Tako da svaki poslanik mora da se uvek pokloni pred ulazak u Skupstinu!!! I da gledaju u spomen obelezje na one koji su omogucili da uopste postoji Skupstina Srbije i Srbija ( bez obzira sto 5.oktobra 2000. Srbija uz pmooc kvislinga okupirana iznutra)!

  • Ivke says:

   Istina

  • tigar says:

   Bravo,lepo rečeno,kada budemo oslobodili Kosovo i Metohiju,spomenik će biti i na Košarama,okrenut ka Albaniji,slava junacima...

  • doktrina soka says:

   Borba na Kosarama traje i danas.Slava im.

 2. Željko says:

  Slavite poraz opet! Koliko je nesrba bilo u toj vašoj do 2006. Tzv građanskoj vojsci?

  • da da says:

   Ajde mali austrougarski konjušaru u štalu na spavanje.

   • Željko says:

    Našao sam i jednog "našeg" koji je poginuo Krunoslav Ivanković, našao tri Bošnjaka muslimana i našao dvojicu Mađara! Ne mogu da shvatim motiv Hrvata i Bošnjaka muslimana da se bore u srbijanskoj vojsci nakon silnih zločina Srba nad Hrvatima i Bošnjacima muslimanima?

    • Za Srbiju says:

     Stiglo im iz dupeta u glavu. Vratili se pravdi i Bogu.

    • Baki says:

     Stvarno si neobaveštena debilčina !

    • Penzioner says:

     Željko (iz Zaprešića) ima među poginulima na Kosovu i Metohiji pripadnika svih nacionalnosti, jer su to bili mladići na redovnom služenju vojnog roka u vojsci SRJ, kojoj je bila dužnost braniti suverenitet i teritorijalni integritet svoje države od vojne agresije. To što je neko zaboravio junaštvo ovih golobradih mladića i potpisom u Briselu izbrisao srpsku istoriju i pljunuo na sve žrtve te agresije druga je priča. Inače, bar vi Hrvati nemojte pominjati ratove i žrtve, jer niko kao vi u NDH nije napravio genocid nad 700.000 Srba u Jasenovcu, Jadovnom, Jastrebarskom, Pagu, ubijajući goloruke civile najviše iz Zapadne Krajine na najsvirepiji način koji čovečanstvo pamti. Pored Srba pobili ste još na hiljade Jevreja i Roma. Jedini ste narod koji je imao logor za decu. Takvo junaštvo ste pokazali i u građanskom ratu devedesetih, koji bi dobili na Svetog Nikad da vam nije bilo zapadnih saveznika.

    • Gardista says:

     Nikada ti nista neces ni shvatiti, jer si ti samo projekat i nista vise. Ugledaj se na junake s pravom vrednoscu. Slava im.

  • Aleksandar bre says:

   Pozdravi Čedu. Doneće vam Kristijan, danas posle dva. Strpite se.

  • Ivke says:

   Prvo to nije nikako poraz odbraniti se od svih svetskih bandita. Drugo ne slavimo nego odajemo pocast junacima. Ali kurvati to ne shvataju borba i odbrana kod vas ne postoje vi samo slavite koljace nejaci

  • bilje says:

   KROZ DUH TIH MLADIH JUNAKA SLAVIMO DUH NASIH SLAVNIH PREDAKA☺ DOGODINE U PRIZRENU*!!! Perunika

   • Željko says:

    Ili do godinu u Nišu !! Tko će prvi stići, Bugari ili Albanci, šanse su 50 : 50 !

  • Nebeska Srbija says:

   Pa mogu valjda i ljudi koji nisu Srbi da se bore za pravdu uz Srbe?

 3. Kulak says:

  Naši heroji!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *